Honda CL250

Motosikleti
Yok
İyi forumlar
Alınmaya değer bir motor mu tecrübesi olanlar varsa aktarabilir mi? Egzozun yakın olması veya başka sorunlar yaşayan var mı ,ikinci elde sorun yaşatabilecek özellikleri var mı? Sele konforu nasıl, gidon genişliği trafikte engeller mi, aynaların açısı nasıl? Genel olarak objektif yorumlar mısınız ?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sıfırı kampanyada 180 bin lirayken alınabilirdi ama ben daha fazla para vermezdim açıkçası. Max 200 bine bulunacaksa alınabilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İyi forumlar
Alınmaya değer bir motor mu tecrübesi olanlar varsa aktarabilir mi? Egzozun yakın olması veya başka sorunlar yaşayan var mı ,ikinci elde sorun yaşatabilecek özellikleri var mı? Sele konforu nasıl, gidon genişliği trafikte engeller mi, aynaların açısı nasıl? Genel olarak objektif yorumlar mısınız ?
Ekzost artçının bacağını yakmayacaksa harika bir genel amaçlı, klasik görünümlü bir motor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben İzmir'de çok görmeye başladım. Motor bence tutuldu ya da tutulmaya yakın.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben aynı fiyat bandında Dominar 400'ü tercih ederdim. Daha kuvvetli. Cl 250 biraz kara düzen görünüyor ama şık. Yine de Domi daha iyi bir tercih bence.
Sorunsuzluk ve marka algısı olarak Honda daha iyi konumda. Güç olarak tabii ki dominar daha iyi. Cl250, 240 bin liradan piyasaya çıktı hiç satılmadı. Kampanya yaptıktan sonra satılmaya başladı. Kampanya bitince yine kimse almamıştır. 180 bin lira gerçekten çok çok uygun bir fiyattı o motor için. Yanlış hatırlamıyorsam aynı dönemde Dominar 400 220 bin civarında satılıyordu sıfır olarak.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

Motoru 6 ay kadar arayla 2 kez test ettim.

Egzoz bacağımızı yakmayı geçtim dışındaki kalkandan dolayı ısıtmıyor bile desem çok abartmam.

Motorla ilgili aklımda kalan olumsuz noktalar şöyle:

İlk olarak motorun anahtarı alıştığımız şekilde önde, gösterge tablosunun ve gidonun orada değil.

Motorun sol yanında, deponun alt kısmında yer alıyor.

Motoru çalıştırmak için bazı başka cruiser motorlarda da oraya uzanmak zorunda olduğunuzu bilmek anahtarın yerinin pratik olmadığı gerçeğini değiştirmiyor maalesef.

Bana hiç hitap etmiyor bu özellik.

Motorla ilgili eksi olabilecek ikinci özellik gösterge tablosunun koyu olup rakamların açık renkli olması.

Gündüz okuması bence çok zor.

Motorun eleştirilebilecek üçüncü ve belki de en sıkıntılı özelliği titreşim olması.

Aynı motor bloğuna sahip 2023 model CRF Rally motora sahibim.

Hatta önceki kasa 2017 model Rally motorum da duruyor.

Yeni kasadaki titreşim miktarı veya şekli eski kasadakinden daha fazla ama CL250 ile kıyaslandığında daha az gelmişti bana.

Motorculuk hayatımın çok büyük bir kısmını tek silindirli ve maksimum 250cc motorlarla uzun yol yaparak geçirmiş birisi olarak CL250'deki titreşimi motoru sattıracak (ya da temiz iş yapıp motoru baştan hiç aldırmayacak) derecede ciddi bir sıkıntı olarak görüyorum.

Sizin önceki tecrübeniz nedir bilmem.

Bu yazdıklarım dışında kaliteli, yakışıklı, az yakan ve de mantıklı bir motor olduğunu söyleyebilirim.

İmkanınız varsa test edin mutlaka.

Başkasının tecrübesi ve motordan beklentileri sizinkilerden farklı olacaktır.

Kolay gelsin size.

Selamlar.

İyi forumlar
Motor performanssız o konuda hemfikiriz, ve 100-110 bandında titreşim başlıyor. Fakat sizin 250lik motorla delme deşme gibi fantezileriniz yoksa, saf keyif istiyosanız kesinlikle alınmaya değer bi motor(şahsi kanaatimdir).

Egzozda ısı konusunda herhangi bir sorun yok, sadece artçı binerse sağ bacağını daha çok açmak zorunda kalıyor. Egzoza dayasa bile böyle oluyor boyuttan dolayı.

4 ay kadar kullandım, herhangi bir sorun yaşamadım. Ek bilgi olarak performans hava filtresinin çok güzel etki ettiğini söyleyebilirim.

Sele konforu orta seviyede, ne spor nakedlar veya racingler gibi sert, ne de yol endurosu rahatlığı var ikisinin arasında. Çok doğal bi oturuş pozisyonu var ve şehiriçi şehirdışı rahatsız etmez. Şehirdışı 300km üstünde belki biraz yorabilir.

Gidon genişliğinin trafikte herhangi bir olumsuzluğu yok, aynaların görüş açısı da gayet güzel.

sadece TR ye 250cc olarak gelen, diğer ülkelerede 500cc olarak satılan, canım memleketimede 500lugunun gelmesini bekledigimiz, güzeller güzeli oldscool tasarımlı, yandan kontaklı bebekler bebeği.. cl'miz sen bizim herseyimizsin 🥂

globalde custom yarışması yapılan, Bunkercustom tasarımının 1.ciligi ile Türk egzozunu dünyaya dinletmistir.

Motosikleti
sattık :(
Türkiye'ye neden siyahının gelmediğini anlamlandıramadığım bir motosiklet, bize gelen renkleri bir tuhaf seçmişler nedense.

Motosikleti
Yok
Merhaba.

Motoru 6 ay kadar arayla 2 kez test ettim.

Egzoz bacağımızı yakmayı geçtim dışındaki kalkandan dolayı ısıtmıyor bile desem çok abartmam.

Motorla ilgili aklımda kalan olumsuz noktalar şöyle:

İlk olarak motorun anahtarı alıştığımız şekilde önde, gösterge tablosunun ve gidonun orada değil.

Motorun sol yanında, deponun alt kısmında yer alıyor.

Motoru çalıştırmak için bazı başka cruiser motorlarda da oraya uzanmak zorunda olduğunuzu bilmek anahtarın yerinin pratik olmadığı gerçeğini değiştirmiyor maalesef.

Bana hiç hitap etmiyor bu özellik.

Motorla ilgili eksi olabilecek ikinci özellik gösterge tablosunun koyu olup rakamların açık renkli olması.

Gündüz okuması bence çok zor.

Motorun eleştirilebilecek üçüncü ve belki de en sıkıntılı özelliği titreşim olması.

Aynı motor bloğuna sahip 2023 model CRF Rally motora sahibim.

Hatta önceki kasa 2017 model Rally motorum da duruyor.

Yeni kasadaki titreşim miktarı veya şekli eski kasadakinden daha fazla ama CL250 ile kıyaslandığında daha az gelmişti bana.

Motorculuk hayatımın çok büyük bir kısmını tek silindirli ve maksimum 250cc motorlarla uzun yol yaparak geçirmiş birisi olarak CL250'deki titreşimi motoru sattıracak (ya da temiz iş yapıp motoru baştan hiç aldırmayacak) derecede ciddi bir sıkıntı olarak görüyorum.

Sizin önceki tecrübeniz nedir bilmem.

Bu yazdıklarım dışında kaliteli, yakışıklı, az yakan ve de mantıklı bir motor olduğunu söyleyebilirim.

İmkanınız varsa test edin mutlaka.

Başkasının tecrübesi ve motordan beklentileri sizinkilerden farklı olacaktır.

Kolay gelsin size.

Selamlar.
Bu deneyiminiz çoğu şeyi netleştirmemi sağladı ,bahsettiğiniz deneyimlerle alakalı nokta atışı olan bir cevap gelmiş , bence bu aşamadan sonra da fiyatı uyguna verilse dahi elden çıkarılmaya yönelik politika olacağı net duruyor , herkese teşekkür ediyorum cevapları için birkaç gündür belirli fiyat bandında karar vermekte zorlanıyorum farkedenler vardır çünkü gelen birkaç ortak kişi var. Nereye gidecek bu bakacaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sadece TR ye 250cc olarak gelen, diğer ülkelerede 500cc olarak satılan, canım memleketimede 500lugunun gelmesini bekledigimiz, güzeller güzeli oldscool tasarımlı, yandan kontaklı bebekler bebeği.. cl'miz sen bizim herseyimizsin 🥂

globalde custom yarışması yapılan, Bunkercustom tasarımının 1.ciligi ile Türk egzozunu dünyaya dinletmistir.
O boşluk da o yüzden galiba evet . Misal xsr 155 gelse bu konuları açmazdım bile gözüm ondaydı, sakin bir şekilde sürme taraftarıyım ama alır mıyım o da mechul.

500 lugunu beklerken 250 liğe e-cultch koyup, yeni renk seçenekleriyle bu ay içinde, tahmini 250bin fiyatla güncel cl ler satışa başlıyor !..

diye söyleyen bayiler varmış, sorduk bizede aynısını söylediler.

6zsuwwi.jpg

500 lugunu beklerken 250 liğe e-cultch koyup, yeni renk seçenekleriyle bu ay içinde, tahmini 250bin fiyatla güncel cl ler satışa başlıyor !..

diye söyleyen bayiler varmış, sorduk bizede aynısını söylediler.

6zsuwwi.jpg
Bu E-Clutch olan motorlar ruhsatta otomatik olarak mı geçiyor yoksa yine manuel mi? Bu motorun tipini pek beğenmiyorum açıkçası ama otomatik olarak geçiyorsa ve 250 bine gelecekse başlangıç motoru olarak almayı düşünebilirim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu motor keşke 500'lük olarak gelseydi. 250'lik fındık blok nedeniyle motora yandan baktığında eski Regal Raptor'lar gibi büyük bir boşluk var ve gözü rahatsız ediyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
rebel 500lere bayılıyorum millet custom çok güzel işler yapıyor şuan cruiser bu klasmanda bitane alet var o da eliminatör 500 keşke 500 de gelse ama caaaanım honda türkiyemiz yine vitesli motosiklet bile sürmeyi beceremeyecek havalı diye cruiser alan kitleye oynamayı seçmiş

rebel 500lere bayılıyorum millet custom çok güzel işler yapıyor şuan cruiser bu klasmanda bitane alet var o da eliminatör 500 keşke 500 de gelse ama caaaanım honda türkiyemiz yine vitesli motosiklet bile sürmeyi beceremeyecek havalı diye cruiser alan kitleye oynamayı seçmiş
Hondanın seçimleri genel olarak mantıklı değil zaten. Ülkede MT25 ve R25 karaborsadayken firma inatla ikisine de rakip olabilecek motorlar getirmiyor.

Motosikleti
Honda Dio
2023 model 11800km de bir tane aldım. Şehir içi kullanımda keskin manevra yapamamak haricinde hafif ve alçak bir motor. Bu yaz şehirler arası kullanacağım.

• Beğen
Tepkiler: yec

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Rebel rebel. Rebel 500 lazım. Eleminatör 500 de hoş ama, rebel.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar