Beğenmedim:farao:
Etrafta herşeyden habersiz masum insanların araçları içinde seyir halinde bulunduğu trafik akışı içerisinde bu tür "race" ler in beğenilecek hiçbir tarafı yok.
Siz kendi hayatınızı düşünmüyor olabilirsiniz.Fakat yapacağınız bir hata neticesinde karşı taraftaki masum insanlara vereceğiniz maddi ve daha da kötüsü manevi bir hasar halinde cevabınızın ne olacağını ve bunu vicdanınıza nasıl anlatabileceğinizi bir düşünmenizi isterim.
Geçtiğimiz hafta Bağdat Caddesi'nde yaşanan ölümlü kaza sanırım bu konuda yeterince ibret vericidir.
Bu topic teki yazıları hayretler içerisinde okudum. Ben her zaman ve her yerde ss kullanıcısının serseri, başkalarının can ve mal güvenliğini düşünmeyen, zengin çocuğu :silent: gibi görünmesinden yakındım ve şikayetçi oldum. Motor kullanmayan insanların böyle genelleme yapmasını hoş görürürüm ama motor kullanan bizlerin böyle genelleme yapmasına anlam veremiyorum. Zengin çoçuğuyla ne alakası var onu hiç anlayamadım. Ben çok şükür motorumu kendi kazandığım parayla aldım, hatta babamın haberi bile yok motordan. Her ss kullanıcısı olan zengin çocuğu mu oluyor. Ayrıca zengin çocuğu olamak kötü bişey mi? Bütün ss kullanıcılarını bu şekilde görmeyi bırakalım artık.
Sevgili arkadaşım,
Güzel bir yazı yazmışsın. Ama sana şöyle bir serzenişte bulunayım. Bugüne kadar 10 tane SS kullanan motorcu gördüysem, bunların 1 veya 2 sini kurallara uygun trafikte seyir ederlerken gördüm. Bunu sadece ben değil başkalarına da sorsan %90 bu cevabı alırsın. Sende sanırım SS kullanıyorsun. En azından diğer mesajlarda yazıldığı gibi bu tür vatandaşlarımızın kimselere ne maddi nede manevi zaiyat vermeye hakkı yoktur. Trafik kuralları herkes için geçerlidir. Dogmatiktir anlıyacağın.(Dogmatik: Tartışmasız kabul edilmesi zorunlu demektir.) Umarım bana kızmamışsındır.Saygılar...:cat::bounce:
Sana niye kızım arkadaşım. Sonuçta trafik kurallarının herkes için olduğunu ben de biliyorum. Ben genelleme yapılmasına üzüldüm. Sonra motorcular içinde ayrım oluyor, race sürücüler diğerlerinden soyutlanıyor ve bunun nedeni karşılıklı yanlış anlaşılmalar. Örneğin, cruiser motorum varken herkes bana selam verirdi ben de bütün motorlara selam verirdim. Şimdi ss kullanıyorum, race sürücüler hariç hiç kimse selam vermediği gibi ben selam verdiğimde de tabiri caizse aval aval bakıyolar. Ben şehir içinde 80 km yi geçtiğimi hatırlamıyorum, başkasının malını canını düşünmeden geçtim, kendi canımı düşündüğümden basmıyorum. Sonuçta altındaki alet hızlı, marifet basmakta değil durdurabilmekte. Önüne köpek bile fırlasa öldün demektir. Canım basmak istediğinde çevre yoluna çıkarım, gişelere kadar gider gelirim, burdaki çevre yolu istanbulun ki gibi kalabalıkta değil boş olur. Senin bahsettiğin gibi sürücü de var elbette. Ama ben onlardan biri değilim, onun içinde herkesi bir kefeye koymak bana ters geliyor. Unutma ki o %90 lık kesime %10 luk kesimi de katıp oranı %100 e tamamlamak etik değildir. (Etik:Ahlâkî, ahlâkla ilgili)Umarım sen de bana kızmamışındır. Saygılar.