140 bine kadar hem kuryelikte (+marti tag) hem de günlük kullanım için scooter önerisi

Hocamlar selamlar,
Sizlere yakın zamanda motosiklet başlığı açmıştım şimdi de kuryelik ve martı tag için ikisini aynı anda yapabileceğim hem de günlük bunların dışında beni rahat ettirecek scooter arıyorum. Şu ana kadar baktıklarımdan RKS Freccia 150 uygun gibi. Önerilerinize açığım..

Motosikleti
Yamaha XSR700
O bütçede bulunabiliyorsa sym symphony 200i abs bulunabilir.

O bütçede bulunabiliyorsa sym symphony 200i abs bulunabilir.
Hocam hemen baktım ama tag için ve günlük kullanım için biraz zorlar beni. Daha çok Maxi Scooter tarzı bakıyorum bir de bayiiden almam taksitli almam için daha yararlı olur

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
O yoğun tempoya çin malı önermem dostum. Ben Freccia 1 sene kullandım 6000km. Hicbir sorun yaşamadım fakat sattığım arkadaş kuryeydi 2 hafta sonra krank yediğini söyledi. Pcx olabilir belki

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Symphony kullanıyorum, bugünün şartlarıyla 3.5 litre civarı tüketimi var. Ama benim kullanımım sürekli çevreyolları. Şahsi kullanım. Ancak kurye için çok mantıklı olmayabilir. Günlük kullanım için otobana falan çıkılmayacaksa yeterli gelir.
Rks’den her türlü iyidir.

Symphony kullanıyorum, bugünün şartlarıyla 3.5 litre civarı tüketimi var. Ama benim kullanımım sürekli çevreyolları. Şahsi kullanım. Ancak kurye için çok mantıklı olmayabilir. Günlük kullanım için otobana falan çıkılmayacaksa yeterli gelir.
Rks’den her türlü iyidir.
3.5 nasil yaktiriyorsun ona tapagazmi gidiyorsun reis

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Fabrika verisi 2.7 lt zaten. 3.5'tan fazla bile yakıyor olabilir. 90-100 arası gidiyorum genelde. 110 yapıyor zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En son 286 liraya 178km gitmişim

3.5 nasil yaktiriyorsun ona tapagazmi gidiyorsun reis
Aynısını sormaya geldim :) aynı bloğa sahip Peugeot Tweet 200 kullandım şu an Sym Jet 200 kullanıyorum ikiside 2,5 lt tüketti kışın ortalamam max 2,7 idi , jet200 123km/s e çıkıyor tapagaz otoyolda gitsem bile 6 lt ile 200-220 km gidiyorum..

O yoğun tempoya çin malı önermem dostum. Ben Freccia 1 sene kullandım 6000km. Hicbir sorun yaşamadım fakat sattığım arkadaş kuryeydi 2 hafta sonra krank yediğini söyledi. Pcx olabilir belki
ben de cok fazla blok sikayetleri gordum ama sanirim kullanimdan kullanima degisiyor bu durum ya. yine de tesekkurler hocam bilgi icin.
duzeltme* hocam bi de soylemeyi unuttum ben ogrenciyim yani maksimum 3 gun olmak sartiyla ortalama 2 gun yapicam bu isi. yine de olmaz mi diyosun

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
ben de cok fazla blok sikayetleri gordum ama sanirim kullanimdan kullanima degisiyor bu durum ya. yine de tesekkurler hocam bilgi icin.
duzeltme* hocam bi de soylemeyi unuttum ben ogrenciyim yani maksimum 3 gun olmak sartiyla ortalama 2 gun yapicam bu isi. yine de olmaz mi diyosun
Valla dostum freccia sürmesi keyifli motor. Pcxle kiyaslarsam çok daha keyifli, konforlu ve iyi hissettiriyor diyebilirim. Hızlanmasıda daha iyi. Çok keyif alırsın sürerken. Ben dediğim gibi bir sorun yaşamadım fakat whatsapp grubunda uzun süre bulundum. 50000 km sorunsuz kullananda vardı, 3000 5000 de krank yiyen, şase kıranda vardı. Bazı motorlarda hararet sorunuda kronik, çok uğraştırıyor denk gelirse. Öğrenci olduğun için bu şans faktörünü göze alabilirmisin bilmiyorum. Iyiki bunu almışımda diyebilirsin, aldığın güne lanette edebilirsin iyi düşün.

Valla dostum freccia sürmesi keyifli motor. Pcxle kiyaslarsam çok daha keyifli, konforlu ve iyi hissettiriyor diyebilirim. Hızlanmasıda daha iyi. Çok keyif alırsın sürerken. Ben dediğim gibi bir sorun yaşamadım fakat whatsapp grubunda uzun süre bulundum. 50000 km sorunsuz kullananda vardı, 3000 5000 de krank yiyen, şase kıranda vardı. Bazı motorlarda hararet sorunuda kronik, çok uğraştırıyor denk gelirse. Öğrenci olduğun için bu şans faktörünü göze alabilirmisin bilmiyorum. Iyiki bunu almışımda diyebilirsin, aldığın güne lanette edebilirsin iyi düşün.
sagolasin valla hocam ilgi ve bilgi icin.

Aynısını sormaya geldim :) aynı bloğa sahip Peugeot Tweet 200 kullandım şu an Sym Jet 200 kullanıyorum ikiside 2,5 lt tüketti kışın ortalamam max 2,7 idi , jet200 123km/s e çıkıyor tapagaz otoyolda gitsem bile 6 lt ile 200-220 km gidiyorum..
Abi joyride300 deneme sansin oldumu konusmustuk, senin yorumunu cok merak ediyorum:)

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Hocam hemen baktım ama tag için ve günlük kullanım için biraz zorlar beni. Daha çok Maxi Scooter tarzı bakıyorum bir de bayiiden almam taksitli almam için daha yararlı olur
Hocam merhaba ben TVS Jupiter 125 ile martı tag yapmıştım herhangi bir sıkıntı olmadı. İstanbuldaki yokuşları biliyorsundur. Arkamda 85 - 90 kiloluk adamla ne yokuşlar çıktım. İstersen bir bak derim Jupiter. Fiyatına göre güzel. Tek sorunu 90kmde hız kesici giriyor

Hocam merhaba ben TVS Jupiter 125 ile martı tag yapmıştım herhangi bir sıkıntı olmadı. İstanbuldaki yokuşları biliyorsundur. Arkamda 85 - 90 kiloluk adamla ne yokuşlar çıktım. İstersen bir bak derim Jupiter. Fiyatına göre güzel. Tek sorunu 90kmde hız kesici giriyor
hocam bununla nasil yaptin gozunu seviyim..ben biraz daha rahat olsun diye bakiyodum da acaba vrs 125 de ayni etkiyi gosterir mi

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Bigada yaygın bir motor ve kuryeciler de kullanıyor. Son hızı görece düşük ancak otobana çıkılmayacaksa rahat. 80km/s hıza kadar çok konforlu gidersiniz, 90km/s azami hızı var zaten aletin. Gaz tepkisi yumuşak ancak aniden gaz açarsanız arkadaki şahıs tutunmuyorsa fırlatacak kadar sertte olabiliyor. Arkanın sac kasa olması güvenli hissettiriyor.
hocam bununla nasil yaptin gozunu seviyim..ben biraz daha rahat olsun diye bakiyodum da acaba vrs 125 de ayni etkiyi gosterir mi
Coğrafyaya bağlı aslında. Dar bir şehirde gezilecekse yapılır, torku güzel aletin. Koltuğu rahat ve yokuş performansı yeterli. Maxi scooterlar şehir içinde gereksiz büyük kalıyor. Otobana çıkacaksanız düşünülebilir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
123 iyiymiş. Gösterge bozuk olmasın? Ya da herhangi bir işlem? Ağır baga? Varyatör taşlama?

freccia 150 dediğiniz işe uygun bence. sakın ama sakın gidip de pcx'e o kadar para vermeyin. freccia'dan her anlamda daha kötü bir scooter. sadece sorun çıkarma ihtimali düşük diye gidip de o fiyata pcx almak akıl dışı bir hareket olur bence. iki tane freccia alın, birisi sorun çıkarırsa öbürüne binersiniz. pcx'ten daha uyguna gelir hem de daha iyi bir scooter'a binmiş olursunuz.

123 iyiymiş. Gösterge bozuk olmasın? Ya da herhangi bir işlem? Ağır baga? Varyatör taşlama?
14 gram baga taktım orjinali 13,2 idi ama orj. baga ile 120 lere daha çabuk çıkıyordu , son hızda değişiklik olmadı sadece biraz daha düşük devirde erişip yine kesiciye giriyor , Peugeot Tweet 200 de 115 km/s görüyordu , birde bu Sym lerin kavrama çok geç açıyor dur kalk trafikte rahatsız ediyordu kavrama yaylarını yumuşattım gaza dokunur dokunmaz 2000 devirde yürüyor..

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
Arora max t bakabilirsiniz çok güzel seri motordur şehirler arası için uygun olmasada şehir içinde işinizi görür. freccia beğeniyorsanız kanuni seha 150 de arora max t 150 ile aynı bloğa sahip o da düşünülebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar