Güncel uygun fiyatlı uzun yol motoru

Merhaba herkese iyi forumlar.

Şu anda güncel olarak sıfır veya ikinci el çin malı vs farketmeksizin sizin için en uygun uzun yol, gezi motoru nedir? yormayan, yolda bırakmayacak, keyifli, uzun yol yapabileceğim, gezebileceğim bir motosiklet arıyorum. Uygun fiyatlı motosiklet tavsiyelerinizi lütfen paylaşabilir misiniz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bütçenizi de verirseniz daha sağlıklı cevaplar gelecektir.

Uzun yoldan kasıt nedir,hız beklentiniz,tip beklentiniz nedir.50cc scooter ile il il tıfı tıfı gezenlerde var 125-200cc arası motorla 80-100 gezenlerde var.2 Sene Önce X-treme max 200 cc cross ile öne 18T büyük dişli takarak arkaya da çanta 90 civarı bir hızla dere,tepe her türlü yolda vızır vızır gezdim.Çinli motor alınacaksa Cg blok kopyası modeller arıza durumunda tamiri çabuk olur.Hatta eli anahtar tutan gerekli aletlere sahip birisi kendisi bile halleder.2 motorumu kendim kranka kadar dağıtıp toplar,Enjeksiyonluları karbüratöre çevirmiştim(arızadan dolayı).

Motosikleti
Yamaha XSR700
Buraya birinin Dominar 400 önermesi şart

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
uzun yol için x treme önerilmiş ya

aynı cc bandıysa x pulse bakabilirsiniz

ama sizin aradığınız kriterlerde bi motor a2nin üstü sınırı ve 2 silindir olması lazım en en az 450mt veya nx500 olabilir bi tık daha düşük bütçeye de voge 525dsx var

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tek silindir 150 cc ile de tek silindir 250 cc ile de uzun yol yaptım, çift silindir 650 cc ile de yapmaktayım. 120-130 sabit hızla gidelim dediğimizde 150'lik olan 9-10000 devre de çıksa bu hızı görmüyordu, 250lik olan 7000-7500 devirde bu hızı görüyor, bu devirlerde titreşim artıyor ve sollama anında hızlanmam gerektiğinde makinenin ciğeri bitiyordu. Güç kalmıyordu. Daha yüksek cc ile de orta alt devirlerde bu hıza ulaşıyor, titreşim olmuyor ve de gaz açmam gerektiğinde ayı gibi uzayacak güç oluyordu elimde. Ha her motor her yere gider ama yüksek cc ile bu işler daha rahat.

Motosikleti
cbf 150
Düşük cc alma eğer uzun yol yapacaksan ve tecrüben yoksa. Ben Avrupayı Vespa ile gezdim daha bir sürü yeri daha. 125cc vespa. 60km ile gidiyorum ama güvenli değil. çift silindir en a 400cc motor al

Motosikleti
Honda CBR500R
benden de Harley Davidson Road Glide gelsin o zaman

Bence uygun vs yok..

Ne kadar Ekmek o kadar Köfte ..

100 cc ilede uzun yol yapan var , Honda Goldwing ile yapanda var. Money Talking

uzun yol için x treme önerilmiş ya

aynı cc bandıysa x pulse bakabilirsiniz

ama sizin aradığınız kriterlerde bi motor a2nin üstü sınırı ve 2 silindir olması lazım en en az 450mt veya nx500 olabilir bi tık daha düşük bütçeye de voge 525dsx var
Ee hocam Çinli vb farketmez yazmış arkadaş 450mt,nx500,525dsx ile uzun yol yapıyorsunda x treme 200 le yapamıyor musun.40-50k arasına xtreme bulursun durum daha iyiyse 100-110 bandina xpulse bulursun daha iyiyse crf 250 bulursun dahada iyiyse 450mt,himalayan bulursun,daha da iyiyse tenere bulursun daha daha iyiyse africa twin bulursun.Bütce arttıkça seçenekte çoğalıyor.
Her şey bütçe meselesi.
Benim kendi tercihim bütçem az ise Drift L vb tarzı bir Çinli alacağıma cross tip cg blok kopyası bir motor alırım.Ki bu motorların yapabileceği sürat belli 80-90 ile anayolda,otobanda rezil olacağıma 60-70 ile gider araziyede girer,toprak,stabilize köy yollarına da girer gezimin tadını çıkarırım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ee hocam Çinli vb farketmez yazmış arkadaş 450mt,nx500,525dsx ile uzun yol yapıyorsunda x treme 200 le yapamıyor musun.40-50k arasına xtreme bulursun durum daha iyiyse 100-110 bandina xpulse bulursun daha iyiyse crf 250 bulursun dahada iyiyse 450mt,himalayan bulursun,daha da iyiyse tenere bulursun daha daha iyiyse africa twin bulursun.Bütce arttıkça seçenekte çoğalıyor.
Her şey bütçe meselesi.
Benim kendi tercihim bütçem az ise Drift L vb tarzı bir Çinli alacağıma cross tip cg blok kopyası bir motor alırım.Ki bu motorların yapabileceği sürat belli 80-90 ile anayolda,otobanda rezil olacağıma 60-70 ile gider araziyede girer,toprak,stabilize köy yollarına da girer gezimin tadını çıkarırım.
benim 250cc motorum var uzun yol yapma aşkıyla tutuşan biriyim ama ben bile o titreşimden 100 kmden fazla bi yol yapamıyorum hele hele durduk yere yanan çinli bi motosikletle o yola hayatta çıkmazdım tabiki her motorla her yol yapılır ama o motor da çok açık net uzun yol motoru değil

benim 250cc motorum var uzun yol yapma aşkıyla tutuşan biriyim ama ben bile o titreşimden 100 kmden fazla bi yol yapamıyorum hele hele durduk yere yanan çinli bi motosikletle o yola hayatta çıkmazdım tabiki her motorla her yol yapılır ama o motor da çok açık net uzun yol motoru değil
Hocam kusura bakmayın ama siz uzun yol insanı değilsiniz o zaman,her motor sorun çıkarabilir,alev alabilir,patlayabilir,yatak sarabilir vb liste uzar.50cc Mobylette ile arkada kız arkadaşım ile 150 km yol yapıp geliyorduk zamanında.

Bayramda 1700 km Mersin çıkışlı Nevsehir-Ankara-Antalya Mersin turumuzu 2 adet 50cc cup ile yaptık arkamızda kamp malzemeleri ile.Pozantı yolunda motorumuz conta patlattı tamirciye çekip 1 saatte sorunumuzu çözüp geri yola devam ettik.Ankara çıkışı gaz teli koptu yine bir tamirciye gidip yaptırdık.Ucuz Çinli motorlarda parçasını turkiyenin neresine giderseniz bulabileceğiniz tip motorlarla gitmek sizin yararınıza olur.Şuan tüm tamircilerde cg ve cup model karburator var.Enjeksiyon sistemi bile bozulsa tura devam etmek için 2 saat içinde karbüratör sistemine anında döndürülebilir.Zincir dişli kopsa herhangi bir yerden zincir dişli alınıp devam edilebilir.Köy tamirhanesinde bile bulunuyor bu basit parçalar.
100-150 km yolu bisikletlere yapıyoruz yeri geliyor.İş biraz kişide bitiyor.

Hocam kusura bakmayın ama siz uzun yol insanı değilsiniz o zaman,her motor sorun çıkarabilir,alev alabilir,patlayabilir,yatak sarabilir vb liste uzar.50cc Mobylette ile arkada kız arkadaşım ile 150 km yol yapıp geliyorduk zamanında.

Bayramda 1700 km Mersin çıkışlı Nevsehir-Ankara-Antalya Mersin turumuzu 2 adet 50cc cup ile yaptık arkamızda kamp malzemeleri ile.Pozantı yolunda motorumuz conta patlattı tamirciye çekip 1 saatte sorunumuzu çözüp geri yola devam ettik.Ankara çıkışı gaz teli koptu yine bir tamirciye gidip yaptırdık.Ucuz Çinli motorlarda parçasını turkiyenin neresine giderseniz bulabileceğiniz tip motorlarla gitmek sizin yararınıza olur.Şuan tüm tamircilerde cg ve cup model karburator var.Enjeksiyon sistemi bile bozulsa tura devam etmek için 2 saat içinde karbüratör sistemine anında döndürülebilir.Zincir dişli kopsa herhangi bir yerden zincir dişli alınıp devam edilebilir.Köy tamirhanesinde bile bulunuyor bu basit parçalar.
100-150 km yolu bisikletlere yapıyoruz yeri geliyor.İş biraz kişide bitiyor.
Hocam gözünü seveyim bu anlattığın hikaye keyifli bir uzun yol hikayesi mi sence? Conta patlatmış, gaz teli kopmuş, çekiciyle uğraşmışsın. Bir insan uzun yola çıkınca niye bunları göze alsın? Ben çekiciyle uğraşacaksam, bi dünya masraf edeceksem ne anlamı kaldı gezip görmenin. Gezmek dediğin şey kafa tatilidir, insanın ruhunu besler deneyim kazandırır. Yolda çekiciyle uğraşmanın neresi kafa tatili?

Güzellemeyelim böyle şeyleri gözünüzü seveyim. 50cc'yle 125cc'yle uzun yol falan yapılmaz, bir kere en başında güvenli değil. Bu motorların üretim amacı bile "commuting" yani şehir içi işe gidip gelme, sağa sola gidip gelme eylemi.

Adamlar sırf gezi için bir sınıf bile üretmiş bknz. "Touring, Sport Touring". Sen şimdi yolda beline vuran ağrıdan, sürekli kamyonlar tarafından sollanıp pür dikkat riskli bir şekilde 500km yolu gitmekten memnun musun yani? Yolda bozulan motorun için yanında bir ton alet edevat taşımaktan, gerekirse motoru dağıtıp tekrar toplamaktan memnun musun? Yapmayın allah aşkına bir de bunu insanlara güzelliyorsunuz.

Al kardeşim +400cc çift silindir bir motosiklet, güzel güzel kafan rahat yap yolunu. Yok hızım düşükmüş, yok motor redline'da 80 gidiyormuş sollanıyormuşum ne gerek var böyle şeyleri düşünmeye? Ha maddi durumun yetmiyordur ama illa yapmak istiyorsundur orası ayrı. Ama gelip tehlikelerini güzelleyemezsin yok öyle bir kafa.

125 cc ile de yol yapılır ama sürekli 100 le gidicem dersen olmaz , hem kendini hem motoru yorarsın hemde 600 cc gibi yakarsın , 70-80 km/s ile vakit bolsa gayet keyifli , ekonomik , sessiz sakin titreşimsiz heryere gidilir..

Motosikleti
Yamaha XSR700
şimdi adam 200 altı bütçe derse alternatifi yok ama şu dominarı satıp mt25'e falan gececeğim titremekten helak oldum :D
Zaten uygun fiyatlı diye açmış konuyu. Bütçe o civarlarda olmalı. 350 binlere çıkınca Tracer 700 bulunuyor temiz. 200 civarına CB250R da olur ama çok uzun yol olmaz gibi.

Motosikleti
Ns200 15"
125 cc ile de yol yapılır ama sürekli 100 le gidicem dersen olmaz , hem kendini hem motoru yorarsın hemde 600 cc gibi yakarsın , 70-80 km/s ile vakit bolsa gayet keyifli , ekonomik , sessiz sakin titreşimsiz heryere gidilir..
Spontini'de Yemeksepeti çantası artçı selesine kadar geliyor ve uzun yolda sırtımı yaslayıp gidiyorum, sahil kenarında öyle sakin sakin gitmek keyifli olmuyor değil. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar