1 km maliyetiniz nedir ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam arkadaşlar,

beni bilen bilir çok sık uzun yol yaparım, zevkten değil.İhtiyac biraz.

Lastik : 17.500 TL(kaliteli lastik kullanırım) / 25.0000 km = 0.7 TL
Zincir Dişli : 10.000 TL seti / 60.000 km = 0.17 TL
Bakım : 8000 TL(arada ağır bakımlar var,ortama o yuzden yuksek) / 12.000 km = 0.67 TL
Yakıt : 100 km 4 lt/100km * 48 TL = 1.92 TL

Bunları toplarsak benim motor(1000 cc) kilometrede 3.5 TL masrafı var.

Dün aksam 400 km yol yaptım yine. 1400 TL + Vapur +hgs = 1650 TL kaçtı bana.
Balıkesir Uludağ otobus bileti 665 TL, otobuse mi dönsem artık diyorum ama yakıştıramıyorum kendime sdfdsfds

Motorculuk zor azizim.Daha ekipmanı var bu işin,kaskosu var,trafik sigortası var. var oğlu varrrrrr.

Benim iddiam şu . Forza 250 kullanananın da bence km de 2.5 TL masrafı vardır.Adamların hayatı bakımda geçiyor cunku puahaha

Motosikleti
D400
Valla pahalı.
istanbula gidecektim; ücretli yollar + benzin 4800 tutuyor. + yıpranma paylarını ve yolda durdukça tüketeceğim sigara icecek vs. hiç saymıyorum.

istanbul içi de kullanmama gerek yok motosikleti zaten.

Uçak aldım git gel 4500 lira :D

allahtan ağır sanayi işi makinam varda arada sacma sapan arızalar problemlere para harcamıyorum.
avrupalı makinam olsaydı iflas etmiştim coktan

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Selam arkadaşlar,

Bakım : 8000 TL(arada ağır bakımlar var,ortama o yuzden yuksek) / 12.000 km = 0.67 TL

Balıkesir Uludağ otobus bileti 665 TL, otobuse mi dönsem artık diyorum ama yakıştıramıyorum kendime sdfdsfds

Motorculuk zor azizim.Daha ekipmanı var bu işin,kaskosu var,trafik sigortası var. var oğlu varrrrrr.

Benim iddiam şu . Forza 250 kullanananın da bence km de 2.5 TL masrafı vardır.Adamların hayatı bakımda geçiyor cunku puahaha
Valla benim araba trafikte 10-11 l/100km yakıyor. 6.000₺ MTV'si 10.000₺ sigortası, 10.000₺ de kaskosu var. Yıllık sabit gider 26.000₺, aylık ~ 2.200₺ sabit masraf. Çocuğu okula götürüp getirmek günlük 80₺ gibi bir yakıt maliyeti var, aylık ~1,700₺ yapar. Yani aylık 2.200 + 1.700 = 3.900₺ bir harcaması var arabanın.

Bomba geliyor: Çocuğu okula servisle göndersek bunun en az iki katı vereceğiz (üç katı daha muhtemel...), yok toplu taşıma ile gitsek 80₺ kurtarmıyor. Ayrıca benim vaktim aşırı değerli yani; en ucuz çalıştığım müşteriden aldığım saatlik ücret ile karşılaştırınca arabanın ek masrafı solda sıfır kalır. (Ki ekstra boş vaktim de yok çok şükür...) Motosikletle vakit kazancı çok ama çok daha yüksek zaten.

Özet: Uzun yolu bilmem ama benim koşullarımda İstanbul kalabalık merkezde yaşam için araba da motosiklet de masrafından çok faydası var hatta alternatiflerden ucuz kalıyor. Motosikletle böyle uzun yol yapmak tamamen keyif işi, hesap yaparsan mantığı yok. Ben her sene Bodrum'a gidip geliyorum en az bir sefer, finansal anlamda motosikletle gidip gelmenin vallahi anlamı yok, en pahalı zamanda uçakla gidip gel daha iyi. Ama mevzu zaten pahası değil ki?

Valla benim araba trafikte 10-11 l/100km yakıyor. 6.000₺ MTV'si 10.000₺ sigortası, 10.000₺ de kaskosu var. Yıllık sabit gider 26.000₺, aylık ~ 2.200₺ sabit masraf. Çocuğu okula götürüp getirmek günlük 80₺ gibi bir yakıt maliyeti var, aylık ~1,700₺ yapar. Yani aylık 2.200 + 1.700 = 3.900₺ bir harcaması var arabanın.

Bomba geliyor: Çocuğu okula servisle göndersek bunun en az iki katı vereceğiz (üç katı daha muhtemel...), yok toplu taşıma ile gitsek 80₺ kurtarmıyor. Ayrıca benim vaktim aşırı değerli yani; en ucuz çalıştığım müşteriden aldığım saatlik ücret ile karşılaştırınca arabanın ek masrafı solda sıfır kalır. (Ki ekstra boş vaktim de yok çok şükür...) Motosikletle vakit kazancı çok ama çok daha yüksek zaten.

Özet: Uzun yolu bilmem ama benim koşullarımda İstanbul kalabalık merkezde yaşam için araba da motosiklet de masrafından çok faydası var hatta alternatiflerden ucuz kalıyor. Motosikletle böyle uzun yol yapmak tamamen keyif işi, hesap yaparsan mantığı yok. Ben her sene Bodrum'a gidip geliyorum en az bir sefer, finansal anlamda motosikletle gidip gelmenin vallahi anlamı yok, en pahalı zamanda uçakla gidip gel daha iyi. Ama mevzu zaten pahası değil ki?

cyan , hava kotu olmazsa her hafta gidip geliyorum :(

masrafı azaltma şansım yok galiba benim. tek çare otobus ama istanbuldan cıkana kadar sıkıntıdan patlıyorum 3 saat geçiyor nerdeyse.
gece alıyorum, bu sefer sabaha kadar uyuyamıyorum otobuste. iş gunu allahım şaşıyor, geçmiyor o gun.

ucak maalesf belirli gunler var.saatleri uymuyor.

forza alsam, perişan olur alet :D zaten km de 1 tl farkeder herhalde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Avrupanın gs ten sonra en çok satan yuksek cc si. Bazı nedenlerle motorumu yazmak istemiyorum safcdsf

Ohaa hala geçen seferki zincir dişliyi mi kullanıyorsun? Hey maşallah

yok, 3 hafta once falan lastiklerle değiştirdim.

tam 78.000 km de değişti. daha giderdi de on dişli çok inceldi komple değiştirdim bende.

bu da senin teoriyi doğruluyor. zincir ömrü yuzde 80 90 kullanımla ilgili gibi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
yok, 3 hafta once falan lastiklerle değiştirdim.

tam 78.000 km de değişti. daha giderdi de on dişli çok inceldi komple değiştirdim bende.

bu da senin teoriyi doğruluyor. zincir ömrü yuzde 80 90 kullanımla ilgili gibi.

Ben de mesela epeydir sırf uzun yol yapıyorum, sabit gaz kullanıyor ve hart hurtluğu daha az yapıyorum, benim zincir de 20.000'e yaklaştı henüz bir sıkıntısını görmedim. İstanbul'da yaşadığım dönemlerde erken bitiyordu.

Bu yalanın çok hoşuma gitti. Bu seferlik inanıyorum sana.

akrep gibi çıldırıp video, foto, ruhsat paylaşıyomuşum şimdi afdgss

act , valla seni çok supheli goruyorum. çok yuksek ihtimal u. kalkavan yani salihsin

yavvvvv ne adamsın hiç üşenmiyon :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
akrep gibi çıldırıp video, foto, ruhsat paylaşıyomuşum şimdi afdgss

act , valla seni çok supheli goruyorum. çok yuksek ihtimal u. kalkavan yani salihsin

yavvvvv ne adamsın hiç üşenmiyon :)
Gerçekten değilim :) 2011de hakkımda yayınlanmış basın bültenini paylaştım daha ne yapayım :) At ise 4 litre yakmasına ihtimal vermedim he bi de 25.000km giden lastiklere :) motor vardır ona bişey demiyorum

2011de bu günleri tasarlamamışımdır herhalde :)

He kaliteli lastik diye gidip bridgestone battlax takıyorsan, evet gider 25.000km

Son düzenleme:
Gerçekten değilim :) 2011de hakkımda yayınlanmış basın bültenini paylaştım daha ne yapayım :) At ise 4 litre yakmasına ihtimal vermedim he bi de 25.000km giden lastiklere :) motor vardır ona bişey demiyorum

2011de bu günleri tasarlamamışımdır herhalde :)

He kaliteli lastik diye gidip bridgestone battlax takıyorsan, evet gider 25.000km

act, sana 60.000 km lik ortalamamı video cekip gonderebilirim ortalama 4.0 lt

ama ortada bir iddia olması lazım. oldukça zengin bir adam oldugunu dusunursek iddiayı sen belirle :)

tabiiiii bu yaptığım tamamen blof de olabilir. elim cok iyi gibi davranıyorum belki de.. hehe

ahhhh batlaxxx efsane lastik, bulabilsem alacam da yokk. 30.000 km gittiğimi bilirim. kıymeti bilinmiyor :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
act, sana 60.000 km lik ortalamamı video cekip gonderebilirim ortalama 4.0 lt

ama ortada bir iddia olması lazım. oldukça zengin bir adam oldugunu dusunursek iddiayı sen belirle :)

tabiiiii bu yaptığım tamamen blof de olabilir. elim cok iyi gibi davranıyorum belki de.. hehe

ahhhh batlaxxx efsane lastik, bulabilsem alacam da yokk. 30.000 km gittiğimi bilirim. kıymeti bilinmiyor :)
Zengin olduğum fikrine nereden kapıldın? Ben sorumsuzum.

Son anlattıkların doğruysa eldeki verilere göre belli bir sürati geçmeyen çok sakin süren bir sürücü olduğun çıkarımını yapıyorum. Sabit gaz çok sakin gidiyorsan ve maliyet önemliyse sana nc750'de olur. Hem uzun yol gider az yakar, hem düşük maliyetle ömürlük binersin.

Mesela benim tempolu sürüşümde gs 7-7.5 lt yakıyor. Arka arkaya gittiğimiz AT'li arkadaşım 8,5-9'u yakalıyor.

Ben metzeller seviyorum. Scooter'ımda roadtec scooter, Gs'te Tourance Next 2 var. 15.000km'de sırtı düzleştiği için yenisini alıyorum (üstelik dümdüz giden adamda değilim). 25.000km asla gidemem. Bridgestone'u ölçü bulamadığım için sadece harleyde kullandım, 240 taban lastikle 4. viteste bile biraz gaz açınca dans ediyordu arkası. Asla almam bi daha. Isınmıyor ve taş gibi. Tek avantajı uzun ömrü.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Selam arkadaşlar,

Zincir yağlama sistemi taktırırısanız zincir dişli seti daha da uzun gider.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar