- Motosikleti
- Honda Forza
- Konu Yazar
Valla rodaj için gittim. 1 yıl sonra ilk periyodik bakım için de giderim. Baktım abartı bir fiyat veriyorlar bye bye derim servis işine yemişim garantisini.Yetkili servis tarifesi maalesef bu şekilde. Garanti derdi olmasa en ekonomik çözüm; parçaları piyasadan alıp samimiyetiniz olduğu ve güvendiğiniz ustada yaptırmak.
Bilmiyorum bana fazla gibi geldi.periyodik bakım sayılmaz vitesli motosikletlerin ağır bakımları gibi düşünmek lazım bu da aynı fiyat bana normal geldi ben hala honda dionun yağ bakımına 450 tl ödüyorum bence hondanın fiyatları normal
Öyle olacak gibi görünüyorBorusan sanki daha ucuz öyle değilmi arkadaşlar? Ulan biz ducatide desmo bakımı var diyoruz korlas öper diyoruz honda pipi kadar scooterdan nelerde çıkarmış öylebu arada varyatörü kendinde söküp takabilirsin acayip zor birşey değil. yada malzemeleri al kenar mahallede eli anahtar tutan birinede yaptırabilirsin desmo gibi birşey değil.
Borusan sanki daha ucuz öyle değilmi arkadaşlar? Ulan biz ducatide desmo bakımı var diyoruz korlas öper diyoruz honda pipi kadar scooterdan nelerde çıkarmış öylebu arada varyatörü kendinde söküp takabilirsin acayip zor birşey değil. yada malzemeleri al kenar mahallede eli anahtar tutan birinede yaptırabilirsin desmo gibi birşey değil.
Bunun üst seviye alt seviyesimi var scooter işte. varyatör denilen şey gizli bir yerdemi maximum 10 tane vide var. sanki 4 siindirli japon motora süvap ayarı yapıyorlarda bütün motoru indirdi sanacak millette. Dünyanın en basit olayı bu. zaten arıza tespit falanda yapmamışlar direk değiştirmişler eskiyi çıakr yeniyi tak.
Pos3: bagalari tutan parcaVaryatör kısmı biraz daha uğraştırdığı için ayrı yazmışlar sanırsam bu arada forza gibi bir motor için bence pahalı,ben d400 varken yakıt filtresi,hava filtresi,bujiler,yağ ve yağ filtresi değişim ücretine litresi 550tllik yağı koydurmama rağmen 5k ödemiştim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ama tabi burdaki plate ramp,face comp gibi pahalı parçaların ne olduğu bilmediğim için pahalı diyorum belkide normaldir
Bu motor kaç km'de varyatör yemiş onu da bir öğrensek sağlıklı olur.