Bakımın kitapçığa göre hareket etmemesi

Motosikleti
Triumph Trident 660
sym yetkili serviste scooterı 9 bin bakıma götürdüm kitapçıkta yakıt pompa filtresi değişmesi gerekiyor yazıyor.
Ustaya sordum totosuyla gülüp sen kitapçığa niye bakıyon 9 bin km de kimse değistirmiyordur onu, o parça elimizde yoktur olsada sana güzel bir işcilik çıkar dedi fiyat olarak haklı filtre değişse ödeyeceğimin 3 katı öderdim ama yine de değişmesi gerekmiyor muydu yani ?
Ben değişim gerektiğini anlayabilecek kadar bilgili değilim.

Referans aldığınız nokta skuterinizin orjinal kitapçığı olmalı, usta değil. Muhtemelen o parça ellerinde olmadığı için bu şekilde cevap vermiştir diye düşünüyorum. Uzun süre skuterinizi kullanmak istiyorsanız kitapçıkta yazılanları takip etmek daha iyi olur.

Servislerin bu aymazlığından bıktık yağı fazla koyarlar parçayı değiştirmezler filtreyi yan sanayi takarlar tork anahtarını alıp girişeceksin yeminle.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sym Wolf kullanırken bakım kitapçığımızı maxiscooterlerle beraber ortak tercüme edip basmışlardı. Ben de motordan anlamıyorum o zamanlar. 5000 Km dolduğunda yetkili serviste bakım yapılırken "Len şanzıman yağını neden değiştirmediniz?" diye çemkirmiştim. Usta mala bağlamıştı. Kesin ben gittikten sonra bana dötüyle gülmüştür.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sym Wolf kullanırken bakım kitapçığımızı maxiscooterlerle beraber ortak tercüme edip basmışlardı. Ben de motordan anlamıyorum o zamanlar. 5000 Km dolduğunda yetkili serviste bakım yapılırken "Len şanzıman yağını neden değiştirmediniz?" diye çemkirmiştim. Usta mala bağlamıştı. Kesin ben gittikten sonra bana dötüyle gülmüştür.

tommy her 1000 km de yağ değiştir demişler bunlar manyak mı ?

bu da mı yanlış yoksa ?

Servislerin bu aymazlığından bıktık yağı fazla koyarlar parçayı değiştirmezler filtreyi yan sanayi takarlar tork anahtarını alıp girişeceksin yeminle.
Ben her işi kendim yapıyorum, yalama vida gibi işin içinden çıkamadığım konularda da sanayide kaynak attırıp açtırıyorum, çok daha ekonomik ve bu yolla kendimi iyi geliştirdim. Şimdi bunun üstüne 25 yıl yatmış motorun içini temizleyip topluyorum boş zamanlarda. Eliniz yatkınsa ve çok değerli bir motor kullanmıyorsanız öneririm zevkli iştir.

Ben hondaya birakmistim geçen sene motoru. Bırakırken de 10/30 yağ istiyorum elinizde varmı diye sormuştum. Dedilerki var.
Tamam dedim parasını ödedim
2 saat sonra gel al dediler. Tamam dedim vaktimde fazla yok direk yola çıkarım dedim.
Geri geldigimde tam motoru teslim alırken ustanın elindeki iş bitirme kagidina gözüm ilisti.
Baktim orda 10/40 yağ yazıyor.
Ustaya dedim bu usulen mi böyle yoksa gerçekten 10/40 mi koydunuz.
Dedi 10/40 koydum çünkü burdaki iş emrinde öyle yazıyor.
Büroya çıktım durumu anlattım
Pardon dediler, yağı boşaltıp 10/30 koydular.
Bana extradan 2 saat beklemeye ve İstanbul Ankara arasında yagmura yakalanmaya patladı

kitapçık ne diyorsa yapmaya çalışın. kafasına göre iş yapan ustalarla bir daha muhatap olmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar