Önlem aldım yine de kaçamadım - Kulak Çınlaması

Motosikleti
D400
2023 nisan ayından beri kronik kulak çınlamam var; 1 saniye bile durmadı. Ortam sessiz oldugunda gıcık ediyor ama onun dışında alıştım.

MR , testler vs. herşeye girdim işitme kaybım hiç yok ancak sebebini bulamadılar. Tahminler genel olarak boyun düzleşmesi ve fıtığı kaynaklı olabilir. Ancak motorla 4 günlük tura cıktıktan 1 hafta sonra bu dikkatimi çekti; uzun km sürdükten sonra ugultudan kaynaklı da olmuş olabilir bilmiyorum. (tıkaç kullanmama rağmen)

Gecmeyen kulak çınlamasının genel olarak bir çözümü yok, kayropraktikci elemanlar geçirdiğini iddia ediyor ama ne kadar dogru bilmiyorum.

Umarım geçen versiyondur sizinkisi.

Son düzenleme:
bende de var ama bi araştırmaya başladım, bilinen 100 tane değişik sebebi olabiliyor bunun. genel geçer bir sebep yok. hiç bir şey bulamazlarsa gluteni kes diyorlar mesela. o yüzden araştırmayı bıraktım her doktor başka bir şeye bağlıyor, bağladıkları şeylerinde genelde tedavisi ya yok ya da çok zor. artık kafaya takmamayı öğrendim, benim de 4-5 sene oldu.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
2023 nisan ayından beri kronik kulak çınlamam var; 1 saniye bile durmadı. Ortam sessiz oldugunda gıcık ediyor ama onun dışında alıştım.

MR , testler vs. herşeye girdim işitme kaybım hiç yok ancak sebebini bulamadılar. Tahminler genel olarak boyun düzleşmesi ve fıtığı kaynaklı olabilir. Ancak motorla 4 günlük tura cıktıktan 1 hafta sonra bu dikkatimi geçti; uzun km sürdükten sonra ugultudan kaynaklı da olmuş olabilir bilmiyorum. (tıkaç kullanmama rağmen)

Gecmeyen kulak çınlamasının genel olarak bir çözümü yok, kayropraktikci elemanlar geçirdiğini iddia ediyor ama ne kadar dogru bilmiyorum.

Forumdan birileri çınlatıyordur.

Kendimi bildim bileli var. Tek dostum beni hiç yalnız bırakmadı Belli bir yaştan sonra pek rahatsız etmiyor.

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
6 senedir bende de var. Asla durmuyor. Mr vs herseyi cektik gitmedigim doktor kalmadi sol kulak cınlamam durmuyor. Başladığı gunu hatırlıyorum genclik zamanları yuksek doz (alkolden) sonra olmustu. Doktorada anlattim o an tansiyonumu cok yukseltti ne yaptiysa kulakta travma olusturmus. Hayat kalitesini gercekten asiri dusuren birsey

bende de var.

"beyaz gürültü" mü ne tıbbi jargonu, arka planda sürekli bir ses olması lazım ki çınlamayı duymayasın.

ölü sessizliği olmadıkça artık fark etmiyorum; dikkat kesilirsem elbet gene duyuyorum.

ben de bir muayene süreci geçirdim. mr çektiler, 2 kez işitme testi yaptılar, boyun damarlarıma ultrasonla baktılar hiçbir şey bulamadılar.

velhasıl kelam, tıbbi bir tedavisi yok. "şöyle-böyle yaptım geçti" diyen de yok. gizemini koruyan bir tıbbi anomali.

MR , testler vs. herşeye girdim işitme kaybım hiç yok ancak sebebini bulamadılar. Tahminler genel olarak boyun düzleşmesi ve fıtığı kaynaklı olabilir. Ancak motorla 4 günlük tura cıktıktan 1 hafta sonra bu dikkatimi çekti; uzun km sürdükten sonra ugultudan kaynaklı da olmuş olabilir bilmiyorum. (tıkaç kullanmama rağmen)

Valla reis benimkinin de geçeceğini düşünüyorum.4 gün oldu herhangi bir azalma yok üstüne arada sırada ağrı da yapıyor.Bence bu çınlama sesi rüzgarın kaskta çıkarmış olduğu ince tiz sesinden kaynaklı yapıyor.Dün doktora gittim,işitme testi yaptılar,herhangi bir işitme kaybı çıkmadı ama çınlama sesinden kaynaklı düşük tiz sesleri çınlamanın arasında duyuyorum.Eger daha fazla artmassa bu ses alışırım gibi ama artış olursa sıkıntılar bize başlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de sizin tam olarak neden kulak çınlaması oldu hocam sebebi belli mi?

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Valla reis benimkinin de geçeceğini düşünüyorum.4 gün oldu herhangi bir azalma yok üstüne arada sırada ağrı da yapıyor.Bence bu çınlama sesi rüzgarın kaskta çıkarmış olduğu ince tiz sesinden kaynaklı yapıyor.Dün doktora gittim,işitme testi yaptılar,herhangi bir işitme kaybı çıkmadı ama çınlama sesinden kaynaklı düşük tiz sesleri çınlamanın arasında duyuyorum.Eger daha fazla artmassa bu ses alışırım gibi ama artış olursa sıkıntılar bize başlar.

Bir de sizin tam olarak neden kulak çınlaması oldu hocam sebebi belli mi?

Sebebi belli değil. Zaten cogunlukla bulamıyorlar ihtimal söylüyorlar.

-ya kasktaki rüzgar sesinden kaynaklı bir zarar var
-ya da boyun düzleşmesi / fıtıgı var bende ileri seviye; onlardan kaynaklı (doktorlar büyük ihtimal bu diyor)

Geçmezse de alışıyorsun

Sebebi belli değil. Zaten cogunlukla bulamıyorlar ihtimal söylüyorlar.

-ya kasktaki rüzgar sesinden kaynaklı bir zarar var
-ya da boyun düzleşmesi / fıtıgı var bende ileri seviye; onlardan kaynaklı (doktorlar büyük ihtimal bu diyor)

Geçmezse de alışıyor

Valla geçmesse alışmaktan başka çarem kalmıyor zaten ama muhabbete bak yani kim derdi rüzgar motor sesinden böyle bir çınlama kalacağı

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar