CRF250L ile resimdeki kratere indim. (Konya Karapınar çölünde yer alıyor krater, solunda gözüken de meke gölü). Kraterden çıkmaya CRFnin torku gücü yetmedi. Birçok kez denedim ama rampanın ortasında bir yerde kaldım hep. Düzlükte iyice hızlanmak için kraterin öbür ucuna kadar gittim. 100-120 arası bir hızda otun içinde, kaplumbağa kadar bir taşa çarptım. Nasıl düşmedim bende bilmiyorum ama jant yamuldu. İç lastik delinmediği için 150km kadar daha bindim motora o şekilde. Sonrasında bir tornacı ısıtarak düzeltti eğilen yeri.
Eğiklikte bu resimdeki gibiydi,
Bunun akord ile alakası yok dudak eğilmiş, acil bir yerde iki adet çekiçle bile bir noktaya kadar düzeltilebilir tabi ısıl işlemle daha temiz iş çıkar..
akord bozulduğunda çemberdeki eksen kayması göbeğe , amortisöre dolayısıyla gidonda hissedilen bir sekme hissettirir (lastiğin bir noktasında balon yaptığını ve dönerken yerde sekmesine benzer) lastik havasını biraz fazla basarsan çok net hissedilir az basarsan jant lastiğin içinde oynar bahsettiğim sekme absorbe olur pek hissedilmez ,
böyle bir darbeden sonra sekme hissetmesenizde en azından tellerde boşluk var mı diye kontrol edilmiştir umarım ,
akort işi gerçekten tecrube istiyor , lastik değişimi yada sanayide jant düzelten adamlar bile pek bulaşmak istemez ,
ayar yapayım derken daha kötüleşebilir tecrübesiz birinin elinde , yada yukarda bahsettiğim gibi tellerin üzerindeki incecik dişleri yalama yapabilir..