Servis bakım ücretleriniz

Motosikleti
Voge 250RR
Merhabalar bugün voge 250 rr motorumun rodaj bakımını yaptırdım 2.500₺ ücret aldılar servisin duvara astıkları listede 525rr için de 3.500₺ bakım ücreti yazıyordu. Bana biraz fazla geldi ama açıkçası sonraki bakım zaten 5000kmde olduğu için çok da umursamadım.

Merak ediyorum siz en son servis bakımına kaç tl ödediniz ve motorunuz nedir?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2.Mayıs'ta 148.261 km'de yağ ve yağ filtresi değişti (Malzemeleri kendim aldım), zincir gerildi, lastik havaları kontrol edildi. 1470 TL maliyetim oldu (400 TL işçilik) Bol makara, muhabbet ve içtiğim kahveler de cabası.

Motosikleti
Forza 250
Geçen hafta X-Max 250 için yetkili serviste motor yağı,şanzıman yağı değişimi,varyatör filtresi değişimine 2200-2250 gibi birşey ödedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekstra varyatörü temizletecektim,ama içinin zaten tertemiz olduğunu gördük,az biraz tozlanmıştı sadece hava tutup geçtik.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
1 ay içinde zincir dişli set, bujiler, hava filtresi, furş takımı, ön amortisör sıvı ve keçeleri değişecek. Araya eksantrik zinciri, paletleri, otomatiği değişimi, subap ayarı ve senkron ayarını da katarsam en az 50 binlik olurum.

Motosikleti
Voge 250RR
1 ay içinde zincir dişli set, bujiler, hava filtresi, furş takımı, ön amortisör sıvı ve keçeleri değişecek. Araya eksantrik zinciri, paletleri, otomatiği değişimi, subap ayarı ve senkron ayarını da katarsam en az 50 binlik olurum.
Ben işim olduğu için motoru bıraktım servis kapanmasına 10 dakika kala gittim aldım neler yapıldı görmedim. En korktuğum şeylerden biri motorumun baştan savılması, işim olmasaydı başında bekler izlerdim. Gözle görebildiğim tek şey zincirlerimin bembeyaz yağlı olmasıydı, onun dışında bir şeyler yapılmış mı diye rodaj bakımında, kontrol etmemi önerdiğiniz bir yerler var mı? En azından içim azıcık olsa da rahat etsin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben işim olduğu için motoru bıraktım servis kapanmasına 10 dakika kala gittim aldım neler yapıldı görmedim. En korktuğum şeylerden biri motorumun baştan savılması, işim olmasaydı başında bekler izlerdim. Gözle görebildiğim tek şey zincirlerimin bembeyaz yağlı olmasıydı, onun dışında bir şeyler yapılmış mı diye rodaj bakımında, kontrol etmemi önerdiğiniz bir yerler var mı? En azından içim azıcık olsa da rahat etsin.
Benim ustam iyidir. Gerçi elektrikte çok matah değil ama mekanik işlerde süper. Elektrikle ilgili teşhisleri "abi ya statör ya konjektör ya da akü, garanti olsun hepsini değiştirelim" demekten ibaret :)

Motosikleti
Voge 250RR
Benim ustam iyidir. Gerçi elektrikte çok matah değil ama mekanik işlerde süper. Elektrikle ilgili teşhisleri "abi ya statör ya konjektör ya da akü, garanti olsun hepsini değiştirelim" demekten ibaret :)
Ben ustamı tanımıyorum ilk defa gittim, önceki motorum scooter olduğu için pek bilmiyorum benim zincir yağlamaktan başka yapmam gereken düzenli bakımlar var mı? Motorumda bir şeyleri değiştirecek vaziyete gelmemize daha çok var :) inşallah kazasız belasız o günleri de görürüm, ama muhtemelen ben dayanamam 10000km olmadan yeni motor alırım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben ustamı tanımıyorum ilk defa gittim, önceki motorum scooter olduğu için pek bilmiyorum benim zincir yağlamaktan başka yapmam gereken düzenli bakımlar var mı? Motorumda bir şeyleri değiştirecek vaziyete gelmemize daha çok var :) inşallah kazasız belasız o günleri de görürüm, ama muhtemelen ben dayanamam 10000km olmadan yeni motor alırım.
Ben bakım kitapçığını hatmedip hangi km'de nelerin değişmesi, nelerin kontrol edilmesi gerektiğini ezbere bilme taraftarıyım. Bu nedenle ustaya "bakım yap" demektense "şunu şunu yap, bunu bunu kontrol et" demek daha sağlıklı.

Motosikleti
Voge 250RR
Ben bakım kitapçığını hatmedip hangi km'de nelerin değişmesi, nelerin kontrol edilmesi gerektiğini ezbere bilme taraftarıyım. Bu nedenle ustaya "bakım yap" demektense "şunu şunu yap, bunu bunu kontrol et" demek daha sağlıklı.
Yetkili servise gidiyorum olması gereken zaten kitapçıktakilerin yapılması, öyle de yapıyorlardır umarım. Bana yapmam gereken bir şey olduğunu belirtmediler bakımlarım 5000kmde bir olduğunu varsayarsak yağ değiştirmem veya benzeri bir şey yapmam gerekli değil sanırım. Birkaç motorcudan duymuştum yağı değişecek hangi yağı tercih ediyorsun gibi, sanırım onlar yaşlarını almış motorlara sahip olan ve bakımları kendi yapmayı tercih eden kişiler değil mi?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar bugün voge 250 rr motorumun rodaj bakımını yaptırdım 2.500₺ ücret aldılar servisin duvara astıkları listede 525rr için de 3.500₺ bakım ücreti yazıyordu. Bana biraz fazla geldi ama açıkçası sonraki bakım zaten 5000kmde olduğu için çok da umursamadım.

Merak ediyorum siz en son servis bakımına kaç tl ödediniz ve motorunuz nedir?
En son SH125inin 1000km bakımına 925tl ödedim. Yağ değişimi hariç bir şey yapılmadı. Herhalde 6000'de varyatör bakımı ve temizliği eklenince 100bin tl isterler.
Ne istiyorlar bu doktorlardan, sağlıkçılardan bu kadar yetkili servis ve sanayi çalışanı dururken.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Ön amortisör takım, zincir dişli set , ön arka fren balatası , 2 hava filtresi, 2 buji 22900 TL tuttu. Yarın motoru servise bırakacağım bakalım işçilik ne tutacak.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben benim Sym'ye bakım yaptırdım Pazartesi günü. 3000km bakımı için 2000TL yetkili serviste.

Pahalı buluyorum, aldığı 1LT yağ. Hiflo Hava filtresi taktılar birde. Tüm bakım bu

Motosikleti
Forza 250
Ben benim Sym'ye bakım yaptırdım Pazartesi günü. 3000km bakımı için 2000TL yetkili serviste.

Pahalı buluyorum, aldığı 1LT yağ. Hiflo Hava filtresi taktılar birde. Tüm bakım bu
Benim X-Max’e bedavaya bakım yapmışlar resmen,eskaza varyatör açsalar temizleseler falan 4 lira isterlermiş.

Tracer 900 yetkili servis periyodik bakım fiyatı 6500-7500 arası değişiyor. Periyodik dediğim de yağ ve yağ filtresi başka hiçbir şey yok. Sadece yağ değişimine aşağı yukarı 5000-6000 arası işçilik yazıyorlar.

20.000 bakım 12.500 TL, periyodik bakıma ek hava filtresi ve buji var sadece.

40.000 ağır bakım 18.000 TL.

Yağ 1100 tl, iridyum buji 1800 tl, yağ filtresi 275 tl, hava filitresi, 650 tl, radyatör sıvısı 450 tl, fren hidroliği 250 tl, yağ tapası 80 tl.
Motorun 40 bin kilometre bakımı. İşçilik benden. Nc 750x.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Zincirler yaglandi ( temizlenmedi) vidalar sıkıldı, yağ değişti, yağ süzgeci temizlendi = 2000
Regal raptor Daytona v250

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yağ 1100 tl, iridyum buji 1800 tl, yağ filtresi 275 tl, hava filitresi, 650 tl, radyatör sıvısı 450 tl, fren hidroliği 250 tl, yağ tapası 80 tl.
Motorun 40 bin kilometre bakımı. İşçilik benden. Nc 750x.
Benim motorda iridyum buji 4 tane var, 4 tanesi 7000 tuttu işçilik hariç. Bir sürü başka işlem de var 36bin bakımında. Bakalım toplamı ne çıkacak. 25bin beklentim var, motoru bıraktım, usta acele etmiyor titiz iş yapıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim motorda iridyum buji 4 tane var, 4 tanesi 7000 tuttu işçilik hariç. Bir sürü başka işlem de var 36bin bakımında. Bakalım toplamı ne çıkacak. 25bin beklentim var, motoru bıraktım, usta acele etmiyor titiz iş yapıyor.

Abi buji sence de biraz pahalı değil mi? Ben de aynı bujiyi kullanıyorum diye biliyorum. Tanesi olsun olsun 750-1000 TL arası. Zaten hayvan gibi işçilik alıyor bir parçadan bu kadar geçirmek ne demek?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi buji sence de biraz pahalı değil mi? Ben de aynı bujiyi kullanıyorum diye biliyorum. Tanesi olsun olsun 750-1000 TL arası. Zaten hayvan gibi işçilik alıyor bir parçadan bu kadar geçirmek ne demek?
yok, benim bujiler NGK'nın iridyum bujisi, servis manuelde verilen koda göre alınca tanesi 1750 lira oluyor.
Cyan'ın motor daha yeni modeli, onda buji kodunu değiştirmişler onunki daha pahalı bile olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar