'.Aman diyeyim Espresso.

Interkomun lafını bile etme.
Sene 2007
Cbf 1000 ile eşimle birlikte Bolu Kampı'nda gitmişiz. Dönüş yolundayız. O zamanlar kablolu interkomlar var. Masaüstü Telefon kablosu gibi bir kabloyla bağlanıyorsun. Bir kablo da artçıya gidiyor.
Başka motosikletlerle irtibatı gidonda bağlanan, PTT butonlu telsiz Ile yapıyorsun. Bas konuş, bırak dinle.
Seyahati gece yapıyoruz. Sohbet muhabbet falan derken kısa bir sessizlik oldu. Ve birkaç kez sorup cevap alamadığı o soruya geldi sıra.
"Canım, sen geçen hafta eve geç gelmiştin. Neredeyim demiştin"
Aha...
Hemen elimi depo üstü çantada duran interkomun ana makinasını attım ve sesi kıstım.
"Ne dedin canım, anlayamadım"
İçimden mırıldanır gibi, "hay Allah, bunun da pili bitiyor herhalde" deyip sesi tam kapattım.

Sonrası konaklayacağımız noktaya kadar sessizlik...
Bu da böyle bir anım işte.
Uzun seyahatlerde (özellikle hanımlar için) mevzu bitince akıllarına değişik konular gelebiliyor.
Çanta konusuna girmiyorum bile.
Toplam 125 litre çanta hacminin 75 litresini hanım işgal etmişti. 25 litre motosikletin avadanlıkları, bana kalan 25 litreydi. Hatta bana kalan kısma bir de fön sıkıştırmıştı.
Eşimle birlikte motosikletle 4 kez, 5-10 gün süren seyahatlerimiz oldu. Zaman zaman biraz zorlayıcı olsa da, keyifli olduğu tarafları da yok değil. Tavsiye ederim.