Fabrika çıkışlı lastikler ve köpük

Arkadaşlar merhaba yakın zamanda lastiklerimi değiştireceğim ama yakın zamanda Bajaj N250 motorumun orj lastiklerinin havası sürekli düşüyordu. Geçen gün de önü tamamen inmişti bi oto lastikçide zar zor hava bastırmaya götürdüm. Daha sonra başka bi yerde lastiklerime köpük sıktırdım ve daha sorun yaşamayacağım söylendi ben de değiştirene kadar böyle kullanmaya devam ediyorum. Ama bu köpüklerin bi süresi var mı? Tehlikeli midir acaba 2 hafta daha sabretmem gerekiyor da

iyi de niye havası inmiş?

hava subabı mı kaçırıyor? lastikte delik mi var? jantta çatlak mı var?

iyi de niye havası inmiş?

hava subabı mı kaçırıyor? lastikte delik mi var? jantta çatlak mı var?
motorumu ilk aldığım zamanlar boş ve çok fazla taşlı bir yerde alıştırmalar yapmıştım ve ondan sonra hava kaçırmaya başladı her ikisinden de. o yüzden diye düşündüm götürdüğüm yerdeki tamirci de köpük önerdi ben de değiştireceğim için zaten kabul ettim:/ servise gittiğimde tekrar baktıracağım

Motosikleti
D400
bütün motorlarımda benzer problemi yaşadım. geçen arkadaş 6 aydır hava basmıyorum dediği motorun havası 32'den 22'ye inmiş.

ben 2 hafta basmasam 32'den 24'e düşüyor anlam veremiyorum. ve her motorumda bu oluyor.

taş/beton zeminde lastik havası elbet iner hatta mükemmel saklama koşullarını sağlasanız bile lastik havası gene de iner.

iner de niye iner? sebep ne? doğal süreç mi yoksa bir arıza/kusur mu? bunu anlamadan zart diye köpük basılmaz ki lastiğe!

kim temizleyecek o köpüğü janttan? lastikçi işi gücü bırakıp oturup köpük temizlemez.

bütün motorlarımda benzer problemi yaşadım. geçen arkadaş 6 aydır hava basmıyorum dediği motorun havası 32'den 22'ye inmiş.

ben 2 hafta basmasam 32'den 24'e düşüyor anlam veremiyorum. ve her motorumda bu oluyor.
benim direkt 2 gün sonra 14 düşüyordu en son yolda kaldım. acemiliği atana kadar idare edeyim demiştim ama olmadı maalesef
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

taş/beton zeminde lastik havası elbet iner hatta mükemmel saklama koşullarını sağlasanız bile lastik havası gene de iner.

iner de niye iner? sebep ne? doğal süreç mi yoksa bir arıza/kusur mu? bunu anlamadan zart diye köpük basılmaz ki lastiğe!

kim temizleyecek o köpüğü janttan? lastikçi işi gücü bırakıp oturup köpük temizlemez.
haklısınız acemiliğime geldi o an yolda da kalmıştım acele ettim biraz düzelir deyince. peki 1 2 hafta daha böyle sürmem tehlikeli midir acaba

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda lastiklerimi değiştireceğim ama yakın zamanda Bajaj N250 motorumun orj lastiklerinin havası sürekli düşüyordu. Geçen gün de önü tamamen inmişti bi oto lastikçide zar zor hava bastırmaya götürdüm. Daha sonra başka bi yerde lastiklerime köpük sıktırdım ve daha sorun yaşamayacağım söylendi ben de değiştirene kadar böyle kullanmaya devam ediyorum. Ama bu köpüklerin bi süresi var mı? Tehlikeli midir acaba 2 hafta daha sabretmem gerekiyor da
Köpük sıkan kişi bir kaçak olduğuna karar vermiş ama bulamamıştır. Köpük yolda küçük patlama, hava inmesi yaşayan lastiği lastikçiye kadar götürmek içindir. 3 gün 1 hafta arası idare eder.

F54

benimde lastik kaçırıyordu arka sibob değişii yaptırdım 3 aydır 1 defa hava basmadım
lastiği sürekli inen arkadaşlar siboblarınızı değiştirin eğer delik yoksa sibob dibinden kaçırıyordur o kadar dandik yapılmış ki siboblar kaçırmaması mucize

Fabrikasyon Dunlop lastiklerim bir hafta kontrol etmesem 3-5 psi civarı düşüyordu. Gittim Bridgestone Battlax taktırdım. Subap iğneleri vs değiştirmedim.
Şimdi 15 günde bir bakıyorum sıfır eksiltme.
Eğer subaptan vs kaçırma yoksa bu konu lastik hamuru, kalıbı, lastiğin jant yanaklarına nasıl geçtiğiyle de alakalı.

Lastik değişiminde köpüğü janttan mutlaka temizlemenizi öneririm.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
benimde lastik kaçırıyordu arka sibob değişii yaptırdım 3 aydır 1 defa hava basmadım
lastiği sürekli inen arkadaşlar siboblarınızı değiştirin eğer delik yoksa sibob dibinden kaçırıyordur o kadar dandik yapılmış ki siboblar kaçırmaması mucize
Benim motora yeni metzeler lastik aldım, lastikleri değiştirirken L şeklinde açılı metal sibop da aldım, telli jantlarda bu kaçırabilir ama bir deneyelim demişti lastikçi, şimdi 2 günde arka lastik 36 PSI'dan 27'ye falan iniyor. şişirip devam ediyorum ama tekrar lastikçi yolu göründü bana, siboptan şüpheleniyorum.

• Beğen
Tepkiler: F54
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Fabrikasyon Dunlop lastiklerim bir hafta kontrol etmesem 3-5 psi civarı düşüyordu. Gittim Bridgestone Battlax taktırdım. Subap iğneleri vs değiştirmedim.
Şimdi 15 günde bir bakıyorum sıfır eksiltme.
Eğer subaptan vs kaçırma yoksa bu konu lastik hamuru, kalıbı, lastiğin jant yanaklarına nasıl geçtiğiyle de alakalı.

Lastik değişiminde köpüğü janttan mutlaka temizlemenizi öneririm.
Çok ilginç. Anlas MB34 de aynı şekilde her hafta 3-5 psi iniyordu. Anlas Çapra R taktırdığımda 1 ayda o kadar inmiyordu. Ebatlar da aynıydı. İyi de fabrika bu tubeless lastikleri üretirken bunu hesap etmiyor mu?

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
hocam lastik ne kadar esnerse jantın yanaklarına o kadar yük biner içerde aldığı darbeyi dağıtır bundan dolayı lastikler yanaklardan ufakta olsa sızdırır bunun hava değişimiylede alakası var tabiki eğer lastiğinizi söktürüp yanakları iç taraftan ince bi taşlatıp lastiği takarkende kaucuklu gres sürülürse sorununuz ortadan kalkar.
Onun dışında lastik çok eskidir artık süngerimsi hale gelmiştir içinde havayı tutamaz.
Diğer bir seçenekte çok kötü yollardasınızdır lastik yüzeyi çok çatlamıştır aralardan hava kaçırır.

Tabi bu dediklerimi lastiği üzerine köpüklü su sıkmadan yada kuvete yatırmadan anlayamazsınız. İşini bilen bir lastikçi bu üçünüde deyeyip çözüm sunacaktır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eğer lastiğinizin içinde köpük varsa ve zamanı geldiğinde lastik değişimi için sadece motosiklet lastiği değiştiren kaliteli bir mekana gittiğinizde ustanın içinden size sövmeme olasılığı Real Madrid - Adana Demirspor maçında Real Madrid'in 5 yemesi olasılığıyla aynıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar