Maxi Scooter Önerisi Maks 150k

Başlıktanda gördüğünüz bütçem 150bin maxi scooter arayışı içerisindeyim öncesinde tvs raider 125 kullanıyodum ilk motorumdu zevkliydi hızlanışı vesaire atikliği ama istanbulun trafiği ve yokuşu cidden bezdirdi ayriyetende frenleri cidden güven vermiyodu bu sebeple maxi scooter almaya karar kıldım kafamda voge sr1 modeli var fiyatı uygun parçası bulunabiliyor yakınımda iyi bir bayiside var çevremden bildiğim kadarıyla ve vade farksız taksitle alınabiliyor oluşu benim için önemli bir etken açıkçası başka önerileriniz varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ikinci el forza ya da xmax bulunabilir o paraya.

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
0 kredi kartıyla opsiyonlar arasında belki rks freccia 150de olabilir. 130 civarı olmasi lazım suan 12 taksitle. Ben 1 sene kullandım çok memnundum. Voge hakkında bir fikrim yok ama bence bayileri bir gezin ustune oturun malzeme kalitesine ve nasıl hissettirdigine bakın hepsinin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öncelikle bir konuyu dıuzeltelim.

Maxi Skuterdeki maxi ifsdesi büyük demek. Büyük demek minimum 400 cc den başlar..

Adv350 nin bile maxi skuter olduğunu dusunmuyorum. Tmax, honda silver, suzuki burgman falan bunlara maxi denmeli.
xmax 400 mesela tam maxi değil, ama skuter da değil. arada bir model.ama zorla maxi skutera sokabilirizi onu.

Adam forza250 alıyor maxi skutere biniyorum sanıyor.hayır.

Motosikleti
D400
öncelikle bir konuyu dıuzeltelim.

Maxi Skuterdeki maxi ifsdesi büyük demek. Büyük demek minimum 400 cc den başlar..

Adv350 nin bile maxi skuter olduğunu dusunmuyorum. Tmax, honda silver, suzuki burgman falan bunlara maxi denmeli.
xmax 400 mesela tam maxi değil, ama skuter da değil. arada bir model.ama zorla maxi skutera sokabilirizi onu.

Adam forza250 alıyor maxi skutere biniyorum sanıyor.hayır.

o boyut yav cc değil :D adamlar utanmadan 50xx maxi scooter yapmış; aprillia

005-638273511969530386-aprilia-sxr-50.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o boyut yav cc değil :D adamlar utanmadan 50xx maxi scooter yapmış; aprillia

005-638273511969530386-aprilia-sxr-50.jpg

puhahaha kim diyor buna maxi ?
ya 250 forza maksiyse tmax nedir ? forza 750 nedir ?

ayıp denen bişey var. Maxi skuter 400 cc den başlar.nokta.!

Motosikleti
puhahaha kim diyor buna maxi ?
ya 250 forza maksiyse tmax nedir ? forza 750 nedir ?

ayıp denen bişey var. Maxi skuter 400 cc den başlar.nokta.!
xmax ve forza da maxi scooterların en al seviyesi oluyor. Bakma bizde 250cc olarak satılıyor saçma vergilendirmeler yüzünden bizimki gibi ülkelerde 250cc bunlar, avrupa'da forza 350cc, xmax 300cc olarak satılıyor.
Eskiden xmax 400 vardı ama onu kaldırdılar uzun zamandır üretilmiyor, xmax ve maxi scooterların kralı tmax var sadece.

Motosikleti
Ns200 15"
xmax ve forza da maxi scooterların en al seviyesi oluyor. Bakma bizde 250cc olarak satılıyor saçma vergilendirmeler yüzünden bizimki gibi ülkelerde 250cc bunlar, avrupa'da forza 350cc, xmax 300cc olarak satılıyor.
Eskiden xmax 400 vardı ama onu kaldırdılar uzun zamandır üretilmiyor, xmax ve maxi scooterların kralı tmax var sadece.
Abi skuter sınıfına çok saydırdım sövdüm ama işin şakasını bir kenara bırakırsam maxi skuter olayı güzel bir şey. Evde bir tane böyle motosikletim olsa arabanın yüzüne dahi bakmam, depolama desek var, konfor desek var ve son olarak arabadaki otomatik vites isteği desek oda var, daha ne olsun?

Motosikleti
Abi skuter sınıfına çok saydırdım sövdüm ama işin şakasını bir kenara bırakırsam maxi skuter olayı güzel bir şey. Evde bir tane böyle motosikletim olsa arabanın yüzüne dahi bakmam, depolama desek var, konfor desek var ve son olarak arabadaki otomatik vites isteği desek oda var, daha ne olsun?
şehir içi veya asfalttan fazla çıkmadan yakın yerlere gitmek için ideal. ama bizim köfte turları gibi geziler için uzun yolda xmax süspansiyonları yoruyor. artçı ile gezeyim deniyorsa en az 400cc lazım. Tmax çok güzel ama o parayı verene kadar bmw GS alırım dedirtiyor.

Peki 2 kişi ile çantalı ve yükli şekilde izmir istanbul yapayım desem yada daha uzun turlar 400 cc scooter yeterli gelir mi?
Türkiye turu için maxi scooter olarak ne tavsiye edersiniz?
Kymco vs 400, beverly 400, peugot 400gt arasında zaman zaman gidip geliyorum. Birde adv 350 var.
Hatta vstrom 650 den vazgeçip maxi scooter öi alsam diyorum. Çünkü 11 yaşında japon yerine 2 yaşında 400 cc sccoter alcam. Ayrıca kullanması basit. Gaz veriyorsun gidiyor frene basınca duruyor. Bagajı geniş. Yağmurda çamurda iyi. Pazar günü 150 cc mondiali Manisadan İzmire götürdüm. 45 dakikada karşıyakaya vardım. Kafamda çok ciddi sıru işaretleri oluştu. Eğer gücü 2 kişi ile uzun turlara yetecek ise ve 110-120 km hızlarda stabil gidebilecek ise bence çok büyük motosikletlere gerek yok.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Peki 2 kişi ile çantalı ve yükli şekilde izmir istanbul yapayım desem yada daha uzun turlar 400 cc scooter yeterli gelir mi?
Kymco vs 400, beverly 400, peugot 400gt arasında zaman zaman gidip geliyorum. Birde adv 350 var.
Hatta vstrom 650 den vazgeçip maxi scooter öi alsam diyorum. Çünkü 11 yaşında japon yerine 2 yaşında 400 cc sccoter alcam. Ayrıca kullanması basit. Gaz veriyorsun gidiyor frene basınca duruyor. Bagajı geniş. Yağmurda çamurda iyi. Pazar günü 150 cc mondiali Manisadan İzmire götürdüm. 45 dakikada karşıyakaya vardım. Kafamda çok ciddi sıru işaretleri oluştu. Eğer gücü 2 kişi ile uzun turlara yetecek ise ve 110-120 km hızlarda stabil gidebilecek ise bence çok büyük motosikletlere gerek yok.
Gidersin 110-120 ile rahat rahat.

400 cc herhangi bir sukuter 100-110 km/s hızla iki kişi bile olsanız zorlanmadan yürür ama viteslide ki o bir iki vites düşürüp devri yükselterek gelen akselerasyon keyfini yaşayamazsınız , keyif dedim ama bazı durumlarda bu hayat kurtarabilir yani ihtiyaç , ayrıca yüksek süspansiyonlu Vstrom , Africa gibi motorların haricinde yere daha yakın dizayn edilen vitesli motorlar veya tüm sukuterler iki kişi binip birde çantaları doldurup yüklerseniz asfalttan ayrıldığınız an canınızı sıkabilir , mesela 700 km asfalt yol gittiniz ama 50 km de yayla yolu çıkacaksınız , işte o 50 km eziyet olur hatta 700 km dekinden daha çok yorulursunuz..

Başlıktanda gördüğünüz bütçem 150bin maxi scooter arayışı içerisindeyim öncesinde tvs raider 125 kullanıyodum ilk motorumdu zevkliydi hızlanışı vesaire atikliği ama istanbulun trafiği ve yokuşu cidden bezdirdi ayriyetende frenleri cidden güven vermiyodu bu sebeple maxi scooter almaya karar kıldım kafamda voge sr1 modeli var fiyatı uygun parçası bulunabiliyor yakınımda iyi bir bayiside var çevremden bildiğim kadarıyla ve vade farksız taksitle alınabiliyor oluşu benim için önemli bir etken açıkçası başka önerileriniz varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Jet x 125 guzel duruyor

Motosikleti
Ns200 15"
şehir içi veya asfalttan fazla çıkmadan yakın yerlere gitmek için ideal. ama bizim köfte turları gibi geziler için uzun yolda xmax süspansiyonları yoruyor. artçı ile gezeyim deniyorsa en az 400cc lazım. Tmax çok güzel ama o parayı verene kadar bmw GS alırım dedirtiyor.
Spontini’nin amortisöründen sonra X-Max uçan halı gibi gelir, T-Max yerine bence AK 550 tercih edilebilir.

Motosikleti
Spontini’nin amortisöründen sonra X-Max uçan halı gibi gelir, T-Max yerine bence AK 550 tercih edilebilir.
tmax scooterların kralı ama biraz sport tarafta, tmax ile asfalt dışına çıkılmaz, asfalt yolda R25 delmek için o scooter. :)
AK550 daha konforlu olabilir, yamaha suspansiyon konusunda sert seviyor spor sürüşe odaklanmış, güzel viraj dönsün güzel gitsin ama asfaltta gitsin amaçlı o.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 kişi uzun yol gidilecekse vstrom ile maxi scooter karşılaştırmak çok abes olur.
Önceden ben de sizin gibi düşünüyordum, hatta ileride Tmax alırım hanımla çantaları yükler gezeriz diyordum ama vstrom'a binince bütün fikrim değişti. Maxi scooter ile bir saat sürüş sonrası mola vermek zorunda kalıyordum çünkü sırtım ağrıyordu, şimdi vstrom ile kontağı çevirip benzin bitene kadar 130-140km süratlerde sürebilirim ama yine bir saat olunca mola veriyorum çünkü sigara içmeden olmuyor, sigarayı bırakmam lazım. vstrom'daki konfor anlatılmaz bir şey, beki bundan daha fazla konforlu bir tek BMW GS olabilir.
9 yaşında vstrom aldım, temiz bakımlı, geçmişi bildiğim bir motordu, 3lü çanta seti dahil bütün aksesuaraları üzerinde geldi, bu fiyata sıfır xmax 250 zor alırdım, iyi ki almışım diyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar