Muayenesi devam eden çekme belgeli araç nasıl trafiğe çıkarılır?

2 ay önce bir motosiklet aldım. Sahibi ben almadan 1 ay önce aracı trafikten düşürmüş, fakat muayenesi 2025 Ağustos ayına kadar hâlâ devam etmekte. Notere gidip sordum muayenesi yanmıştır tekrar periyodik muayeneye sokman gerek diyor ama e-Devlet'te ve TÜVTÜRK sitesinde muayene gözüküyor. Ancak muayene bitimine 90 gün kala sıra alınabiliyor. Tadilat muayenesine mi sokmam gerekiyor acaba?

trafikten çektiği an muayene geçerliliğini yitirir, aracı trafiğe sokmak için muayeneden geçirmeniz gerekli.
e-devlet sıra vermiyorsa tüvtürke gidip orada sıra alabilirsiniz.

trafikten çektiği an muayene geçerliliğini yitirir, aracı trafiğe sokmak için muayeneden geçirmeniz gerekli.
e-devlet sıra vermiyorsa tüvtürke gidip orada sıra alabilirsiniz.
Tüvtürk genel muayene sırasını 90 gün kala veriyor. Ağustos ayına kadar muayene geçerliliği gözüktüğü için şuan vermiyor yani.

Motosikleti
D400
Direk tüvtürk ü arayıp bilgi alsan daha mantıklı olur.

tadilat / tespit / tecil muayanesi tarzı birşey olmalı seçeneklerde.

hocam gidip orada sıra alabiliyorsun, sistem üzerinden vermiyor olabilir, ancak orada gidip randevusuz da sıra alıp işlemleri yaptırabilirsin, sadece fazladan beklemiş olursun.

hocam gidip orada sıra alabiliyorsun, sistem üzerinden vermiyor olabilir, ancak orada gidip randevusuz da sıra alıp işlemleri yaptırabilirsin, sadece fazladan beklemiş olursun.
Anladım hocam. Gezici muayene servisinin ilçe'ye geliş tarihini bilmediğim için merkez'e gitmem gerekecek. Trafik şubeden muayene randevusu için özel izin alınabiliyor mu?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Gezici muayene servisinin ilçe'ye geliş tarihini bilmediğim için merkez'e gitmem gerekecek. Trafik şubeden muayene randevusu için özel izin alınabiliyor mu?
Çekiciye koy götür diyecekler. Yorma kendini. Trafikte yakalanırsan ceza yersin.

İlçe trafik şubeden alacağın belge ile 7 gün içinde plakasız aracını surerek muayeneye götürebilirsin , muayene sonrası notere gidip eski plakanı şoförler odasında bastırabilirsin , genel muayene değil tespit muayenesi için randevu almalısın ama trafik sigortasını yenilemen gerek yoksa randevu oluşturulamaz..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
İlçe trafik şubeden alacağın belge ile 7 gün içinde plakasız aracını sürerek muayeneye götürebilirsin
Maalesef geçerli muayenesi olmayan aracı sürerek götüremezsiniz. Yakalandığınızda ceza yersiniz ve aracınız trafikten men edilerek otoparka çekilir. Emniyetin verdiği belge aracın sürülmesini değil trafikten men edilip otoparka çekilmemesini sağlar.

Bu konu dört yıl önce forumda tam üç sayfa tartışılmış.

Son düzenleme:
İlçe trafik şubeden alacağın belge ile 7 gün içinde plakasız aracını surerek muayeneye götürebilirsin , muayene sonrası notere gidip eski plakanı şoförler odasında bastırabilirsin , genel muayene değil tespit muayenesi için randevu almalısın ama trafik sigortasını yenilemen gerek yoksa randevu oluşturulamaz..
Trafik sigortasını bu hafta başında kestirdim. Şuan tek yapmam gereken muayene

Maalesef geçerli muayenesi olmayan aracı sürerek götüremezsiniz. Yakalandığınızda ceza yersiniz ve aracınız trafikten men edilerek otoparka çekilir. Emniyetin verdiği belge aracın sürülmesini değil trafikten men edilip otoparka çekilmemesini sağlar.

Bu konu dört yıl önce forumda tam üç sayfa tartışılmış.
Kuba Blueberry almıştık hatuna çekme belgeli sıfır motor iki sene önceki bilgimdi , gerçi belgede almadık evden Maslak motosiklet muayene istasyonu iki km gittik işte Türk kafası 😬

Anladım hocam. Gezici muayene servisinin ilçe'ye geliş tarihini bilmediğim için merkez'e gitmem gerekecek. Trafik şubeden muayene randevusu için özel izin alınabiliyor mu?
Çekme belgeli aracı genel muayeneye sokman gerekli diye biliyorum. Dediğim gibi online randevu şart değil sabah erken gidip orada da sıra alabilirsin. İstersen motoru götürmeden bi git anlat durumu sor ordakilere nasıl bir yol izlemen gerektiğini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar