Özel yapım motosikletler

Selamun aelyküm son zamanlarda bir projeye girmeyi düşünüyorum ama aklımda bazı sorular var:

Sadece şasesi bırakılarak üzerindeki her şeyin değiştiği motor yapmanın avatajları ve dezavantajları nelerdir?
iyi bir usta ile teknik konular haricinde muayene vesairede problem yaratacak bir durum var mı?
Şasesi kontrol ettirilip üzerine daha güçlü blok koyulan motorlar hakkında ne düşünüyorsunuız?
Komple kelle motor temini için bilinen bir adrs var mı?

bu soruyu buraya soruyorsanız custom motor işini yapabilecek kişi değilsiniz demek paranızı ve vaktinizi daha mantıklı şeylere harcayın
Usta yazdığım mesajı okursanız kendim yapacağımı ileri sürmedim teknik kısmı ustalar halledecek sadece aklımda olan soruları sorup mantıklı mantıksız olarak karar vereceğim. Böyle bir yargıyı vermeniz hiç hoş deeğil.

Motosikleti
Ns200 15"
Proje motosikleti yapmak ciddi bütçe ve sabır gerektirmektedir, bir yapılan işlerden memnun kalmayabilir ve paranız boşa gidebilir. Bu işleri yapacak usta bulmakta ayrı dert.

Bu işin en güzeli paranız, zamanınız ve garajınız varsa yapmak en güzeli.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Usta yazdığım mesajı okursanız kendim yapacağımı ileri sürmedim teknik kısmı ustalar halledecek sadece aklımda olan soruları sorup mantıklı mantıksız olarak karar vereceğim. Böyle bir yargıyı vermeniz hiç hoş deeğil.
zaten kendin yapmayacağın için dedim sadece parayla da olacak işler değil çevre istiyor kelle motor temini soruyorsun mesela 2 3 tane usta bulmakla olan işler değil ciddi tanıdıklarınızın olması gerekli

şunları izlersen zaten sadece grenaj için neler gerektiğini anlarsın sen kelle motordan vs bahsediyorsun

Proje motosikleti yapmak ciddi bütçe ve sabır gerektirmektedir, bir yapılan işlerden memnun kalmayabilir ve paranız boşa gidebilir. Bu işleri yapacak usta bulmakta ayrı dert.

Bu işin en güzeli paranız, zamanınız ve garajınız varsa yapmak en güzeli.
Garajım mevcut usta da dostum o konularda problemim yok sadece yukarda belirttiğim ksıımlarda git gel yaşıyorum. yorumun için teşekür ederim

Motosikleti
Ns200 15"
Kelle motor için faturalı satan yerler bulmanız lazım aksi halde change olarak gözükür ve cezai işleme tabi tutulursunuz. Aklınızdaki projeyi bir miktar bize bahsederseniz daha iyi olur.

"custom" çalışmalar, "ustasını bulur yaptırırız/taktırırız" türü bi girişim değildir. hele türkiye gibi yedek parçaya erişimin kısıtlı, pahalı ve yurtdışından alışveriş aşamasına gelince iyice imkansız hale geldiği bir ülkede beyhude bi çaba olmaktan öteye gidemez benim gözümde.

ha, zenginsindir, arada sırada yurtdışına çıkma imkanın vardır, gerekli yedek parçayı gider alır gelirsin, o zaman eyvallah; diğer durumlarda bir hobi olması bile çok olanak dışıdır, bence.

zaten kendin yapmayacağın için dedim sadece parayla da olacak işler değil çevre istiyor kelle motor temini soruyorsun mesela 2 3 tane usta bulmakla olan işler değil ciddi tanıdıklarınızın olması gerekli

şunları izlersen zaten sadece grenaj için neler gerektiğini anlarsın sen kelle motordan vs bahsediyorsun
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim fakat asıl merakım zorluğundan çok bu iş hakkında bilgi edinmek. Yanlış anlaşılmak istemem bu bir zevk işi olduğunu acelem olmadığını ve ustadan kastım rastgele servis ustaları olamadığını belirtmemek benim hatam. Hafta sonlarıdır boş zamanlardır hobi niyetine böyle bir işe girişmeyi düşünüyorum. Zorluğunun farkındayım kolay bir iş olduğunu söylemek akıl dışı kalır.
"custom" çalışmalar, "ustasını bulur yaptırırız/taktırırız" türü bi girişim değildir. hele türkiye gibi yedek parçaya erişimin kısıtlı, pahalı ve yurtdışından alışveriş aşamasına gelince iyice imkansız hale geldiği bir ülkede beyhude bi çaba olmaktan öteye gidemez benim gözümde.

ha, zenginsindir, arada sırada yurtdışına çıkma imkanın vardır, gerekli yedek parçayı gider alır gelirsin, o zaman eyvallah; diğer durumlarda bir hobi olması bile çok olanak dışıdır, bence.
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim fakat asıl merakım zorluğundan çok bu iş hakkında bilgi edinmek. Yanlış anlaşılmak istemem bu bir zevk işi olduğunu acelem olmadığını ve ustadan kastım rastgele servis ustaları olamadığını belirtmemek benim hatam. Hafta sonlarıdır boş zamanlardır hobi niyetine böyle bir işe girişmeyi düşünüyorum. Zorluğunun farkındayım kolay bir iş olduğunu söylemek akıl dışı kalır.
Kelle motor için faturalı satan yerler bulmanız lazım aksi halde change olarak gözükür ve cezai işleme tabi tutulursunuz. Aklınızdaki projeyi bir miktar bize bahsederseniz daha iyi olur.
anladım hocam teşekkür ederim bilgi verdiğin için. Duyduğuma göre blok yedek parça sayılıyordu. Şasede problem yoksa yine de cezai işlem gibi bir sorunla karşılaşacağım yani doğru muyum?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selamun aelyküm son zamanlarda bir projeye girmeyi düşünüyorum ama aklımda bazı sorular var:

Sadece şasesi bırakılarak üzerindeki her şeyin değiştiği motor yapmanın avatajları ve dezavantajları nelerdir?
iyi bir usta ile teknik konular haricinde muayene vesairede problem yaratacak bir durum var mı?
Şasesi kontrol ettirilip üzerine daha güçlü blok koyulan motorlar hakkında ne düşünüyorsunuız?
Vallahi yap. Ben de bir cg motor alıp 300cc cg motor takrırmak istiyordum. Hazır kelle ve kelle+alt motorlar var. Hatta Türkiye'de bile var artık. Çok kullanılıyor ki getirtmişler. Ancak abs alt yapılı bir cg olmadığı için vazgeçtim. Arjada disk olan bile yok. Sana tavsiyem Abs alt yapısı olan bir motor üstünde yap. Sonradan sanayi ortamında randımanlı yapılamayan tek şey abs.

Motosikleti
cbf 150
Kısa ve net cevaplıyorum, tip onayı alamazsın. Tt custom bile yapamıyor artık o eskidendi

Motosikleti
Ns200 15"
Blok numarası ruhsata işlenmesi lazım, aksi taktirde sıkıntı yaşama ihtimaliniz var.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Donör motor olarak ne kullanmayı düşünüyorsunuz? Ve de nasıl bir tasarım düşünceniz var?

Donör motor olarak ne kullanmayı düşünüyorsunuz? Ve de nasıl bir tasarım düşünceniz var?
Daytona v 250 var depoda onu düşünüyorum üzerine dragstarın 650liğini koymayı düşünüyorum da işte uyar mı uymaz mı kaldırır mı kaldırmaz mı konuşulması gerek. Sadece düşünce yani şu anda üzerine ne koyulacağı konusu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Daytona v 250 var depoda onu düşünüyorum üzerine dragstarın 650liğini koymayı düşünüyorum da işte uyar mı uymaz mı kaldırır mı kaldırmaz mı konuşulması gerek. Sadece düşünce yani şu anda üzerine ne koyulacağı konusu.
Motor swap olayını kimseye çaktırmadan yedirdiğinizi düşünelim; blok şasiye sığmayabilir. İyice bir araştırmanız gerek. Daha önce Benelli Tnt 250'ye Cp2 takan, Aprilia Pegaso'ya Cp2 takan üyeler oldu ama sizinki biraz emek, zaman ve para gerektiren bir iş.

Baba motor swap işini geç şasi di motor du kafayı yersin .bu ilk projen gidonsa gidon kaportaysa kaporta en fazla motoru forged le turbo bas, çok ironik olsun diyorsan . şahse ve motor aynı kalırsa ruhsata modifiye diye işletir muaneden geçersin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kısa ve net cevaplıyorum, tip onayı alamazsın. Tt custom bile yapamıyor artık o eskidendi
E onlar yapamıyorsa nasıl satıyorlarki şuan bayağı büyük firma diye biliyorum

yanlış alarm. kişiselleştirme de sınır ötesi operasyonlara karar vermişler.

NUKbU3.jpg
[/url]

İlanları , facebook grupları takip et kazalı motosikletler parça parça yada bütün satılıyor , gerisi senin tecrübene kalmış ama kendin zaman ayıramazsan istediğin gibi ilerlemez bahsettiğin proje , ustaya güvenip bırakırsan harcadığın paraya değecek birşey çıkmaz ortaya bence , bu işi hakkıyla yapacak ustada TR de toplasan 5-10 kişidir onlarda güzel para ister..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar