Uzun yol için motosiklet tavsiyesi

Seçeceğiniz motorlardaki diğer büyük beklentileriniz rüzgar koruma ve titreşimsizlik olmalı.
Katılıyorum ve bu beklentiyi 300 cc bi motordan beklemek bana saçma geliyor. Bi arkadaş tavsiye etmiş ama.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

multistrada v2, transalp veya tiger 900-1200
Multistradayı çok beğendim ama bir japona memleketini gezdirmek istiyorum 😂

O önerilen motor da hafif yapısıyla arazide sizi rahat ettirir ama onca km o motorla bence yorucu olur, bunaltır.
Olayın birazda psikolojik yönü var. Her motorda kendimi güvende hissedemiyorum. Aslında yüksek motor hiç kullanmadım desem yeridir. Yol tutuşu nasıldır bilmiyorum. Tabi bi racing gibi viraj yapmasını beklemiyorum ama ben hep bu tipte kullandığım için kolay adapte olabileceğim bi motor daha iyi olacak.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Olayın birazda psikolojik yönü var. Her motorda kendimi güvende hissedemiyorum. Aslında yüksek motor hiç kullanmadım desem yeridir. Yol tutuşu nasıldır bilmiyorum. Tabi bi racing gibi viraj yapmasını beklemiyorum ama ben hep bu tipte kullandığım için kolay adapte olabileceğim bi motor daha iyi olacak.
İlla ki alışırsınız ama bu büyük tura çıkma öncesi muhakkak yeni motorla bir iki uzun yol yapmanızı tavsiye ederim. Motor arayışınız için yeni V-Strom 800'leri de bir araştırmanızı öneririm, sizin bütçe aralığında satılıyor. V-Strom 800 DE biraz daha asfalt odaklı, V-Strom 800 SE de tam tersine biraz daha arazi odaklı motorlar.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu motorlar ile ilgili pek bilgim ve pek tecrübem yok. 1 kez multistrada kullandım oda benim değildi zaten ordan sonra böyle bir planın fikri ortaya atıldı. Sonra bir anda iş ciddiye bindi. Ama öyle güvenipte 300 cc motorla o yola gitmem. Marka kötüleme v.s olarak düşünülmesin ama o kadar yolu yüksek devir rahatsız olarak gitmek istemem. Yani iş oraya gelecekse hali hazırda zaten r6 var elimde onunla giderim yani ekstra motorda almamış olurum. Biz arazi olaylarını pek sevmiyoruz asfalt tercihimiz. Bunun için zaten öncesinden planlayıp gerekiyorsa vize işlemlerini halletmek için vakit kalsın diye uğraşıyoruz.
Benim yol motoru olarak kafamda çizdiğim modeller bunlardı görüntüsü rahat ve konforlu geliyor. Motoru da büyük çok yüksek devir çevirmeden gidebileceğimi düşündüğüm modelleri sordum.

Düşündüğüm rota buydu benimde. Asıl plan japonya için ama dönüşte vaktimiz kalırsa veya erken sıkılırsak Moğolistan düşünülebilir. Dönüş yolunu açık bıraktık bu yüzden. Ben keyfi çalışan biriyim o yüzden işle alakalı pek çekincem yok. Ama 30 küsür gün gitmek için bana fazla ben 20 günü geçirmeden gitmeyi planlıyordum.
20 günden kısa pek mümkün olmaz. En kötü ihtimalle 1-2 gün bakım için geçecek. Hatta lastik değiştireceksiniz. Geri dönüş için uçakla ya da gemiyle göndermeyi araştırın. Uçak için kasa yaptırmak gerekiyor. Her yerini söküp küçülterek kasayla gönderilebilir.

İlla ki alışırsınız ama bu büyük tura çıkma öncesi muhakkak yeni motorla bir iki uzun yol yapmanızı tavsiye ederim. Motor arayışınız için yeni V-Strom 800'leri de bir araştırmanızı öneririm, sizin bütçe aralığında satılıyor. V-Strom 800 DE biraz daha asfalt odaklı, V-Strom 800 SE de tam tersine biraz daha arazi odaklı motorlar.
Bende böyle düşünüyorum zaten haziran gibi gitmeyi planlıyoruz. Ben eğerki 10 15 gün içinde bir motor bulup alırsam hem kendime göre kişiselleştirebilirim hemde alışma sürecini geçirebilirim. O sırada da gerekli işlemleri halletmiş olurum.

20 günden kısa pek mümkün olmaz. En kötü ihtimalle 1-2 gün bakım için geçecek. Hatta lastik değiştireceksiniz. Geri dönüş için uçakla ya da gemiyle göndermeyi araştırın. Uçak için kasa yaptırmak gerekiyor. Her yerini söküp küçülterek kasayla gönderilebilir.
Evet 20 günden kısa pek mümkün değil gibi ama 20 gün civarında 20-22 ideal gibi geliyor bana. Geri dönüşü de motorla yapmak istiyorum belki vakit ve nakit kalırsa farklı yerleri de gezmeyi düşünüyoruz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bende böyle düşünüyorum zaten haziran gibi gitmeyi planlıyoruz. Ben eğerki 10 15 gün içinde bir motor bulup alırsam hem kendime göre kişiselleştirebilirim hemde alışma sürecini geçirebilirim. O sırada da gerekli işlemleri halletmiş olurum.
Şimdiden hayırlı olsun. Yeni motorunuzla kapalı alan hakimiyet eğitimi alırsanız adaptasyon süreniz kısalacaktır.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Hemen hemen aynı rotayı düşünüyoruz fakat
Motor için en iyi seçim ne kadar asfalt olursa olsun crf 250 rally yada kawazaki kl serinden olmalı, bir çok gezgin bu motorları seçme nedeni bakımı kolay, hafif, eğlenceli oluşu. En büyük örnegi noraly ablamız( itchy boots) amerika kıtasını aşşağıdan yukarıya gezmiştir. Özhan ünverdi bam yolunu, Ercan Sadık nuristanda şuan, youtube kanallarında faydalı videolar mevcut yada Alp saraçın iki teke kanalında ybr ile japonya turu ile faydalı videolarda var, Her motorla uzun yol yapılır. Bakınız canımız bitanemiz ismet amcamızın efsane gezileri. Halen diyorsanki ben büyük istiyorum r1250 adv, r1300, Africa twin, V-Strom, 1290 S alıp keyfine bakacaksın.En az 300 kiloyu iliklerinde hissedeceksin
Gelelim Japonyaya geçişe bunun tek cevabı detaylı anlatımıyla iki teke yotube kanalında var.
Rabbimden senin için istediğim hiç bir dert sıkıntı yaşamadan güzelce turunu yapıp sağ salim eve dönmen😊

Motosikleti
cbf 150
Hayabusa al geç, şaka bir yana Tenere iyi seçim olur, transalpde iyi bir seçenek olur veya suzuki vstorm 800

Ama ben olsam alıcağım en ufak cc ve rahat bakımı olacak bir motor seçerdim 250 crf vs gibi.

Hemen hemen aynı rotayı düşünüyoruz fakat
Motor için en iyi seçim ne kadar asfalt olursa olsun crf 250 rally yada kawazaki kl serinden olmalı, bir çok gezgin bu motorları seçme nedeni bakımı kolay, hafif, eğlenceli oluşu. En büyük örnegi noraly ablamız( itchy boots) amerika kıtasını aşşağıdan yukarıya gezmiştir. Özhan ünverdi bam yolunu, Ercan Sadık nuristanda şuan, youtube kanallarında faydalı videolar mevcut yada Alp saraçın iki teke kanalında ybr ile japonya turu ile faydalı videolarda var, Her motorla uzun yol yapılır. Bakınız canımız bitanemiz ismet amcamızın efsane gezileri. Halen diyorsanki ben büyük istiyorum r1250 adv, r1300, Africa twin, V-Strom, 1290 S alıp keyfine bakacaksın.En az 300 kiloyu iliklerinde hissedeceksin
Gelelim Japonyaya geçişe bunun tek cevabı detaylı anlatımıyla iki teke yotube kanalında var.
Rabbimden senin için istediğim hiç bir dert sıkıntı yaşamadan güzelce turunu yapıp sağ salim eve dönmen😊
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Küçük motorla da bu yol yapılır tabiki ama ben yolda aşırı egzoz sesi titreyen motor istemiyorum. Sadece bu yol için değil genel olarak yol yapmayı da seviyorum her zaman elimin altında böyle bi motor bulunsun istiyorum. Saydığınız motorlara çıkamam ama şu an için. Yani alırım ama gezi için param kalmaz. 700 900 cc bandında bir model bakınıyorum. Yoksa hayalimde bir africa var 😂

Hayabusa al geç, şaka bir yana Tenere iyi seçim olur, transalpde iyi bir seçenek olur veya suzuki vstorm 800

Ama ben olsam alıcağım en ufak cc ve rahat bakımı olacak bir motor seçerdim 250 crf vs gibi.
Herkes crf diyor ama örnek veriyorum gelecek sene de avrupayı gezmek istesem oranın yollarına göre bu motor dezavantajlı duruma düşmez mi?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şimdi her ne kadar 300 cc yetersiz gibi gelsede Avrupa'da otoyolda değilseniz uzun yolda bilinmeyen yerde falan gaz kolunu çamaşır sıkar gibi çeviremiyorsunuz. Onu söyleyeyim.

Şimdi her ne kadar 300 cc yetersiz gibi gelsede Avrupa'da otoyolda değilseniz uzun yolda bilinmeyen yerde falan gaz kolunu çamaşır sıkar gibi çeviremiyorsunuz. Onu söyleyeyim.
Evet yollar pek müsait değil o taraflarda onunda farkındayım büyük motorun avantajı düşük devir sessizce gitme olanağı sağlayacak. Birde artık gezmek istiyorum illaki başka yerlere de gidicem bu sebeple ileriye dönük bir motor almış olurum diye düşünüyorum.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Küçük motorla da bu yol yapılır tabiki ama ben yolda aşırı egzoz sesi titreyen motor istemiyorum. Sadece bu yol için değil genel olarak yol yapmayı da seviyorum her zaman elimin altında böyle bi motor bulunsun istiyorum. Saydığınız motorlara çıkamam ama şu an için. Yani alırım ama gezi için param kalmaz. 700 900 cc bandında bir model bakınıyorum. Yoksa hayalimde bir africa var 😂

Herkes crf diyor ama örnek veriyorum gelecek sene de avrupayı gezmek istesem oranın yollarına göre bu motor dezavantajlı duruma düşmez mi?
benim hayalimi açıkça söyliyim, hanımla beraber;
Avrupa Nordkapp gezisi için 2025 nc 750x yada bmw r1300 gs adv
Asya için yine r1300 adv
Arabistan dubai için r1300 adv
Kuzey Amerika-kanada-Alaska için yine r1300 adv
Neden bmw diyorum çünkü konfor,teknoloji,guven hepsi bir arada
Şayet tek olsaydım kesinlikle bu gezecegim yerlerin hepsini crf ile gezerdim.
Dersenki bak asyada pamir yolu var onu nasil yapacan diye,zaman problemin yoksa her türlü gidersin😊

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Asya için yine r1300 adv
Dersenki bak asyada pamir yolu var onu nasil yapacan diye,zaman problemin yoksa her türlü gidersin😊
Sensör arızası vermediği sürece Bmw hoş bir markadır.

Asya için yine r1300 adv
Bende eşimle çok yol yaptım. Ülke içi gezdiğimiz için motoru çok dert etmedim 125 cc ile de yol yaptık 600 cc ile de. Yolda arızalansa bile ulaşacağımız birileri her zaman vardı. Ama artık çocuk var eşim bana katılamıyor. Büyümesini bekleyeceğiz 😂 o modeller şu an bana pahalı geliyor. Yani alırsam sadece kapıda bekler gezemem 😂
Nihai kararı verince sanki nc alacakmışım gibi hissediyorum. Otomatik olması cezbediyor beni.

Motosikleti
cbf 150
Vespa ile avrupayı dolaştım, edirneye kadar sorun yaşanıyor ayılar yüzünden sonra 60 70 gittim. Bir ara 100 ortalama hıza çıktım 1 saat boyunca motor arıca ışığı verdi o2 sensöründen ötürü otelde kaldım dinlendim geçti. Bana ders oldu ufak motoru sıkmamak lazım. Neden dedim crfde ufak motor sonuçta çok limitte kullanırsan yani devamlı 120 km hızla illa sorun çıkarır. Sen tenere 7 yada transalp alp bunlara hayt boyu binersin. Zaten japonya git gel 40bin km yapacan bmw alsan motorun değeri düşer tenere alsan cp2 motoru boxerden daha iyi ve ömürlük. Explorer modeli kaldı bir tane geç al. Benim kafamda başka bir motor olmasa explorer alınır

Vespa ile avrupayı dolaştım, edirneye kadar sorun yaşanıyor ayılar yüzünden sonra 60 70 gittim. Bir ara 100 ortalama hıza çıktım 1 saat boyunca motor arıca ışığı verdi o2 sensöründen ötürü otelde kaldım dinlendim geçti. Bana ders oldu ufak motoru sıkmamak lazım. Neden dedim crfde ufak motor sonuçta çok limitte kullanırsan yani devamlı 120 km hızla illa sorun çıkarır. Sen tenere 7 yada transalp alp bunlara hayt boyu binersin. Zaten japonya git gel 40bin km yapacan bmw alsan motorun değeri düşer tenere alsan cp2 motoru boxerden daha iyi ve ömürlük. Explorer modeli kaldı bir tane geç al. Benim kafamda başka bir motor olmasa explorer alınır
Benim fikrimde bu. Yani en kötü şartta 25 bin km yapacak. Dönüşte de şuraya gidiyim desem daha da artacak. Bende almışken tam alıyım en azından 150 200 bin gönül rahatlığıyla biniyim diyorum. Zaten temiz kullanan biriyim bakımlarını aksatmam. Küçük motor olunca ister istemez hırpalıyoruz çabuk hızlansın diye ama bunlarda öyle bir derdimizde yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar