TRACER 9 - MT 09 AKÜ PROBLEMİ.

Motosikleti
R1, Django 125
aynı sorunu ben de yaşadım. turuncu mts takmadan önce böyle bir sorunum yoktu. turuncu taktıktan sonra 1 hafta marşa basmazsam akü tümüyle boşalıyordu. aynı turuncu şu an r1'de takılı, motosiklet de xsr'ın olduğu yerde durmasına rağmen akü boşalma sorunum yok

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
aynı sorunu ben de yaşadım. turuncu mts takmadan önce böyle bir sorunum yoktu. turuncu taktıktan sonra 1 hafta marşa basmazsam akü tümüyle boşalıyordu. aynı turuncu şu an r1'de takılı, motosiklet de xsr'ın olduğu yerde durmasına rağmen akü boşalma sorunum yok
Turuncu bende de aküyü bitiriyor diye akü şarj cihazı aldım, motoru parkettiğim yerde priz var, parkedince aküyü şarja bağlayıp öyle bırakıyorum başka türlü bir haftada (yeni akü varken 3 hafta dayanıyordu ama bitirmek iyi değil) akü bitiyordu.

Bildiğim kadarıyla bayiden akü garanti kapsamına girmiyor tabi bu zamanında apaçilerin CBR250R'ların içinden geçip Honda'nın prestiji için egzantriğin ücretsiz değişimiyle aynı şeyden dolayı değiştirebilirler. Sis farlarının tesisatına bir baktırmanı tavsiye ederim ayriyetten eski ve düzgün çalışmayan akü de zamanla statörün bozulmasına sebep olur.
Hocam sis farlarını söktürdüm Yamaha'da ama servisten gicbir sorun yok denilerek aldığım motosiklet 10 saat sonra tekrar ayni şekilde aküsü bitmis marş basacak enerji kalmamıştı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben afrikanın orj aküyü 6 yıl kullandım yani 2 yıl dolmadan akü boşalıyorsa ya akü arızalı yada motosiklet şarj etmiyor aküyü
Hocam bunu ısrarla bayii de bende belirttim ama yok yani. Sen daha iyi mi biliyorsun triplerine giriyor ustalar.

• Beğen
Tepkiler: F54
Hocam sis farlarını söktürdüm Yamaha'da ama servisten gicbir sorun yok denilerek aldığım motosiklet 10 saat sonra tekrar ayni şekilde aküsü bitmis marş basacak enerji kalmamıştı.

Hocam bunu ısrarla bayii de bende belirttim ama yok yani. Sen daha iyi mi biliyorsun triplerine giriyor ustalar.
Videosunu tarihli ve saatli bir şekilde çek Örn: 7Mayıs akşam 23.30'da motosikleti park yerine koy yarın sabah 8 Mayıs'ta 8.30 gibi geri başlat ikisinde de tarihi ve akü voltajını motosikletin nasıl çalışmadığını göster yoksa bu usta milleti yaptıkları işte ki kusuru gösterene kadar en iyi işi onlar yapmış sanıyorlar.

Ben ocak ayında tenere700 aldım bayide çalıştırdım çalıştı ertesi gün plaka alıp geldim çalışmadı şarj ettiler neyse teslim aldım saat sıfırlıyor falan gittim test yaptılar akü ölü şarj ettiler tekrar biraz toparladı idare ediyor yenisini sipariş verdiler garantiden şuan yurtdışındayım sene sonu ben gelince yeni aküyü takacaklar basit bir aküyü bile yurtdışından getirtiyorlar

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben ocak ayında tenere700 aldım bayide çalıştırdım çalıştı ertesi gün plaka alıp geldim çalışmadı şarj ettiler neyse teslim aldım saat sıfırlıyor falan gittim test yaptılar akü ölü şarj ettiler tekrar biraz toparladı idare ediyor yenisini sipariş verdiler garantiden şuan yurtdışındayım sene sonu ben gelince yeni aküyü takacaklar basit bir aküyü bile yurtdışından getirtiyorlar
İşte bunlar hep bakım şarjı yapılmayan fabrika mühürlü akülerden. O akü kim bilir kaç aydır bakım şarjına girmemiştir. (Tenereler öyle peynir ekmek gibi giden motosikletler değil...)

Akülerin yurt dışından gelmesi de normal aslında; Japonlar genelde Tayland yapımı akülerle geliyor. Yuasa olanlar da var. Bunların hepsinin de üretim yerleri yurt dışında. Türkiye kurşun üretiminde dünyada 19. sırada. Türkiye'nin bu 19 ülke içindeki üretim kapasitesi oranı ise sadece binde 6. (İlk 19'un %70'i Çin, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden oluşuyor...)

İşte bunlar hep bakım şarjı yapılmayan fabrika mühürlü akülerden. O akü kim bilir kaç aydır bakım şarjına girmemiştir. (Tenereler öyle peynir ekmek gibi giden motosikletler değil...)

Akülerin yurt dışından gelmesi de normal aslında; Japonlar genelde Tayland yapımı akülerle geliyor. Yuasa olanlar da var. Bunların hepsinin de üretim yerleri yurt dışında. Türkiye kurşun üretiminde dünyada 19. sırada. Türkiye'nin bu 19 ülke içindeki üretim kapasitesi oranı ise sadece binde 6. (İlk 19'un %70'i Çin, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden oluşuyor...)
Benim yeni aküm garantiden değişimi sağlanıyor, sanırım önümüzdeki hafta bayide olacak.

Bakım modunda şarj edilmeli değil mi?
Ya da hangi uyarıları yapmalıyım bayii den alırken. Kısaca nasıl bir yol izlemeliyim

Kontak kapalı iken akım çeken herşey zarar verir aküye. Güvenlik için pawerbank tarzı kendinden elektrikli takip cihazlarını öneririm.

Ya da usb söketi çıkışı yaptıran harici bunu sigorta kutusuna bağlattır. Kontak kapalı olunca otomatikman elektriği kesecektir ve akü'den elektrik yemeyecektir. Siz yolda sürerken akü powerbank'i şarj etmeye başlayacaktır, belirli bir süre sürdükten sonra biraz güç biriktirecek. Ve ökünüz powerbank'i doldurmuş olacak. Yani kontak kapatsanız dahi hem akü'den elektrik yememiş olacak. hem takip sistemimiz aktif hale gelecek ve sürekli motosikletten çıkartıp tekrar powerbank'i, şarj etme derdiniz olmayacak

yav abi gidip eli yüzü düzgün bi akü alsana?

5-6 ay yatırıp sonrasında tek marşta motoru çalıştırıyorum ben. haftada, ayda akü nasıl biter?
Hocam Akü Yuasa YTZ10S daha iyisi varsa sen söyle. Bundan da iyi ne var??

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim yeni aküm garantiden değişimi sağlanıyor, sanırım önümüzdeki hafta bayide olacak.

Bakım modunda şarj edilmeli değil mi?
Ya da hangi uyarıları yapmalıyım bayii den alırken. Kısaca nasıl bir yol izlemeliyim
...
Sizin yapabileceğiniz bir şey yok; biraz kısmet işi. Akü stokta beklerken birkaç ayda bir şarjı tazelendi mi tazelenmedi mi bilinemez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar