Honda Kazık Onda diyebilir miyiz?

Motosikleti
Honda Forza
Facebook forza grubunda denk geldi.
Belgede ad soyad plaka yazan yeri kestim.

Şimdi soruyorum 3 parça halinde işçilik almak, bu fiyatları çıkarmak normal mi?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bu periyodik bakım. Bir arıza vs sebebiyle gidilmemiş.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
periyodik bakım sayılmaz vitesli motosikletlerin ağır bakımları gibi düşünmek lazım bu da aynı fiyat bana normal geldi ben hala honda dionun yağ bakımına 450 tl ödüyorum bence hondanın fiyatları normal

Motosikleti
Forza 250
Varyatör kısmı biraz daha uğraştırdığı için ayrı yazmışlar sanırsam bu arada forza gibi bir motor için bence pahalı,ben d400 varken yakıt filtresi,hava filtresi,bujiler,yağ ve yağ filtresi değişim ücretine litresi 550tllik yağı koydurmama rağmen 5k ödemiştim.

Ama tabi burdaki plate ramp,face comp gibi pahalı parçaların ne olduğu bilmediğim için pahalı diyorum belkide normaldir

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yetkili servislerde böyle.
Tabi karşılığında insan düzgün garantili işçilik bekliyor, işinin ehli bir usta yaptıysa normal işçilikler ama stajyere yaptırdılarsa geçirmişler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yetkili servis tarifesi maalesef bu şekilde. Garanti derdi olmasa en ekonomik çözüm; parçaları piyasadan alıp samimiyetiniz olduğu ve güvendiğiniz ustada yaptırmak.

Aynı işlemleri servis olmayan bir yerde yaptırsaymış keşke. Bu baya abartı

Motosikleti
cbf 150
Borusan sanki daha ucuz öyle değilmi arkadaşlar? Ulan biz ducatide desmo bakımı var diyoruz korlas öper diyoruz honda pipi kadar scooterdan nelerde çıkarmış öyle :) bu arada varyatörü kendinde söküp takabilirsin acayip zor birşey değil. yada malzemeleri al kenar mahallede eli anahtar tutan birinede yaptırabilirsin desmo gibi birşey değil.

Motosikleti
Honda Forza
Yetkili servis tarifesi maalesef bu şekilde. Garanti derdi olmasa en ekonomik çözüm; parçaları piyasadan alıp samimiyetiniz olduğu ve güvendiğiniz ustada yaptırmak.
Valla rodaj için gittim. 1 yıl sonra ilk periyodik bakım için de giderim. Baktım abartı bir fiyat veriyorlar bye bye derim servis işine yemişim garantisini.

Elim az buçuk yatkın bu işlere arabanın bakımlarını zaten kendim yapıyorum motoru da yaparız.

Bilmiyorum ban
periyodik bakım sayılmaz vitesli motosikletlerin ağır bakımları gibi düşünmek lazım bu da aynı fiyat bana normal geldi ben hala honda dionun yağ bakımına 450 tl ödüyorum bence hondanın fiyatları normal
Bilmiyorum bana fazla gibi geldi.

Borusan sanki daha ucuz öyle değilmi arkadaşlar? Ulan biz ducatide desmo bakımı var diyoruz korlas öper diyoruz honda pipi kadar scooterdan nelerde çıkarmış öyle :) bu arada varyatörü kendinde söküp takabilirsin acayip zor birşey değil. yada malzemeleri al kenar mahallede eli anahtar tutan birinede yaptırabilirsin desmo gibi birşey değil.
Öyle olacak gibi görünüyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

birinci sınıf bir maxi skuterın bakımı için normal.

tadelle king size almak için yanımdaki carrefour gurme ye gittim.

55 tl.

king size dediği de 52 gr haaa.

onumdeki adam ayıptır soylemesi 13.500 tl lik alışveriş yaptı. içki yoktu.

işçilik 3500 tl almışlar. dışarıda kaça olur ?
2500 den az olmaz bence.

sonuc : normal

bir ekleme yapayım herkes için.
listedeki en pahalı parcaya kdv dahil 4100 tl demişler.

parcayı buldum, fiyat gorunuyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
Bunun üst seviye alt seviyesimi var scooter işte. varyatör denilen şey gizli bir yerdemi maximum 10 tane vide var. sanki 4 siindirli japon motora süvap ayarı yapıyorlarda bütün motoru indirdi sanacak millette. Dünyanın en basit olayı bu. zaten arıza tespit falanda yapmamışlar direk değiştirmişler eskiyi çıakr yeniyi tak.

Garanti süresi boyunca mecburen gittim hondaya. Garanti bittiğinden bu yana fren balatası değişimidir, yağdır,filtredir hepsini kendim yapıyorum.

Bunun üst seviye alt seviyesimi var scooter işte. varyatör denilen şey gizli bir yerdemi maximum 10 tane vide var. sanki 4 siindirli japon motora süvap ayarı yapıyorlarda bütün motoru indirdi sanacak millette. Dünyanın en basit olayı bu. zaten arıza tespit falanda yapmamışlar direk değiştirmişler eskiyi çıakr yeniyi tak.

kızdığın nokta işçilik üçreti mi, parca fiyatları mı ?

yetkili servisler biraz fazla para alıyor bu bilinen bir durum. 1000 tl kar yapmak isteyen dışarı gidebilir tercih meselesi.

ben 1000 tl için uğraşmam.

parca fiyatı ise ortada. baktım her 24 k da değiştirliyomus.

durum boyle kamyoncu

not : skuter pişmanlıktır. :)

Normal hocam. Yağ yağ filtresi, ön varyatör komple değişmiş, balatalar değişmiş, muhtemelen varyatörü de temizlemişler. Evet türkiye şartlarında pahalı gibi görünebiliyor ama bence normal değişen parçalara göre.

Bunları kendiniz yapsanız maliyeti belki 8-10binlere düşürebilirdiniz en fazla. Motoru satarken o servis kağıdının elinizde olması, aradaki farktan fazlası kadar değer katacaktır motora.

Varyatör kısmı biraz daha uğraştırdığı için ayrı yazmışlar sanırsam bu arada forza gibi bir motor için bence pahalı,ben d400 varken yakıt filtresi,hava filtresi,bujiler,yağ ve yağ filtresi değişim ücretine litresi 550tllik yağı koydurmama rağmen 5k ödemiştim.

Ama tabi burdaki plate ramp,face comp gibi pahalı parçaların ne olduğu bilmediğim için pahalı diyorum belkide normaldir
Pos3: bagalari tutan parca
Pos4: kayışı döndüren yuvarlak disk (ic taraf) kasnak
Pos5: bagalar (hafif olan tip)
Pos6: kayisin üzerinde döndügü iki kasnağın ortasindaki ortasi delik mil
Pos7: kayışı döndüren yuvarlak disk (dış taraf) kasnak

Motosikleti
Forza 250
Aslında bu arada evet pahalı diyoruz ama,full yetkili servis bakımlı motor ve arabaların 2.elde nispeten daha kolay,daha yüksek fiyatlara satıldığını düşünürsek bence de okey ki arkadaş yukarda neredeyse tüm varyatör sisteminin değiştiğini söylüyor fiyat normal gelmeye başladı.Sonuçta ikinci el motor alırken herkesin ilk 3 sorusundan biri belki de ilk sorusu “yetkili servis” bakımlı mı oluyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu standart bakım sayılmaz, ön varyatör kısmı değişmiş. İşlemlere göre bana normal ve makul geldi.

15.000₺ diye yazınca fazla gibi geliyor da arkadaşlar bir perspektife oturtalım; bu fatura 400$ etmiyor şu anda, farkında mısınız?

USD kurun 38₺ olmasına şaşırmayıp da bu faturaya şaşırmak bana tutarlı gelmiyor yani...

ya biriniz "servis ücreti paylas" gibisinden bir baslık açsa mesela, orda korlas, borusan , spormoto da yuksek cc lere ne tür ücretler cıkıyor bir görsek ne guzel olur.

ktm 1290 mesela , bujilerin, soğutma suyunun değiştiği nispeten ağır bakım kaça patlıyor hiç fikrim yok.

ozellikle borusan ve korlas çok eğlenceli olacaktır diye dusunuyorum. bol bol konusuruz :d

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu motor kaç km'de varyatör yemiş onu da bir öğrensek sağlıklı olur.

Bu motor kaç km'de varyatör yemiş onu da bir öğrensek sağlıklı olur.

bu her 24k da olacak bişey değildir di mi ?

varyator yemek ne demek bilmiyorum ama bu skuterlar sanki çok masraflı aletler yavvv.

140.000 km kullandığım motorun en ağır bakımına şimdiki parayla 10000 tl falan odemişimdir max o da.

bi bujiler tuzlu onu da dışardan alıyorum ve 50k da değişiyor.

skuter sık bakım istiyor, her 40 50 binde boyle masrafı da varsa baya boktan durum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar