TVS Apache RTR 200 Depo Sallantısını Hafifletme

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Apache'de deponun biraz gevşek olduğunu herkes fark etmiştir. Asıl kaynağını henüz bilmemekle beraber hem hafifletmek hem de mevcut montaj hatasını düzeltmek için babamın uyguladığı bir yöntemi gönderinin devamında sizlere sunacağım. İşlem hakkında sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım, depoyu daha da sağlamlamanın yolunu benimle paylaşırsanız sevinirim. Bu gönderi benim tanışma gönderisinden sonraki ilk gönderim, hatalarım varsa şimdiden affola.

İhtiyacınız olanlar:
10-11 anahtar
Diş açmak için Metrik 8 kılavuz
Metrik 8 Cıvata
Metrik 8 Somun, Fiberli olursa gevşeme sorunu olmaz.
Alttaki somunu tutmak için karga burun veya lokma
lgn53ut.jpeg

İşleme geçelim. Koltukları çıkarttıktan sonra depoyu ortadan tutan 2 tane cıvata var, bunlar bizim motorumda burçları düzgün tutmuyordu, fotoğrafta gözükmüyor ancak konuda burç olarak bahsedeceğim siyah parçalar yamuk ve ezikti. Cıvataları aşağıdan somunla tutmuşlar, somunu sökmek ve alanda daha rahat çalışmak için yandaki plastikleri de çıkartmanız gerekebilir, yan panellerde yıldız tornavida işinizi görecektir ancak tırnaklı olan kısmı çıkartırken dikkat edin. Motoru benim gibi yeni alan arkadaşlar da hazır sökmüşken araştırıp kendi motorlarında mevcut olan montaj hatalarını giderebilir.
boegx4v.jpeg

Cıvataları söktükten sonra cıvataların ikisinin de yalama olduğunu fark ettik. Dükkana yakın diye ilk uğradığım TVS yetkili servisine gittiğimde cıvatadan ellerinde olmadığını söyledi. Nereden bulurum diye sorunca nalburlarda var dedi. Nalburdan aldığımız ölçüleri aynı ama biraz daha uzun olan cıvataları kendi cıvata aynı uzunlukta olacak şekilde kısalttıktan sonra taktığınız cıvatanın yalama olmaması için fotoğrafta gördüğünüz deliğe kılavuzla yeni diş açtık. Burçlardan biri sorunsuz oturdu ancak öbürü yüzeyle tam hizalanmıyordu, babamda burcun deliğe giren kısmını hafif açıyla taşlama tezgahında taşladı ve burcu hizaladık. Cıvataları sıktıktan sonra depo sallantısı tamamen kesilmese de işlemden sonra depo daha az sallanıyordu.
g4tgxvf.jpeg

Son düzenleme:
Montaj kurbanıymış sizin motorda.Benim motorda montajı yapan arkadaş iyiymiş.Çok fazla sorunla karşılaşmadım.Depo da tasarımdan ötürü az bir miktar mecburen sallanıyor.Depoyu o 2 vida sabitliyor ön taraf 2 adet kauçuk parçaya geçmeli şekilde.Basit bir tasarım yapmışlar ama iş görüyor.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Montaj kurbanıymış sizin motorda.Benim motorda montajı yapan arkadaş iyiymiş.Çok fazla sorunla karşılaşmadım.Depo da tasarımdan ötürü az bir miktar mecburen sallanıyor.Depoyu o 2 vida sabitliyor ön taraf 2 adet kauçuk parçaya geçmeli şekilde.Basit bir tasarım yapmışlar ama iş görüyor.
Evet az sallanma işini sonradan öğrendim çoğu motorda olduğunu, depoyu daha iyi sabitleyince sallanan diş gibi sallanmıyor en azından.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar