Honda X-ADV nin sadece 4 ayda 3500 adet satması (italya)

Motosikleti
K 1600 GTL
Gtl kullandım rahat edemedimde gt’ye binmem lazım bacak boyum uzun herhalde sıkışmış gibi hissediyorum gtl’de. Rt’ye göre cam daha az kesiyordu. Gt’de 7-8cm yukarıda ya koltuk onda nasıl diye soracaktım. Rahatsız edici bir türbülans var mı diye. Gt’nin test motoru yok izmirde maalesef
Benimde bacak boyum uzun ve göbeğim var ;) O yüzden uzun süre motor üstünde olduğumda beni de rahatsız ediyor sorun motordan çok göbekle ilgili bende ne yazık ki. GT arkadaşımda var ama henüz üzerine oturmadım bir deneyeyim görüştüğümde. Türbülans yüksek hızlarda oluyor ama cam ayarını biraz düşürdüğünde azalıyor o kütleden olsa gerek yüksek hızlarda türbülans var benim arkadaş Almanyadan bir cam getirtti ve sorunu çözdüğünü söyledi ( onda sorun daha çok artçısının türbülansa girmesiydi ) ilerleyen dönemde ihtiyaç olura bende değiştireceğim. Ben genel olarak yüksek hızlarda kullanmayı sevmiyorum o nedenle bende aşırı bir rahatsızlık oluşturmadı 19 mayıs da bir tur planım var artçılı yolda tekrar bakacağım sıkıntı olursa camı değiştireceğim bende....

• Love
Tepkiler: ACT

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
GTL konusunda yanlız değilmişim. Peki fan açınca sağ bacağı yakıyor mu? Benim öyle bir tecrübemde oldu. Harley için ısınıyor diyen bok yemiş yani o kadar.

Geçen sene RT kiraladım. 1700km’lik unutulmaz bir tecrübem oldu. Rüzgar konusunda kesinlikle çok daha iyi. Sıfır türbülans. Bizde neden GS tutuluyor anlam veremiyorum. Ben kendim (bir kere yanlışlıkla girmek harici, bilsem girmezdim) dahil kimsenin toprağa soktuğunuda görmedim. Bu sene bi kemaliye taş yol yaparsam işte o zaman stabilize görecek :) RT’de arka koltukta bir miktar daha alçak artçı ile alakalı rüzgarda kalma sorunu yokmuş. (Ben tek seyahat etmiştim.)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gt tam ikisinin ortası gibi duruyor teknik özelliklere bakınca. Tabii sıralı 6’da cezbedici

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
GTL konusunda yanlız değilmişim. Peki fan açınca sağ bacağı yakıyor mu? Benim öyle bir tecrübemde oldu. Harley için ısınıyor diyen bok yemiş yani o kadar.

Geçen sene RT kiraladım. 1700km’lik unutulmaz bir tecrübem oldu. Rüzgar konusunda kesinlikle çok daha iyi. Sıfır türbülans. Bizde neden GS tutuluyor anlam veremiyorum. Ben kendim (bir kere yanlışlıkla girmek harici, bilsem girmezdim) dahil kimsenin toprağa soktuğunuda görmedim. Bu sene bi kemaliye taş yol yaparsam işte o zaman stabilize görecek :) RT’de arka koltukta bir miktar daha alçak artçı ile alakalı rüzgarda kalma sorunu yokmuş. (Ben tek seyahat etmiştim.)
Açıkçası ben ısı ile ilgili bir şey yaşamadım. RT tecrübem yok ama kullanan arkadaşlardan kullanım şeklinin biraz daha sportif olduğu ve boxer motorun titreşimi olduğunu duydum. GTL alırken RT yide düşünmüştüm baya. Türbülans konusu dediğim gibi kütle ile alakalı bence arkadaş wünderlich di galiba tur camı ile sorunu çözdü. Sıkıntı yüksek hızlarda olduğu için beni çok etkilemiyor. RT GS konusunda haklısın kesinlikle RT yere daha yakın ve asfalt konforu kesinlikle daha yüksektir gene GTL e göre hafif olması bir avantaj , amma velakin 6 silindirin sesi senfoni orkestrası gibi 😂 yolda ne ağırlık ne türbülans umurunda olmuyor....

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Sıkışık trafik için symphonyden daha iyi bir seçenek bilmiyorum. Belki şu listedeki kymco people olabilir. Aynı yapıdalar. Dar gövde büyük jant yakın güç vs. Ama iş yerim ankara caddesinde. Yol yoğun. Hız yüksek. Sym 110la giderse sorun yok. Ama her şartta 110la gidemiyor. Elimde tutar mıyım bilmiyorum. Sym’yi kullanırken maxi scooterlar önümde kalırsa benim için trafiğe sebep oluyor. Aslında çok memnunum bu sebepten. Yine aynı sebepten beverly aldım Adv350 değil. Dar gövde büyük jant hassas noktamız.

Seviyorum ihtiyacını belirleyip mantıklı alışveriş yapan insanları :)

Jet14 benim için bisiklete ya da KLX'e binmediğimde köy yollarını gezmek için bir araç. Şehirlerarası herhangi bir İzmir yolunda ; Altınyol - Ankara Asfaltı v.s. trafiğe girmek istemem onunla. Yol yoğun. Hız yüksek = sabah 06.30 çıkıp Kemalpaşa'ya geliyorum mesai saatlerimi biri belirlese zıçtık.

K1600GT - Simsiyah.... Üfff... Tek kontak Bulgar'a girerim :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Nc ya da adv’nin motoru benzersiz bir performansa sahip değil ama uzun ömür ve düşük yakıta sahip. Bence oldukça mantıklı kılıyor klasmanında. 200.000km üstü nc dolu ilanlar. Kimin ne aradığına bağlı. Ben sahip oldum nc700e. Şanzıman o zamanlar çok iyi değildi. Ama bir önceki motorum xmax ile aynı yakıtı yakıyordu. Her gün binen yakıtı düşünen adama muazzam özellik.
Her gün binen, işe gidip gelen için NC kendi kategorisinde en iyisi.
Zaten NC commuter irisi, yani amacı ekonomik bir şekilde işe gidip gelmek tarzı. NC'ye bok atmamız da biz biraz hobi olarak sürdüğümüz için sürerken daha çok keyif almak istiyoruz, yakıtını, ekonomisini o kadar dikkate almıyoruz bu yüzden laf ediyoruz NC'ye. Ama NC üretilme amacı açısından alternatifi yok gibi o hacimde.
Haftada 5 gün işe gidip geliyor olsam büyük şehirde yaşasam, hafta sonları da gezmeye işimi görsün güçsüz kalmasın desem ben de NC alırdım. Şimdi ayda bir hafta sonu anca fırsat bulabiliyorum motor sürmeye haliyle motorumun yaktığı yakıt en son düşüneceğim dert oluyor, zaten kırk yılda bir arkadaşlarla toplanıp birlikte sürmeye fırsat bulmuşken ben kendim daha çok yakıyorum. :)

Gt tam ikisinin ortası gibi duruyor teknik özelliklere bakınca. Tabii sıralı 6’da cezbedici
Az önce instagramda şu meşhur Kemaliye taşyol'a scooter ile girmiş birini gördüm. Demek her motor girebiliyormuş ille arazi motoruna gerek yokmuş, ben kendi motorumla da girmek isterim ama bana çok uzak, Trakya içinde olsaydı girerdim ama oraya gitmek için o kadar yol yapacak fırsat bulabilsem oralara gitmek yerine balkanlarda gezmeyi tercih ederim.

Biz orta yaşlılar azcık mıcır yolda sürünce araziye girmiş gibi seviniyoruz, hele o mıcır yolda ayağa kalkıp biraz gaz verip arka tekeri kaydıra kaydıra gidince tamam, daha fazlasını ne yapalım. :)

Motosikleti
@Burak Kara performansında düşüş var, adamlar senin binbir emekle açtığın Honda öve öve öküz etme konunda BMW hakkında güzel güzel sohbet ediyorlar. Olmadı, senden beklemezdim.
Bir Honda hayranı olarak konuya dönelim diyorum. Akıllı uslu insan aracıdır Honda. Hovardalık, elitlik, serserilik kaldırmaz :)

Motosikleti
1190 ADV
Bu arada yeni R1300RT'yi gördünüz mü ? Bayağı uğraşmışlar nasıl çok güzel bir motoru çirkin yaparız diye. Ama R1300RS bayağı güzel duruyor.

Screenshot-2024-08-07-at-11.54.38%E2%80%AFAM-1024x661.png

Motosikleti
Bir Honda hayranı olarak konuya dönelim diyorum. Akıllı uslu insan aracıdır Honda. Hovardalık, elitlik, serserilik kaldırmaz :)

İmkanım olsa; her sene Honda garaj yaparım.

İşe gidip gelmeye SH350
Kır bayır gezmeye CRF450L-R
Hanımla Seyahate X-ADV
Kendi başıma uzun yola TransAlp
Emeklilikte haftasonu GL1800Tour / Haftaiçi CMX1100

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@Burak Kara performansında düşüş var, adamlar senin binbir emekle açtığın Honda öve öve öküz etme konunda BMW hakkında güzel güzel sohbet ediyorlar. Olmadı, senden beklemezdim.

ya ben bi kere Honda övmüyorum.Honda kendin övdürüyor ben ne yapabilirim ?? 4 ayda 3500 motor muthis bişey.
BMW hakkında sohbet edilebilir, iş köfteye bile gider bizim forum boyle :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Doğrusu GS e bok atamadıklarından kullananlara atmaya çalışıyorlar....;)

yaaa GS bok atılacak cok nokta var.
Bir kere çirkin,çok onemli.

lever suspansiyonlar yoldan beklediğim bildirimleri almamızı engelliyor :cool:.45 derece acıyla 150 kmh hızla viraj alan biri için bu konu çok önemli.

limitlerde miyim, lastik bırakacak mı bilmem lazım benim., ayrica araba gibi.. o bakımdan GS tercih etmiyoruz.

Son dönem motosikletdeki saçma salak mercek farı tasarımlarına ayar alıyorum. Çok zor değil bunu eskisi gibi bir far camı içine koyması.
Şunlara bak...

wrs-sport-windscreen-dark-smoked-yamaha-tracer-7-gt-2021-2023.jpg
2026-BMW-R-1300-RT-Preview-8.jpg
Capture_d_ecran_2024-10-04_a_14.43.51.webp
2022-Suzuki-GSX-S1000-GT-headlights.jpg

v-strom800de_actiongallery_1_2560x1400.jpg
s-l1200.jpg
hahaha cok iyi nokta.

Dikkat ett,n mi aralarında Honda yok...

Motosikleti
K 1600 GTL

lever suspansiyonlar yoldan beklediğim bildirimleri almamızı engelliyor :cool:.45 derece acıyla 150 kmh hızla viraj alan biri için bu konu çok önemli.

limitlerde miyim, lastik bırakacak mı bilmem lazım benim., ayrica araba gibi.. o bakımdan GS tercih etmiyoruz.

hahaha cok iyi nokta.

Haklısın forumun geneli 45 derece açıyla 150 km/h hızla viraj aldığı için GS sıkıntı çıkarabilir.... Çirkinlik konusunda katılıyorum 1250 olarak kalsaydı keşke.....

Motosikleti
1190 ADV

hahaha cok iyi nokta.

Evet Honda bu saçma sapan trende katılmayan birkaç firmadan. O yüzden tebrik ederim Honda amcanın tasarımcı torunlarını. Ducati de saçmalamıyor bak.

Motosikleti
K 1600 GTL
Son dönem motosikletdeki saçma salak mercek farı tasarımlarına ayar alıyorum. Çok zor değil bunu eskisi gibi bir far camı içine koyması.
Şunlara bak...

s-l1200.jpg
Doğru söylüyorsun bende hiç beğenmiyorum birtek KTM nin yeni far tasarımını beğendim oda muhtemelen eskisinin çok daha kötü olmasından....

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Haftada 5 gün işe gidip geliyor olsam büyük şehirde yaşasam, hafta sonları da gezmeye işimi görsün güçsüz kalmasın desem ben de NC alırdım.
Zaten V Strom sahibi olduğun için almazdın bence, şehir içinde ikisi arasında anlamlı bir yakıt sarfiyatı farkı yok. Benim NC ile şehir içi sarfiyatım 4,1 l/100km idi DL650 ile 4,5 l/100km. DL650 daha uzun olmasına rağmen daha kıvrak. Ama DL650 yok ve scooter'dan / daha düşük cc'den geçmek istediğin ve çok km yapacağın bir durumda NC uygun alternatiflerden biri kesinlikle olurdu.

Şunlara bak...

s-l1200.jpg
KTM'inki çok değişik, Yautja (Predator) yüzü.

Motosikleti
1190 ADV
Doğru söylüyorsun bende hiç beğenmiyorum birtek KTM nin yeni far tasarımını beğendim oda muhtemelen eskisinin çok daha kötü olmasından....
KTM'nin 1390 ADV de ki biraz birşeye benziyor.

Suzukinin şu GT modeli motor bloğu genel kullanım amacı olarak süper. Ama bi far yapmışlar, motoru görünce ICE AGE filmindeki salak sünepe hayvan aklıma geliyor.

Şöyle derli toplu güzel bir tasarım yapmak çok mu zor anlamıyorum.

04-Moto-Guzzi-V100-Mandello_1638052007-1024x683.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar