Boğulma enjeksiyonlu

Motorum Revolt Rs5 80cc Enjeksiyonlu bu motor rampa çıkarken veya iki kişi giderken biraz zorlaninca yük altında motor boğulmaya aşırı benzin kokutmaya ve arada bi egzoz patlatıyor benzin pompası buji hava filtresi değişti oksijen sensörü sökülüp bakıldı içi dağılmış şıkır şıkır oynuyor fakat oksijen sensörü soketini komple söküp iptal ettigimizdede sorun çözülmedi çözüm önerilerinizi bekliyorum

Piston şişiyor olabilir..detaylı incelemeden yorum yapmak doğru değil ama hava sirkülasyonu sağlayan pervaneye yada plastik muhafazasına bakın , subap ayarları çok sıkıysa , buji kötü durumdaysa anlattıkların yaşanır , oksijen sensörü hakkında yazdıklarını anlayamadım , dağıldı ama o şekilde çalışmaya devam mı ediyor ?

Piston şişmesi ile alakalı değil -5 derecedede yapıyor subap ayarlari bozuk olsa hep yapar dediler oksijen sensorurunun egzoza takili olan kısmı şıkır şıkır ici sallanıyor dağılmış büyük ihtimalle egsoz patlarken oldu ama çalışıyor ariza ışığı yanmıyor buji yeni degismisti ngk buji ile ama olabilir yine bakmak lazim bujiye başka ne yapabilirim

Kayış , baga değişimi yapıldımı peki ? Orjinalden bir mm bile geniş kayış taktıysanız yada orjinalinden bir gram ağır baga taktıysan düzde iyi gider son hızı artar ama biraz yokuşta bayılır..

Motosikleti
Ns200 15"
Kayış , baga değişimi yapıldımı peki ? Orjinalden bir mm bile geniş kayış taktıysanız yada orjinalinden bir gram ağır baga taktıysan düzde iyi gider son hızı artar ama biraz yokuşta bayılır..
Abi konudan biraz sapıyor ama bahsetmek istedim, dediğin gibi yerli olan Bando kayışlar biraz daha genişler ve son hızı arttırıyorlar ama ömür konusunda çok kötüler. Yaklaşık 3000 taş çatlasın 4000 kilometre kullanmışımdır fakat kalkışlar çok silkeleme olduğu için varyatörü açtım ve kayışın iplik kısımları sökülmeye başlamıştı, çok sürmeden kopacağıda kesindi. Gates marka kayış almıştım tekrar onu taktım 12.000 kilometre civarı olmuştur ve en son baktığımda ciddi bir deforme yoktu.

Evet yerliler yeşil yazılı olanlar nedense bir mm geniş oluyor son hızı artırıyor ama yokuşta performansı kötü etkiliyor..

Subap ayarı aşırı bozuk olduğu sürece böyle bi tepki vermez, aşırı bozuksa da sürekli verir zaten. Önce benzin hattınıza bakın koku için, sızıntı olup olmadığına mutlaka bakın çünkü en risklisi bu, daha sonra manifoldun lastiklerine bakın yırtılma soyulma oralardan biyerlerden hava alma durumu var mı diye, enjeksiyonlu 80ccyi dışarda yaptırdıysanız muhtemelen sadece silindir piston atılıp bırakılmış olabilir, bu durumda enjektörlerin boyutu küçük kalır ve benzin yetiştiremez. Fakir karışım olur ve benzin bazen hiç yanmadan egzozdan dışarı atılır(teklemenin sebebi) buram buram benzin kokar, kısaca daha büyük enjektör takılması şart, sorun başka yerden çıksa bile şart. Son olarak benzin pompasını ve benzin filtresini kontrol edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar