Vstrom-nc 750 x- benelli trk702x- cf mt650

Elimdeki para ile 8-10 yaşında japon alabilirken, aynı paraya sıfır veya sıfır ayarında çinli alabiliyorum. Bu durumda siz olsanız ne yapardınız? Benelli trk792 yi 350 bin tl ye çantalı şekilde alabiliyorum. Voge yada Qj de de alternatifler var.
Hatta RE himalayan bile alınabilir durumda. Kafam çok karışık.

10 yaşındaki motorların kondisyonları birbirinden çok farklı olabilir , tamam japon sağlamdır ama 10 yıl boyunca bakımları aksatılmışsa birçok sürpriz yaşayabilirsin , iyi durumda nispeten düşük kilometreli bütçene uygun Vstrom veya NC tavsiye olunur..

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Sadece Honda ve Yamaha motosikletlerim oldu, onu baştan belirteyim.

10 yaşından büyük Japon motosikletlerini yollarda vızır vızır görebilirsiniz.

Bahsettiğiniz motorların o paralara satılabiliyor olması zaten genel kaliteleriyle ilgili bir fikir veriyordur diye düşünüyorum.

Hadi yanılıyor olayım ve de pazara girmek - pazarda tutunmak için kaliteli motosikletleri maliyetine satıyor olsunlar.

Uzun ömürlü olacak mı bu motorlar?

3-5 yıl sonra parça temin edebilecek mi distribütör firma?

Konu başlığında Vstrom650 ve NC750X yazmışsınız.

Suzuki ve Honda'nın en çok satılan modellerinde zirveye oynayacak 2 motosiklet bunlar zaten.

Bunlar aynı zamandan büyük bir kazaya karışmamışsa ve de düzenli bakım yapılmışsa kilometre ve yaş durumunu çok dert etmeyeceğiniz modeller.

Diğer modeller de gerek sorun çıkartmamaları ve gerekse de olası sorunlarda satış sonrası hizmetler konusunda hele bir rüştlerini ispat etsinler, ondan sonra bu Japonlarla kıyaslanmalı.

Sonuç: 100 kez tercih edecek olsam hepsinde de yazdığınız 2 Japonu tercih ederdim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cf Moto 650 Mt'den de kolay kolay gol yiyen yok, o makineye Nk 250, Sr 250 muamelesi yapmamak lazım. Benim Er6'nın bloğunun gücü düşürülmüş klonunu kullanıyor. Yine de benim bloğun karakteristik titreşimini ve yüksek sıcaklığını almış.

V-Strom dayanıklı ve güzel bir makine. V motoruyla titreşimsiz, pürüzsüz bir seyahat vaat ediyor. Dezavantajları; Allah'ın gücüne gitmesin çok çirkin, iki teker arası tren gibi çok uzun. Bu uzunluğun hem olumlu hem de olumsuz yanları var.

Nc de dayanıklı, kendini kanıtlamış bir motor. Avantaj ve dezavantajları forumda çok konuşuldu. Hala konuşuluyor.

Benelli'ye pek hakim değilim ama sanırım gruptaki en zayıf güçlü motor. Tip güzel ama çok zayıf.

Buarada eski bir motor alırken sadece bloktan gol yemeyi hayal etmeyin, blok sağlam olur ama daha bunun statörü var, konjektörü var, oksijen sensörü var, tps sensörü var, bilumum elektriksel sıkıntı potansiyeli var.

Cf Moto 650 Mt'den de kolay kolay gol yiyen yok, o makineye Nk 250, Sr 250 muamelesi yapmamak lazım. Benim Er6'nın bloğunun gücü düşürülmüş klonunu kullanıyor. Yine de benim bloğun karakteristik titreşimini ve yüksek sıcaklığını almış.

V-Strom dayanıklı ve güzel bir makine. V motoruyla titreşimsiz, pürüzsüz bir seyahat vaat ediyor. Dezavantajları; Allah'ın gücüne gitmesin çok çirkin, iki teker arası tren gibi çok uzun. Bu uzunluğun hem olumlu hem de olumsuz yanları var.

Nc de dayanıklı, kendini kanıtlamış bir motor. Avantaj ve dezavantajları forumda çok konuşuldu. Hala konuşuluyor.

Benelli'ye pek hakim değilim ama sanırım gruptaki en zayıf güçlü motor. Tip güzel ama çok zayıf.

Buarada eski bir motor alırken sadece bloktan gol yemeyi hayal etmeyin, blok sağlam olur ama daha bunun statörü var, konjektörü var, oksijen sensörü var, tps sensörü var, bilumum elektriksel sıkıntı potansiyeli var.
Tommygun inanır mısın sahibinden ile yatıyorum sahibinden ile kalkıyorum. İlan gezmekten insanlıktan çıktım. Suzukisi triumph ı hondası. Bakmadığım ilan kalmadı. Bakmaya da devam ediyorum. En son kararım çok yeni olmayan bşr motosiklet alıp eğer bu işi yapabileceğime kanaat getirirsem motosikleti büyütmek. Bu seneple 2013-2014 nc veya v strom bakıyorum. Tanıdığınız bildiğiniz bar ise beni yönlendirebilirsiniz.
Bu arada ben Manisa’dayım. Müsait zamanda görüşelim. Hem tanışırız hemde 2 lafın belini kırarız.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tommygun inanır mısın sahibinden ile yatıyorum sahibinden ile kalkıyorum. İlan gezmekten insanlıktan çıktım. Suzukisi triumph ı hondası. Bakmadığım ilan kalmadı. Bakmaya da devam ediyorum. En son kararım çok yeni olmayan bşr motosiklet alıp eğer bu işi yapabileceğime kanaat getirirsem motosikleti büyütmek. Bu seneple 2013-2014 nc veya v strom bakıyorum. Tanıdığınız bildiğiniz bar ise beni yönlendirebilirsiniz.
Bu arada ben Manisa’dayım. Müsait zamanda görüşelim. Hem tanışırız hemde 2 lafın belini kırarız.
Bütçen ne kadar? Belki o bütçeye daha farklı alternatifler vardır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yaklaşık 400 bin.
Bütçe güzelmiş. 2. El alma kararınıza istinaden o paralara Tiger 660 Sport da var eski 800 Xr serisi de var. Bence iyi bir Triumph bulunur. Sürüş odaklı bakıyorsanız bence seçtiğiniz tüm makinelerden daha keyiflidir. Uzun ömür ve dayanıklılık konusu kafanızı karıştırmasın, içimizde ben hariç kaçımız aldığı motoru 100.000 km kullanıyor?

Bütçe güzelmiş. 2. El alma kararınıza istinaden o paralara Tiger 660 Sport da var eski 800 Xr serisi de var. Bence iyi bir Triumph bulunur. Sürüş odaklı bakıyorsanız bence seçtiğiniz tüm makinelerden daha keyiflidir. Uzun ömür ve dayanıklılık konusu kafanızı karıştırmasın, içimizde ben hariç kaçımız aldığı motoru 100.000 km kullanıyor?
Tabiki olabilir . Ama artçı konforu çok önemli. Vstrom u o nedenle istemekteyim.

Artçı konforu dediğin 300 TL'ye King konfor seleye bakar ama örnek verdiğim motorların artçı selesi de gol yedirmez.
Süper o zaman. Tiger 800 xc daha çok hoşuma gidiyor. Onları da radara aldım
Bu arada multistrada biraz pahalı geldi.
Bütçemin dışında. Şöyle 350 ye bulabilsem. 20-30 da öyle harcasam , lastiktş zincirdi vs için harika olur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Süper o zaman. Tiger 800 xc daha çok hoşuma gidiyor. Onları da radara aldım
Bu arada multistrada biraz pahalı geldi.
Bütçemin dışında. Şöyle 350 ye bulabilsem. 20-30 da öyle harcasam , lastiktş zincirdi vs için harika olur.
Ducati iyi bir markadır. Lakin elektronik sıkıntı yaratma potansiyeli biraz yüksektir. Anlayanı, edeni de azdır.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Elimdeki para ile 8-10 yaşında japon alabilirken, aynı paraya sıfır veya sıfır ayarında çinli alabiliyorum. Bu durumda siz olsanız ne yapardınız? Benelli trk792 yi 350 bin tl ye çantalı şekilde alabiliyorum. Voge yada Qj de de alternatifler var.
Hatta RE himalayan bile alınabilir durumda. Kafam çok karışık.
Bu sazan sarmalından😅 bir an önce kurtulmanızı ve motorunuza kavuşmanızı dilerim. Geçen sene tam da bu zamanlar nihai kararımı vererek tercihimi 2.el satın almak yönünde kullanmıştım. Gönül sıfır km avrupalı ya da japon bir makina almak isterdi ancak malum ekonomik koşullarda bu çok zordu. Açıkçası sıfır Çinlilere de güvenemedim. 2015-2017 arası Tiger 800'ler malumunuz XR ve XC olarak 2 seridir. XC'ler XR'lara göre daha arazi odakladır.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Artçı konforu dediğin 300 TL'ye King konfor seleye bakar ama örnek verdiğim motorların artçı selesi de gol yedirmez.
Tiger 660 tek kişilik motor bence; aks aralığı benim eski CB500F naked ile aynı. Hiçbir konfor aksesuarı gerçekten rahat orijinal sele gibi olmuyormuş. V Strom'la ben onu anlamış bulundum.

Bu arada @Lombardo Tiger 850 Sport'lara da bakabilirsiniz, pek tutmadı onlar ama bence çok güzel motosikletlerdi, az kalsın alıyordum cimrilik ettim. (O zaman alsaydım şimdi halen kullanıyor olurdum...)

Peki motosiklet alırken 2. Elde kaç yaşına kadar almak en mantıklısıdır?
Vstromda 2010 ve 2009 yıllarında 60-70 bin kmde hesaplı motosikletler var. Nc 700 ve 750 de 2013- 2014 yıllarınd 50-60 bin km lerse 300-320 bin tl lere bulunabiliyor.
2018-2019 larda fiyat artıyor. Acaba 2. El japon için optimum yaş kaç olmalı?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Motor vardır 15 yaşında A'dan Z'ye çok iyi bakılmış, cıncık gibi. Motor vardır 5 yaşında ama yaşına göre yıpranmıştır. Bçr genelleme yapmak doğru olmaz fakat bu bütçe ile 10 yaştan eskiye inmemeye bakın.

Motosikleti
Dominar 250
Peki motosiklet alırken 2. Elde kaç yaşına kadar almak en mantıklısıdır?
Vstromda 2010 ve 2009 yıllarında 60-70 bin kmde hesaplı motosikletler var. Nc 700 ve 750 de 2013- 2014 yıllarınd 50-60 bin km lerse 300-320 bin tl lere bulunabiliyor.
2018-2019 larda fiyat artıyor. Acaba 2. El japon için optimum yaş kaç olmalı?
Nc700s'de aldım ehliyeti ben. O kadar kötü kullanılmış bir motosikletti ki... Yalnız hamam böceği gibiydi, sanki yere vurdukça, kötü kullandıkça güçleniyordu.

İyi bir usta varsa ve illaha tecrübe edilmek isteniliyorsa denenilebilir. Ama iyi bir ustan olacak.

Uyguna getirebildiğiniz Vstrom ya da Versys alıp geçin bence. Bir de üstüne çıkabiliyorsanız çok güzel Tracer 7'ler düşüyor 400 civarına, hatta 360-70 civarına.

300 civarına nc 750 2016 modeller var. onlara bakıyorum. Bu arada çok ciddi şekilde CFmoto 650 mt de düşünmüyor değilim. İnternetten baktım her türlü yedek malzemesi var. 240 binlere çok düşük km bulunabiliyor.
lastik zincir desen 30 bin tutsa , yine de japona göre çok çok avantajlı. ne yapsam bilemedim.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
300 civarına nc 750 2016 modeller var. onlara bakıyorum. Bu arada çok ciddi şekilde CFmoto 650 mt de düşünmüyor değilim. İnternetten baktım her türlü yedek malzemesi var. 240 binlere çok düşük km bulunabiliyor.
lastik zincir desen 30 bin tutsa , yine de japona göre çok çok avantajlı. ne yapsam bilemedim.
Kafanızdaki modelleri test edebilirseniz güzel olur. CF Moto 650 MT epey güzel ve 320 bin lira gibi sıfır fiyatıyla makul duruyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar