Yüksek Devirde Tekleme - Yürümeme Sorunu

Merhaba herkeze hayırlı kandiller öncelikle.
7 ay önce Falcon cmax 155 motor aldım. Aldığım günden beri tam gaz açınca motorda boğulma , sesinin kısılması , güç kaybı ve tekleme sorunum var alt devirlerde bir sorunum yok. Aynı motora sahip kişiler tam gaz yaptığında motor 9.500 devirde sabit kalıyor. Benimkisi 8bin 9 bin arası gaz kesiyor tekrar veriyor. Sabit bir devirde kesinlikle kalmıyor. Arıza ısığıda yakmıyor kodda vermiyor. Değişen ve kontrol ettiğim parçalar.

- ısı sensörü değişti.
- tps sensör kontrol edildi sağlam.
- oksijen sensöru kontrol edildi sağlam.
- rolanti sensörü kontrol edildi sağlam.
- buji ve piposu değişti.
- enjektör kontrol edildi sağlam.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Subap ayarı dakika başı bozulan bir şey değildir. Subap kontrolü yapılacağı zaman da motorun tam soğuk olması gerekir, mealen motoru akşam ustaya bırakın, sabah subap ayarını yapsın.

Bence sorunu başka yerde arayın, laps diye ustaya güvenip blok açtırmayın.

Subap ayarı dakika başı bozulan bir şey değildir. Subap kontrolü yapılacağı zaman da motorun tam soğuk olması gerekir, mealen motoru akşam ustaya bırakın, sabah subap ayarını yapsın.

Bence sorunu başka yerde arayın, laps diye ustaya güvenip blok açtırmayın.
Ben siboplardan süpelenmedim hiç rolanti güzel. Soğukta tek marşta alıyor soeun yok. Alt devirlerdede sorunum yok soeunum yüksek devirdeki bu kesinti. Yüksek devirde gaz açınca yığılıyor kalıyor motor sesi kısılıyor aynı hızda sabit kalıyor. Rampa aşa giderkende videodaki gibi devirlere gelince aynı şekil gaz kesiyor. Tam gazın bi tık altına alınca motor hızlanmaya devam ediyor kendini 9500 devire sabitlemeye çalısıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Acaba yüksek devirde benzin pompası yetişemiyor olabilir mi? ya da enjektörde tıkanıklık olsa olur mu? Mantıken yakıt sisteminde bir şey de olabilir ama tabi konuyu bilenler daha iyi bilir ben sadece mantık yürüttüm, motorla ilgili elimden gelen tek iş lastik havalarını tamamlamak.
Ama ben olsam yakıt sistemi temizleyici katkı ekleyip denerdim. motosiklet deposuna iki kapak kadar atmak yeter daha fazlası zarar da verebilir arbaların 45 litrelik depolarına göre o katkılar, hepsini bir kerede koymayın. Benzincilerde satılan würth marka benzinli yakıt sistemi temizleyici katkısı kullanmıştım işe yaramıştı.

Bir diğer sorun da ateşleme sisteminden olabilir, yüksek devirde daha çok sayıda ateşlemeye yetişemiyordur.

Tabi konudan anlamadan teorik olarak mantık yürütüyorum, konuyu bile arkadaşlar gülecekse de gülün ama en azından doğrusunu yazın ben de öğreneyim.

Acaba yüksek devirde benzin pompası yetişemiyor olabilir mi? ya da enjektörde tıkanıklık olsa olur mu? Mantıken yakıt sisteminde bir şey de olabilir ama tabi konuyu bilenler daha iyi bilir ben sadece mantık yürüttüm, motorla ilgili elimden gelen tek iş lastik havalarını tamamlamak.
Ama ben olsam yakıt sistemi temizleyici katkı ekleyip denerdim. motosiklet deposuna iki kapak kadar atmak yeter daha fazlası zarar da verebilir arbaların 45 litrelik depolarına göre o katkılar, hepsini bir kerede koymayın. Benzincilerde satılan würth marka benzinli yakıt sistemi temizleyici katkısı kullanmıştım işe yaramıştı.

Bir diğer sorun da ateşleme sisteminden olabilir, yüksek devirde daha çok sayıda ateşlemeye yetişemiyordur.

Tabi konudan anlamadan teorik olarak mantık yürütüyorum, konuyu bile arkadaşlar gülecekse de gülün ama en azından doğrusunu yazın ben de öğreneyim.
Tam gazın bi tık altında yakıtı yetiştirme sorunu olmadığı için ateşleme veya beyin sorunumu acaba diyorum

Motosikleti
cbf 150
yüksek devire çıkınca yakıt hava karışımını düzgün yapamıyor sübaplar çok belli eğer beyinse ben beyinsizim demektir :)

Motosikleti
cbf 150
egzos megzos yaptınmı buna? sesi acayip kötü niye öyle aldıgından beri öylemi sesi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar