Tel jant mı döküm jant mı

İstanbul'da akord ayarını düzgün yapacak usta biliyor musun? Yaz sonu ya da seneye baharda yaptırmayı düşünebilirim. Benim bu motora en az 5-6 yıl daha binme niyetim var, eninde sonunda ihtiyacım olacak.
Kadıköy Hasanpaşa da Mustafa usta var Zen Lastik de akord erbabı birde İzmir'de var benim tanıdığım , yaparım diyen Maslak'da Arı motor var , elinde büyük motorlar için tel vs var ama ileri düzey eğrilikler için ekipmanı yok , telleri gererek düzeltmeye çalışınca diş sıyırıp deforme oluyorlar maalesef..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kadıköy Hasanpaşa da Mustafa usta var Zen Lastik de akord erbabı birde İzmir'de var benim tanıdığım , yaparım diyen Maslak'da Arı motor var , elinde büyük motorlar için tel vs var ama ileri düzey eğrilikler için ekipmanı yok , telleri gererek düzeltmeye çalışınca diş sıyırıp deforme oluyorlar maalesef..
Benim motorda tellerde gözle görülür bir eğrilik, elle dokunup kontrol edince bollaşma falan yok şimdilik. Sadece bu kadar km yapmış artık bi elden geçsin diye götürmem gerekecek onu da ancak yaz sonu ya da gelecek sezon öncesi yaptırabilirim. İzmir'e gidemem buradan İstanbul'a gitmek bile bir sürü planlama falan istiyor diye burada sanayide usta buldum 36bin bakımını servis manueline göre titizce orjinal parçalarla yapacak diye ona bıraktım, istanbuldaki suzuki yetkili servisleri motor en az 3 gün kalacak dediler o kadar istanbulda kalacak vaktim yok diye yetkili servisten vazgeçtim. 36bin bakımı ağır bakımmış, bujiler, yağ, filtreler, soğutma sıvısı, amortisör yağı/keçeleri değişimi falan çok iş varmış yapılacak.

Motosikleti
1190 ADV
Yamulan jant nasıl akord ayarı istememiş ki acaba? Burada mavi ekran verdim...

CRF250L ile resimdeki kratere indim. (Konya Karapınar çölünde yer alıyor krater, solunda gözüken de meke gölü). Kraterden çıkmaya CRFnin torku gücü yetmedi. Birçok kez denedim ama rampanın ortasında bir yerde kaldım hep. Düzlükte iyice hızlanmak için kraterin öbür ucuna kadar gittim. 100-120 arası bir hızda otun içinde, kaplumbağa kadar bir taşa çarptım. Nasıl düşmedim bende bilmiyorum ama jant yamuldu. İç lastik delinmediği için 150km kadar daha bindim motora o şekilde. Sonrasında bir tornacı ısıtarak düzeltti eğilen yeri.

Ekran-Al-nt-s-321321321.jpg

Eğiklikte bu resimdeki gibiydi,

y1l2u9ysamo61.jpg

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

y1l2u9ysamo61.jpg
Geçmiş olsun. Sadece kenar kısmı ezilmiş gibi duruyor.Tellerin takıldığı düzlemde bir şey olmamış diye anlıyorum. Bu çok spesifik durumda tellerin bağlandığı yerde bir ezilme / yamulma olmadığı için balansla kurtarmış olabilir tabi...

CRF250L ile resimdeki kratere indim. (Konya Karapınar çölünde yer alıyor krater, solunda gözüken de meke gölü). Kraterden çıkmaya CRFnin torku gücü yetmedi. Birçok kez denedim ama rampanın ortasında bir yerde kaldım hep. Düzlükte iyice hızlanmak için kraterin öbür ucuna kadar gittim. 100-120 arası bir hızda otun içinde, kaplumbağa kadar bir taşa çarptım. Nasıl düşmedim bende bilmiyorum ama jant yamuldu. İç lastik delinmediği için 150km kadar daha bindim motora o şekilde. Sonrasında bir tornacı ısıtarak düzeltti eğilen yeri.

Ekran-Al-nt-s-321321321.jpg

y1l2u9ysamo61.jpg
Bunun akord ile alakası yok dudak eğilmiş, acil bir yerde iki adet çekiçle bile bir noktaya kadar düzeltilebilir tabi ısıl işlemle daha temiz iş çıkar..

akord bozulduğunda çemberdeki eksen kayması göbeğe , amortisöre dolayısıyla gidonda hissedilen bir sekme hissettirir (lastiğin bir noktasında balon yaptığını ve dönerken yerde sekmesine benzer) lastik havasını biraz fazla basarsan çok net hissedilir az basarsan jant lastiğin içinde oynar bahsettiğim sekme absorbe olur pek hissedilmez ,

böyle bir darbeden sonra sekme hissetmesenizde en azından tellerde boşluk var mı diye kontrol edilmiştir umarım ,

akort işi gerçekten tecrube istiyor , lastik değişimi yada sanayide jant düzelten adamlar bile pek bulaşmak istemez ,

ayar yapayım derken daha kötüleşebilir tecrübesiz birinin elinde , yada yukarda bahsettiğim gibi tellerin üzerindeki incecik dişleri yalama yapabilir..

Çocukken bisikletle atlamalı zıplamalı kullanırdık. Esasen o iş için ideal BMX marka bisikletler vardı. Tabi biz nerde bulacaz BMX i. Çift kadrolu Bisan marka bisikletlerle ön teker kaldırır, arka lastik kaydırırsan; tabi ki ikiye bir akort bozulur. O yüzden sürekli akort ayarıyla uğraşırdık. Ben bezmiştim akort ayarından. Bu sebepten oyumu döküm janttan yana kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar