Hayırlı olsununuzu alırım. Sıfır alırken dikkat edilmesi gerekenler.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Merhaba değerli arkadaşlarım ve büyüklerim;

Forumda ilk konumu açmıştım orada genelde Honda Forza motor almam gerektiğini belirtmeleri üzerine daha detaylı araştırmalar yaptım. Malum sitedeki bütün incelemeleri video olarak izledim çevreme danıştım, kullanıcısına sordum yeri geldi kullandım ve karar verdim.

Gittim güzel bir Honda Forza nardo gri 250cc motor aldım 2025 model (ruhsatta 2025 olduğu yazıyor 2024 değil) kısmetse yarın teslim almaya üsküdar ayışığı bayisine gideceğim.
Bugün ödemeyi yaptım trafik sigortasını yaptırdım. Satış danışmanı arkadaş plaka işlemlerini halledeceğini söyledi. Fakat ben 17.30 gibi orada olacağımdan noter işlemi fln yapamayacağımızı düşünerek kendisine ruhsat ile ilgili sorduğumda aldığım cevap " biz size geçici ruhsat vereceğiz 30 gün süresi var o evrak ile gidip istediğiniz noterden ruhsatınızı alabilirsiniz " oldu. Bu bilgi doğrumudur ?

Ek olarak sıfır motor almada dikkat etmem gereken almam gereken yapmam gereken işlemler varmıdır ?

Motor tecrübem var fakat sıfır alma tecrübem olmadığından danışmak istedim.

Hayırlı olsun, güzel seçim mis gibi motor.
Ruhsat konusu doğru evet, ben de son 3 gün kala cumartesi gidip yaptırmıştım hayvan gibi de sıra beklemiştim...
Sıfır alırken de garantisidir, kullanıcı kılavuzudur, kağıtlarıdır vs eksik değilse, başka bakacak bir şey yok zannediyorum ki ama ben ömrümce sadece 1 adet alım yaptığım için senelerdir bu işle uğraşan ağabeyler size daha detaylı bilgi verecektir.

Motosikleti
Ns200 15"
Bayiden çıkartmadan önce her tarafını iyice inceleyin, bir hasar ve kusur varsa garantiden o parçaların değişmesini talep edin, ruhsat ise her sıfır araç satışında artık geçici ruhsat veriliyor ve onunla gidip noterden ruhsat çıkartıyorsunuz. Geriye kalan ise rodaj, kitapçığa uygun rodaj yaptığınızda tamamdır.

Hayırlı olsun.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Bayiden çıkartmadan önce her tarafını iyice inceleyin, bir hasar ve kusur varsa garantiden o parçaların değişmesini talep edin, ruhsat ise her sıfır araç satışında artık geçici ruhsat veriliyor ve onunla gidip noterden ruhsat çıkartıyorsunuz. Geriye kalan ise rodaj, kitapçığa uygun rodaj yaptığınızda tamamdır.

Hayırlı olsun.
heh çok doğru yere parmak bastınız doğru rodaj motorsiklette nasıl olur ?

Motosikleti
R1, Django 125
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben de bu hafta xsr900ü değiştirip 0 motor aldım. Rodaj konusuna gelirsek benim kitapçıkta 10000 deviri geçme yazıyor. size de bu bilgileri detaylıca vereceklerdir bayiide

Motosikleti
Ns200 15"
13. Sayfada kullanıcı kitapçığında yazan:

İlk yağınızda 1000 kilometrede değişecek.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam çok ayıp etmişiniz. Biz forum olarak Honda yı protesto ediyoruz.

pandemide yapılan yamuklukluklar olsun, vergi ayağına ekstra geçirmeler olsun, bazı motorlarında kampana fren koymalar olsun..

bunların vukuatları saymakla bitmez.

olmadı bu.., olmadı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun.
Güle güle gezin.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
hayırlı olsun. hocam hangi bayiden kaça aldınız acaba?
Bayi ismini yukarda da yazdığım gibi üsküdardaki ayışığı bayisinden aldım fiyat liste fiyatıdır
Hayırlı olsun.
Güle güle gezin.
Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam çok ayıp etmişiniz. Biz forum olarak Honda yı protesto ediyoruz.

pandemide yapılan yamuklukluklar olsun, vergi ayağına ekstra geçirmeler olsun, bazı motorlarında kampana fren koymalar olsun..

bunların vukuatları saymakla bitmez.

olmadı bu.., olmadı.
Politik olduğu için cevap vermeyeceğim teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

13. Sayfada kullanıcı kitapçığında yazan:

İlk yağınızda 1000 kilometrede değişecek.

Evet bunu gördüm sadece bu yazmakta olduğundan zaten sormak istedim yani aynı devirde gitmek yada deviri değiştirmek yada faklı bir durum varmı diye öğrenmek istedim

Hocam selamlar motorunuz hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Forumda topcase-canta için şöyle bir yazı okumuştum. Notere gittiğinizde danışır mısınız?

Geçen internette bu konuya denk geldim. Ruhsatı alırken belirtmeniz gerekiyormuş fabrika çıkışı böyle eklentileri olduğunu, aksi halde normal motosiklet gibi çantasız işleyip, geçiyorlarmış.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Hayırlı olsun motorunuz.

İlk 50 km kadar daha bir temkinli kullanınız zira lastiklerin üzerinde mum gibi bir tabaka oluyor.

Pütürlü asfaltta çok sorun değil ama kaymak asfaltta, hele ki bir de yüzey kaygansa veya beyaz şeritlerin üstünden geçerseniz motoru deviriverirsiniz farkında olmadan.

Kaldı ki bunlar normal lastikler için bile sıkıntılı yüzeyler.

Kolay gelsin size.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Hayırlı uğurlu olsun.
Motosikletinizi keyifle kullanmanızı dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar