MOTORUMA FAYDASI OLUR MU?

Merhabalar, brilliant 125 Pro modelinde bir Motorum var, motorumdan gayet memnunum güç konusunda ama merak ettiğim birşey var. Motorumu komple silindir-üst kapak kit ile 150 cc ye çevirmeyi düşünüyorum. Amacım asla top speed değil, biraz daha tork kazanmak istiyorum. Kit değişimi ile birlikte enjeksiyonla vs oynamam gerekiyor mu? ( bugün kayış buji hava filtresi değişimi yaptım)

Merhabalar, brilliant 125 Pro modelinde bir Motorum var, motorumdan gayet memnunum güç konusunda ama merak ettiğim birşey var. Motorumu komple silindir-üst kapak kit ile 150 cc ye çevirmeyi düşünüyorum. Amacım asla top speed değil, biraz daha tork kazanmak istiyorum. Kit değişimi ile birlikte enjeksiyonla vs oynamam gerekiyor mu? ( bugün kayış buji hava filtresi değişimi yaptım)
İlla ki yararı olur ama ona göre yapılmış frenler aerodinami vs. derken gerek olduğunu düşünmüyorum %10luk bir tork artışı olur bence.

Motosikleti
Ns200 15"
Silindir hacmini değiştirmektense bagaların ağırlıklarını 1 gram düşürmek istediğiniz sonuca ulaştırır fakat son hızdan bir miktar fedakarlık yapmanız gerekir.

Hız degilde biraz daha tork istiyorsan 100 tl ye yarım gram hafifinden 6 adet baga tak kalkışda , yokuşda 150 liklerle kapışırsın..

Silindir hacmini değiştirmektense bagaların ağırlıklarını 1 gram düşürmek istediğiniz sonuca ulaştırır fakat son hızdan bir miktar fedakarlık yapmanız gerekir.
Hız degilde biraz daha tork istiyorsan 100 tl ye yarım gram hafifinden 6 adet baga tak kalkışda , yokuşda 150 liklerle kapışırsın..
Arkadaşlar öncelikle İlginiz için sağolun, motorumun orjinsl baga gramajı nedir peki? Nasıl öğreneceğim? Bide dr.pulley bagalar nasıldır alabilir miyim?

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Arkadaşlar öncelikle İlginiz için sağolun, motorumun orjinsl baga gramajı nedir peki? Nasıl öğreneceğim? Bide dr.pulley bagalar nasıldır alabilir miyim?
Dr. pulley gayet güzel, kaliteli marka. Orjinal bagaları muhtemelen 12 gram veya 13 gramdır. 12 gram alabilirsiniz, 11 gram alabilirsiniz. Ancak gramaj her düştüğünde hızlanmanız artacak fakat son hızınız gittikçe azalacaktır, haberiniz olsun. Ancak hızlanmada farkı hissedersiniz. Arabadaki şanzıman/vites/dişli mantığı.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Yıllar önce Forza 300 scooter ' a Dr. Pulley baga taktırmıştım. Kalkıştaki titreme yok oldu, ara hızlanma çok bariz artı. Son hız bir kaç km düşüyor ama zaten bu önemli değil.
Dr. Pulley' den memnun kalırsınız. gramaj olarak motoruma uygun bagaları taktırmıştım. Daha az veya daha fazla değil. Bu konuda teknik bilgim yok maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar