Orta sınıf enduroda en iyi fren hangisinde ?

Tenere700 ilk çıktığında alıp 2 sene kadar çoğunluk offroad’da keyifle sürdüm sonrasında yol yapmak için bmw gs’e geçtim 1 yıl kullandıktan sonra beğenmeyip tekrar hafif enduro arayışına girdim ve arkadaşımın teneresine bindim ve ilk ışıkta kaza yapıyordum duramadım frenleri o kadar kötü geldi ki balatalar bitik diye düşündüm gidip balata değiştirip denedim yine aynı sonra dedim ki bunca zaman zaten kötüydü de GS in mükemmel frenlerinden sonra mı anladım ? O yüzden tekrar t7 almak yerine alternatif tuareg-desert x vb fren konusunda hangisi daha başarılı ?

T7, Africa gibi arazi kabiliyeti yüksek motorların süspansiyonu aşırı esniyor bu sizi korkutmuş olabilir , kendi motorumdan inip arkadaşın Africa ya bindiğimde fren esnasında öne doğru dalması korkutmuştu , alışana kadar hafiften panikliyor insan..

Motosikleti
Ns200 15"
Teorik olarak yaklaşırsam DesertX daha iyi fren tertibatına sahip.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Benim bildigim kadari ile Tiger 900 ler brembo merkez kullaniyor. ama daha iyisi vardir. BMW nin M kaliperleri belki olabilir. Ama mevcutta motorumda brembolar var ve gayet memnunum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadasının t7 sinin frenlerini beğenmeyip sizin değiştirmeniz ilginçmiş..

avrupada tuareg - desertx toplamının 10 katını satıyor t7.

sizce t7 nin frenleri kötü olabilir mi ?

t7 yerine tuareg alan adama gulerdim ama siz alın bence değişklik iyidir.

Motosikleti
K 1600 GTL

Orada ince bir ayrıntı var Burakcım Tenereyi kullanmadan önce GS kullanıyormuş arkadaş yani gerçek bir motosiklet haliyle GS den inip japona binince bünye yadırgamış 😉

Motosikleti
Forza 250
Bu konuda aşırı bilgi sahibi değilim pek fazla 700cc üstü kullanmadığım için ama bana nedense fren ve süspansiyon gibi mevzularda Avrupalılar uzak doğulu rakiplerine göre hep daha öndeymiş gibi geliyor?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Burak Kara insanlığın geldiği noktada herkes bunu yapıyorsa iyidir mantığı pek doğru değil. Örnek, herkes altın almayı konuşmaya başladı, sokaktaki enine çizgili polo tshirt'lü dayı bile altın konuşuyorsa kaçacaksın. Gibi gibi... Eğer bir konu hakkında kitlelerle uyumlu bir görüşüm varsa kendimden şüpheye düşüp fikrimi ek doğrulama olumlama çabasına giriyorum, o kadar yani.

Avrupa'da çok satıyor olması Tenere'nin mükemmel olduğunu göstermez; çoğunluğun ihtiyacına anlayışına bütçesine daha uygun olduğunu gösterir sadece. (Bkz. bir üstteki paragraf...)

Ben olsam her değerlendirmem sonucu Tenere yerine Tuareg alırım. Bununla birlikte Tenere'nin 3rd party aksesuar seçeneği çok daha geniş ama; onu da teslim etmek gerekir...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada orijinal soruya cevap olarak; Triumph Tiger'larda Brembo Stylema var. Desert X'te de öyle sanırım? (Belki Stylema değildir de yine de monoblok 4 pistonlu radyal kaliperlere sahip...) Ama tek başına fren sistemini değerlendirmek de doğru olmaz. B.ktan amortisörle en iyi fren sistemi iyi / verimli çalışmaz. Yamaha'nın motorlarına koyduğu amortisörler de genelde b.ktan oluyor. ;)

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Burak Kara insanlığın geldiği noktada herkes bunu yapıyorsa iyidir mantığı pek doğru değil. Örnek, herkes altın almayı konuşmaya başladı, sokaktaki enine çizgili polo tshirt'lü dayı bile altın konuşuyorsa kaçacaksın. Gibi gibi... Eğer bir konu hakkında kitlelerle uyumlu bir görüşüm varsa kendimden şüpheye düşüp fikrimi ek doğrulama olumlama çabasına giriyorum, o kadar yani.

Avrupa'da çok satıyor olması Tenere'nin mükemmel olduğunu göstermez; çoğunluğun ihtiyacına anlayışına bütçesine daha uygun olduğunu gösterir sadece. (Bkz. bir üstteki paragraf...)

Ben olsam her değerlendirmem sonucu Tenere yerine Tuareg alırım. Bununla birlikte Tenere'nin 3rd party aksesuar seçeneği çok daha geniş ama; onu da teslim etmek gerekir...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada orijinal soruya cevap olarak; Triumph Tiger'larda Brembo Stylema var. Desert X'te de öyle sanırım? (Belki Stylema değildir de yine de monoblok 4 pistonlu radyal kaliperlere sahip...) Ama tek başına fren sistemini değerlendirmek de doğru olmaz. B.ktan amortisörle en iyi fren sistemi iyi / verimli çalışmaz. Yamaha'nın motorlarına koyduğu amortisörler de genelde b.ktan oluyor. ;)

kaza yapacaktım nerdeyse, frenler çok kotü demiş.

yani tenere gibi bestseller olmuş bir motorda böyle bir kusur/vasatlık olamaz.

tuareg alabilirsin, konusuyoruz türkiye de japon artık alınması sacma bir duruma geldi maalesf.

ben global baktım olaya. sonuc olarak tenere tenere dir, aprlia da aprilia dır.

bu yuzden kazanan hep tenere olacaktır.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
kaza yapacaktım nerdeyse, frenler çok kotü demiş.

yani tenere gibi bestseller olmuş bir motorda böyle bir kusur/vasatlık olamaz.

tuareg alabilirsin, konusuyoruz türkiye de japon artık alınması sacma bir duruma geldi maalesf.

ben global baktım olaya. sonuc olarak tenere tenere dir, aprlia da aprilia dır.

bu yuzden kazanan hep tenere olacaktır.
Yukarıda tespit yapılmış; fren yapınca dalmayan GS'ten sonra çok vasat / yetersiz gelmiştir normaldir. Sonuçta motor dalınca fren çok gevşek ve gecikmeli gibi geliyor insana, ki öyle zaten.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tuareg tenere gibi motorlarda arazide frene biraz fazla abanınca hidrolik yağının yandığını neredeyse her sert arazi sürüşünden sonra hidroliğin değiştirildiğini duymuştum

Motosikleti
Ns200 15"
tuareg tenere gibi motorlarda arazide frene biraz fazla abanınca hidrolik yağının yandığını neredeyse her sert arazi sürüşünden sonra hidroliğin değiştirildiğini duymuştum
Hidrolik kararsa bile frenler vasat hale gelmez, karardığındaki eksikliği ancak frenler ısınınca sünger hissi aldığınızda anlarsınız. Pulsar ile viraj çalışmaya gittiğimde tek seferde fren kararması meydana gelmişti.

Önceki motorum triumph trident 660 idi şuan tenere kullanıyorum Tenerede de ön arka brembo var ön amortisörü ayarlı zaten yol veya araziye göre sertleştirip yumuşatmak dalmayı azaltır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar