Giderken sıyırtması ve yavaşlatması

Merhabalar, motorum Mondial Drift L 2024 model daha 1.300 kmde iken bi kaza geçirdim ve blok kırdım ardından 1-2 ay kadar motora binmedim yaptırdıktan sonra hemen hemen 3.000'e kadar hiç tamirciye götürmeden sürdüm debriyaj ayarında bi problem vardı fakat anlamadığım için tamirciye götürmedim şuan 4.000de baskı balata değişti ve iç tas kırılmıştı o değişti ama halen daha sıyırtıyor hızlanırken yavaşlıyor gibi oluyor 2.500 civarı devir civarı çalışıyor rolantisi o şekilde tamirciye götürdüm elektriğinde yada enjeksiyonda problem olabilir dedi çözümü nedir veya neyden kaynaklıyor?

Not: Hava Filtresi'nin kapağını açık kullanıyorum, tozlandığı için olabilir mi?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar, motorum Mondial Drift L 2024 model daha 1.300 kmde iken bi kaza geçirdim ve blok kırdım ardından 1-2 ay kadar motora binmedim yaptırdıktan sonra hemen hemen 3.000'e kadar hiç tamirciye götürmeden sürdüm debriyaj ayarında bi problem vardı fakat anlamadığım için tamirciye götürmedim şuan 4.000de baskı balata değişti ve iç tas kırılmıştı o değişti ama halen daha sıyırtıyor hızlanırken yavaşlıyor gibi oluyor 2.500 civarı devir civarı çalışıyor rolantisi o şekilde tamirciye götürdüm elektriğinde yada enjeksiyonda problem olabilir dedi çözümü nedir veya neyden kaynaklıyor?

Not: Hava Filtresi'nin kapağını açık kullanıyorum, tozlandığı için olabilir mi?
Merhaba,
Hava filtresini açık bırakmanın maksadı nedir?
anlattıkların bariz Debriyaj balatası olduğunu gösteriyo. Seni koparıyor olmasın?

Merhaba,
Hava filtresini açık bırakmanın maksadı nedir?
anlattıkların bariz Debriyaj balatası olduğunu gösteriyo. Seni koparıyor olmasın?
Hava filtresini ses olsun diye açık bıraktım ustam
debriyaj kütüğü değişmesi lazım falan demişti ondan olabilir mi, dün debriyaja baktırmaya götürdüm düzgün dedi ama bilmiyorum valla

Hava filtresini ses olsun diye açık bıraktım ustam
debriyaj kütüğü değişmesi lazım falan demişti ondan olabilir mi, dün debriyaja baktırmaya götürdüm düzgün dedi ama bilmiyorum valla
peki neden serviste yaptırmak istemedin, en azından bütün sorun sıkıntılarını ortaya çıkarırdı.
Mahalle ustası gibi yem atıp şu, bu bozuk demezdi.

peki neden serviste yaptırmak istemedin, en azından bütün sorun sıkıntılarını ortaya çıkarırdı.
Mahalle ustası gibi yem atıp şu, bu bozuk demezdi.
Motoru aldığım servis pek ilgili değildi usta kendince triplerde takılıyodu blok tamirini serviste yaptırmıstım ondan sonra bi daha uğramadım oraya şuan bu gittiğim tamircide yeni açıldı yakında farklıda var eskiden beri oraya da götürebilirim gene bi forumda danışayımda beni koparıyomu diye anlıyayım dedim

Motoru aldığım servis pek ilgili değildi usta kendince triplerde takılıyodu blok tamirini serviste yaptırmıstım ondan sonra bi daha uğramadım oraya şuan bu gittiğim tamircide yeni açıldı yakında farklıda var eskiden beri oraya da götürebilirim gene bi forumda danışayımda beni koparıyomu diye anlıyayım dedim
valla kimsenin günahını alamam fakat anlattığın sorun debriyaj balatası.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Aaa aşkolsun @Tesron hava filtresi açık olunca çıkan o süpersonic sesi duymamış olamazsınız. Ayrıca filtre sökümünden sonra çevredeki esnaf ve mahalle sakinlerinin hayranlıklarını dile getirmesi ile beraber 5 ila 15 beygir gücü artış oluyor driftlerde. Tabi bu şekilde
akşam sabah demeden sürekli ara gaz vererek süren ve etrafta hasta, yaşlı, bebek vardır rahatsız olan da olabilir diye bir düşüncesi henüz gelişim aşamasında olan sevgili yeğenlerimin kulağında bol miktarda çınlama da oluyor haliyle. Çınlama sebebini açıklamama gerek yok sanırım.

Son düzenleme:
Motora giden yakıt hava karışımında sorun olabilir, bu da hava filtresinin kapağını takmamandan kaynaklanıyo olabilir. Havayı biyerlerden fazla alıyo, rölanti de bu yüzden ayar tutmaz ve yüksek olur.

Motora giden yakıt hava karışımında sorun olabilir, bu da hava filtresinin kapağını takmamandan kaynaklanıyo olabilir. Havayı biyerlerden fazla alıyo, rölanti de bu yüzden ayar tutmaz ve yüksek olur.
eyvallah ustam yarın komple bi temizlik yapayım bi durum olursa haber ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar