Servis bakım ücretleriniz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
yok, benim bujiler NGK'nın iridyum bujisi, servis manuelde verilen koda göre alınca tanesi 1750 lira oluyor.
Cyan'ın motor daha yeni modeli, onda buji kodunu değiştirmişler onunki daha pahalı bile olabilir.
Abi tamam sen Ngk CR8EIA-9 İridyum kullanmıyor musun? Nasıl 1750 TL oluyor tanesi?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi tamam sen Ngk CR8EIA-9 İridyum kullanmıyor musun? Nasıl 1750 TL oluyor tanesi?
işte o bujiye o fiyat çıktı.
Ben de kendim yetkili servisten benzer fiyat görünce usta sen al o zaman beni uğraştırma dedim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bunu görmemiştim.
Acaba bu kimden aldı? Yetkili servisten pahalı fiyata getirtmiş olabilir. Bir sonraki değşimde artık 24bin km sonra bakarım.
Ben bu firmaya yüz yüze de gittim ama Rk zincir dişli set, debriyaj balatası, fren balataları gibi bazı parçalarımı bu adamlardan alıyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben bu firmaya yüz yüze de gittim ama Rk zincir dişli set, debriyaj balatası, fren balataları gibi bazı parçalarımı bu adamlardan alıyorum
O zaman bir sonraki bakımda parçaları bundan alacağım.
Burada bulduğum usta parçaları sen temin et demişti, yaa ben uğraşamam sen temin et zaten sen takacaksın demiştim, o pahalısından bulmuş.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
yok, benim bujiler NGK'nın iridyum bujisi, servis manuelde verilen koda göre alınca tanesi 1750 lira oluyor.
Cyan'ın motor daha yeni modeli, onda buji kodunu değiştirmişler onunki daha pahalı bile olabilir.
Yok benim bujilerin iridyum versiyonları bile o kadar pahalı değil; D400'le aynı buji: NGK CPR8EAIX-9. Maks. 1.000₺ civarına bulunuyor diye biliyorum...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O zaman bir sonraki bakımda parçaları bundan alacağım.
Burada bulduğum usta parçaları sen temin et demişti, yaa ben uğraşamam sen temin et zaten sen takacaksın demiştim, o pahalısından bulmuş.
Çok iyi niyetlisin :) Ama olsun, yani bakım yaptırmaya İstanbul'a getirmek zorunda kalmamak bile zaten yeterince bir kâr. Dolayısıyla kesinlikle zararda değilsin.

Motosikleti
Ns200 15"
Ya bakıyorumda işçilik ücretleri ne olmuş böyle ya, tüm işleri dışarda yaptırsam para yetişmeyecek demek.

Motosikleti
Ya bakıyorumda işçilik ücretleri ne olmuş böyle ya, tüm işleri dışarda yaptırsam para yetişmeyecek demek.
İşini iyi yapan iyi bilen temiz çalışan ustaya saatlik USD 50 seve seve veririm. Yeter ki parçadan malzemeden geçirmesin veya en fazla %10, usturuplu geçirsin. Ama bizdekiler böyle değil.

Pahalı çalışıyorlar, sonra millet gelmiyor, millet gelmediği için daha da pahalı çalışıyorlar, bir de düzgün iş yapamıyorlar = Türkiye'nin özeti işte ne bekliyorsunuz ki? :D

Motosikleti
Ns200 15"
İşini iyi yapan iyi bilen temiz çalışan ustaya saatlik USD 50 seve seve veririm. Yeter ki parçadan malzemeden geçirmesin veya en fazla %10, usturuplu geçirsin. Ama bizdekiler böyle değil.

Pahalı çalışıyorlar, sonra millet gelmiyor, millet gelmediği için daha da pahalı çalışıyorlar, bir de düzgün iş yapamıyorlar = Türkiye'nin özeti işte ne bekliyorsunuz ki? :D
Sözüm meclisten dışarı ama bizim millet iyi yapan fazla para ister diye gitmez, işi hızı olsun ucuz olsun ona bakıyor ama ikiside aynı paraya yapıyor. Sonrada vay efendim şu problem çözülmüyor. :)

Valla bu işleri yapmakta aklımı çelmiyor değil ama hayırlısı.

Motosikleti
Sözüm meclisten dışarı ama bizim millet iyi yapan fazla para ister diye gitmez, işi hızı olsun ucuz olsun ona bakıyor ama ikiside aynı paraya yapıyor. Sonrada vay efendim şu problem çözülmüyor. :)

Valla bu işleri yapmakta aklımı çelmiyor değil ama hayırlısı.
Saati 50 USD hiç az para değil yalnız. Bunu beğenmeyen de bilemedim yani... Başka yerlerden düdüklemeseler verilir o paralar. Ama hem beceriksiz hem de uçuk rahat telaffuz edince olmuyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Saati 50 USD hiç az para değil yalnız. Bunu beğenmeyen de bilemedim yani... Başka yerlerden düdüklemeseler verilir o paralar. Ama hem beceriksiz hem de uçuk rahat telaffuz edince olmuyor.
Saatlik 2.000 TL güzel para ama yeni başlayan esnaf için reklam amaçlı zor olur. Günde 10 saat çalışıp 15-20.000 TL güzel para, ama bu işi yapsam kazanabilirmiyim o kadar bilmiyorum, benim aklımda olan sadece günlük 3-4.000 TL. :)

Karşılıksız çok iş yaptığım için bu işlerden bu fiyatları almak garibime gidiyor, mesela bir arkadaşım Spacy'yi bakıma götürdü yağ, ön balata ve buji değişime 600-700 TL işçilik verdi. Bu iş benim için çok basit geliyor ve bu paraları almak/vermek garibime gitmiyor değil.

Ben yaptığım zaman kılavuzdan bakar yaparım, torku neyse ona göre sıkarım benim bütün olayım kılavuzlar.

Motosikleti
Saatlik 2.000 TL güzel para ama yeni başlayan esnaf için reklam amaçlı zor olur. Günde 10 saat çalışıp 15-20.000 TL güzel para, ama bu işi yapsam kazanabilirmiyim o kadar bilmiyorum, benim aklımda olan sadece günlük 3-4.000 TL. :)

Karşılıksız çok iş yaptığım için bu işlerden bu fiyatları almak garibime gidiyor, mesela bir arkadaşım Spacy'yi bakıma götürdü yağ, ön balata ve buji değişime 600-700 TL işçilik verdi. Bu iş benim için çok basit geliyor ve bu paraları almak/vermek garibime gitmiyor değil.

Ben yaptığım zaman kılavuzdan bakar yaparım, torku neyse ona göre sıkarım benim bütün olayım kılavuzlar.
Uzmanlık gerektiren bir işten geçinmeyi sağlayacak miktarda bedel talep etmekte bir yanlışlık yok. Nasıl ki ben kendi uzmanlığım için böyle bedeller talep edebiliyorum, benden de talep edildiğinde mırın kırın etmemem gerekir. YALNIZ, karşımdakinden kendi işimdeki uzmanlığım ölçüsünde uzmanlık, iyi ve temiz çalışma ve işinin arkasında durma talep ederim tabi. Bu yoksa günahımı bile vermek istemem.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence bu işin tarifesi saatlik olarak değil de işin türüne göre belirlenmeli. Misal yağ filtre değişimi X TL , zincir dişli değişimi Y TL gibi

Motosikleti
Ns200 15"
Uzmanlık gerektiren bir işten geçinmeyi sağlayacak miktarda bedel talep etmekte bir yanlışlık yok. Nasıl ki ben kendi uzmanlığım için böyle bedeller talep edebiliyorum, benden de talep edildiğinde mırın kırın etmemem gerekir. YALNIZ, karşımdakinden kendi işimdeki uzmanlığım ölçüsünde uzmanlık, iyi ve temiz çalışma ve işinin arkasında durma talep ederim tabi. Bu yoksa günahımı bile vermek istemem.
Bende film kopan olay bu işi hep hobi olarak yapmamdı, canım sıkılırdı birinin eksiği olurdu toplardım. Yaptıklarımın her zaman arkasındayım, şükürler olsun daha bu güne kadar bir yerini yaptığım aracın bir yerinden bir daha problem açmadı. Bir arkadaşımın kuzeninin motosikleti supapları yakmıştı ve supapları rektefiyecide değiştirip toplamıştım ve sattığı kişide halen kullanıyor arada mahallede denk geliyorum (tabi bir yaptığın işin ardını görmekte beni çok mutlu ediyor).

Bugünde bir yakınımın takım jantını değiştirdim (lastikler takılıydı sadece sök tak) değiştikten sonra beni aradı "arabanın sol önünden lokurtu sesi geliyor" diye şikayeti vardı. İlk başta şüphelendiği nokta tekerlerin sıkılmamış olmasıydı fakat tüm tekerlekleri fabrikanın belirtmiş olduğu 120 nm ile sıktım o yönden bir problem olamaz, ardından test için yola çıktı ve sesi dinletti ilerleyen vakitte bir köşeye çekmesini istedim. Çektiği vakit arabadan indim ilk lastiğe vurdum ses var mı? Yok, ardından üstten baskı yaparak o sesi hissettim ve sorduğumda sesin yaptığını söyledi daha detaylı inceleme yapardım fakat yüksek ihtimalle z-rot arızalı. Yani yaptığım iş jant takımı değiştirmek olsa bile bundan sonra duyulan sese bile bakarım, biri bana güvenip geliyorsa onu yarı yolda bırakmam.

Hatırı olduğu içinde tabi bu işlerden asla para talep edemem.

Arkadaşımın kuzenindende para beklemiyordum kendi vermişti.

Motosikleti
Bence bu işin tarifesi saatlik olarak değil de işin türüne göre belirlenmeli. Misal yağ filtre değişimi X TL , zincir dişli değişimi Y TL gibi
O zaman sıkıntılı oluyor işte. Ustayı ve garajını ne kadar meşgul ettiğine göre bir ücret alınmalı. Yoksa Honda gibi 20dk bile sürmeyen bütün işlem için 1,5 saat işçilik yazar gönderirler. (Gerçi oradaki saatlik işçilik ücreti çok cüz'i tabi...)

Haftaya Salı benim arabanın 1. yıl bakımı var; onaylı yan sanayi parça (Europar) ile yağ, yağ filtresi ve klima polen filtresi değişimi istenen ücret 9.800₺. (Tarife böyle.) Yağın "perakende" bedeli 1.500₺ bile değil. Yağ filtresi ve polen filtresinin "perakende" bedelleri de toplam 3.000₺ etmez diye tahmin ediyorum. Bu durumda 30dk'lık bir işe 5.000₺ vermiş olacağım. Hakkaniyetli değil. Garanti bittiği anda kimse gitmez. Böyle olduğu için de devamlılık sağlayamıyorlar, insanları kendilerinden kaçırıyorlar işte. Kısırdöngü.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme: Sonuçta servis işi proje değil T&M (time and materials / zaman ve malzeme) üzerinden fiyatlanabilen bir iş. Servis bana ustanın zamanını ve malzemeleri satıyor. Yoksa böyle (şimdi adını zikretmeyeyim) bir amortisör yağ ve keçe değişimi için 9-10.000₺ isteyen tipler türer, işe göre bedel belirliyorsak. (Bir de bunun motora göre olanı var, fakir fukara motoruna 100 birim dediği işi R1300GSA sahibine 1.000 birime yapan yerler de oluyor.)

Pis konular vesselâm.

Son düzenleme:
Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Ben simdi ciktim servisten
Kawasaki Z500 ün 1.yil bakimini yaptirdim
3.500tl

Kullanilan malzeme 2lt yağ
Kawasaki orjinal yağ filtresi
Baska birsey yok
Birde zincir ve jantlar temizlendi zincir yaglandi he birde yalan olmasin on amortisor biseylerini yagladim dedi ama hatirlamiyorum

Garantisi olmasa kendim yapacagim

Motosikleti
S1000XR
Merhabalar bugün voge 250 rr motorumun rodaj bakımını yaptırdım 2.500₺ ücret aldılar servisin duvara astıkları listede 525rr için de 3.500₺ bakım ücreti yazıyordu. Bana biraz fazla geldi ama açıkçası sonraki bakım zaten 5000kmde olduğu için çok da umursamadım.

Merak ediyorum siz en son servis bakımına kaç tl ödediniz ve motorunuz nedir?
O fiyatları öper başıma koyarım. Şuan yetkili servis motoruma 8.500 TL yağ ve yağ filtresi değişimi fiyat veriyor. 24 bine az kaldı, bujiler, hava filtresi falan değişecek. Onlarada bir 15-16k istiyor. Etti mi sana 25k. Üstüne birde lastikler değişecek 22bin km'de ön arka, onlarda 27k falan. :eek: Heralde kendim değiştirmeyi yapmayı deneyeceğim. 😂

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Çok şükür motorun içi hariç diğer bütün sıkıntıları kendim çözüyorum. Bu günde amortisör söküp takmayı öğrendim :D Liftim, tork anahtarlarım ve sentem olsa motoruda ellerim :D Bugün serviste fazla ellemediler işçilikte sağolsunlar 3000 TL ile yırttık :D ama motor 10 yaşını geçtiğinden parça bulunamazsa tamir yarıda kalabilir diye imza aldılar , imza alıncaya kadar bizim köle müşterimizsiniz size cb 250r da indirim yapalım bir 10 sene daha kölemiz olun deseler ya :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar