İki Soru: Yazın Kask Kullanımı/Arazide Scooter

Henüz motorum yok, bu forumda ilk mesajım. Herkesi selamlıyorum.

İki sorum olacak:

1) Yazın kask takınca terleyeceğiz. Kaskta bir süre sonra koku oluşumu olabilir. Yıkaması da imkansız görünüyor. Hem yazın kask takıp hem nem, koku sorununu nasıl çözüyoruz?

2) Şehir dışındayım motosikletle her gün mecburi bakımsız araziden geçmem gerekiyor. 12 inç jantlı motosiklet alsam hırpalamış olur muyum? Gerekirse arazi lastiği takabilirim. Doğru olan 14 inç veya 16 inç tercih etmem farkındayım ama bütçem kısıtlı, idare edecekse 12 tercih edeceğim.

Teşekkürlerimle.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Buff, balaklava kullanırsanız kask iç pedleriniz daha uzun süre temiz kalır. Yine de kask pedlerini arada bir çıkarıp usulüne uygun olarak yıkamanız hijyen açısından iyi olur.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben yaz/kış her zaman kaskı takmadan önce kafama buff geçiriyorum, hem kaskı takarken kulaklarım katlanıp rahatsız etmiyor hem kafam rahat ediyor, direkt kaskı giymeyi çorapsız ayakkabı giymeye benzetiyorum. denk geldikçe buff alın, motosiklet montunuzun cebinde bir iki tane hep olsun, kaskın içinde de bir tane sürekli durursa unutmazsınız.

Son düzenleme:
kask için buff şart yaz da olsa kış da olsa, 2-3 tane alın döndüre döndüre takarsınız + kask içi spreyleri oluyor, motul'un var bi tane mesela, içine fışlıyorsunuz 3-4 kere, koku sorununa yardımcı oluyor.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Kask buff ile giyerseniz idare eder, ayda bir kez pedleri çıkartıp yıkarsınız. Sorun olmaz.

12" jant arazi için çok küçük ama mecbursaniz yavaş yavaş gidersiniz sorun olmaz.

Motosikleti
Kaskımı hep buff ile kullandım, alalı 5 yıla yaklaşıyor, bir kere bile pedlerini çıkarıp yıkama ihtiyacı duymadım, içi kokmadı da.
Eve gelip kaskı rafa koyunca da içi nemli kalmasın diye vizörü açık bırakıyorum. Hep bu şekilde eskittim kaskımı, yakında yeni kask alınca ona da aynı şekilde davranacağım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kaskımı hep buff ile kullandım, alalı 5 yıla yaklaşıyor, bir kere bile pedlerini çıkarıp yıkama ihtiyacı duymadım, içi kokmadı da.
Eve gelip kaskı rafa koyunca da içi nemli kalmasın diye vizörü açık bırakıyorum. Hep bu şekilde eskittim kaskımı, yakında yeni kask alınca ona da aynı şekilde davranacağım.
Abi senin o kaskının içinde şu an bakteriler tey teyy teyy diye halay çekiyordur. Sen yine de yeni kaskında ped yıkama işini ara ara yap.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Henüz motorum yok, bu forumda ilk mesajım. Herkesi selamlıyorum.

İki sorum olacak:

1) Yazın kask takınca terleyeceğiz. Kaskta bir süre sonra koku oluşumu olabilir. Yıkaması da imkansız görünüyor. Hem yazın kask takıp hem nem, koku sorununu nasıl çözüyoruz?

2) Şehir dışındayım motosikletle her gün mecburi bakımsız araziden geçmem gerekiyor. 12 inç jantlı motosiklet alsam hırpalamış olur muyum? Gerekirse arazi lastiği takabilirim. Doğru olan 14 inç veya 16 inç tercih etmem farkındayım ama bütçem kısıtlı, idare edecekse 12 tercih edeceğim.

Teşekkürlerimle.
Arkadaşların dediği gibi buff ter sorununu çözer. Bozuk arazide kullanacaksan ve motosiklet ehliyetin varsa xpulse 200 tarzı motorları öneririm. Bozuk arazi için düşük bütçede 1 numaradır.

Motosikleti
Abi senin o kaskının içinde şu an bakteriler tey teyy teyy diye halay çekiyordur. Sen yine de yeni kaskında ped yıkama işini ara ara yap.
Yok yaa gayet temiz. Hatta 5 aydır kullanmamışım, raftan aldım baktım içi hala temiz. :)

Ne zamandır derme çatma bir kask havalandırması yapmak var aklımda. İki tane 5V bilgisayar fanını bir platformun üstüne bırakıp kaskı da onun üstüne bırakıcam, camı çerçevesi havalandırmaları açık şekilde duran kaskın içini havalandıracaklar.

şunun çakması olacak işte.. ama bir türlü kıçımı kaldırıp yapamadım.

Şu an kaskları koyduğum rafta silika nem alıcılar var 3-5 tane, onların üstüne bırakıyorum kaskı, en azından bir çıtır faydası oluyordur.
tabi bu saydıklarımın hiç biri bir süre sonra cheekpadleri çıkartıp yıkama gereksinimini değiştirmeyecek. bir de temizlik spreyleri var, arada onlarla da padlerin yüzeyleri silinebilir.

*

arazi dediğimiz şey engebeli taşlı tuşlu bir yol ise 12" eziyet olur. ama asfaltlanmamış stabilize yol öyle düzgün ezilmiş toprak yol ise bişey olmaz. idare edip etmeyeceğini alıp sürünce net olarak anlayabileceksin maalesef =)

Motosikleti
Ne zamandır derme çatma bir kask havalandırması yapmak var aklımda. İki tane 5V bilgisayar fanını bir platformun üstüne bırakıp kaskı da onun üstüne bırakıcam, camı çerçevesi havalandırmaları açık şekilde duran kaskın içini havalandıracaklar.

şunun çakması olacak işte.. ama bir türlü kıçımı kaldırıp yapamadım.

Şu an kaskları koyduğum rafta silika nem alıcılar var 3-5 tane, onların üstüne bırakıyorum kaskı, en azından bir çıtır faydası oluyordur.
tabi bu saydıklarımın hiç biri bir süre sonra cheekpadleri çıkartıp yıkama gereksinimini değiştirmeyecek. bir de temizlik spreyleri var, arada onlarla da padlerin yüzeyleri silinebilir.

*

arazi dediğimiz şey engebeli taşlı tuşlu bir yol ise 12" eziyet olur. ama asfaltlanmamış stabilize yol öyle düzgün ezilmiş toprak yol ise bişey olmaz. idare edip etmeyeceğini alıp sürünce net olarak anlayabileceksin maalesef =)
Bunun 3d yazıcıdan basılacak dosyaları olsa içine fan taksak bir de eski bir usb telefon şarj cihazından beslesek 5V ile bilgisayar fanı zaten çok sessiz çalışıyor, güzel olurdu.

Bunun 3d yazıcıdan basılacak dosyaları olsa içine fan taksak bir de eski bir usb telefon şarj cihazından beslesek 5V ile bilgisayar fanı zaten çok sessiz çalışıyor, güzel olurdu.

Ya satılacak bir şey olmadığı için hazir çizime gerek yok, 5V fanı alacak boktan bir şeyi ben çizip basarım. O fanların direkt USB beslemesi takılmış hazırları da var, yanına bir powerbank çank bitti gitti. de işte üşendim =)

Motosikleti
Ya satılacak bir şey olmadığı için hazir çizime gerek yok, 5V fanı alacak boktan bir şeyi ben çizip basarım. O fanların direkt USB beslemesi takılmış hazırları da var, yanına bir powerbank çank bitti gitti. de işte üşendim =)
Ben 12 cm fana usb kablosu bağlamıştım hazırını almak yerine. Yazın sıcakta vantilatör olsun karşımda ama fan sesi de duymayayım rahtsız etmesin hafif hafif üflesin diye bir yaz evde ne varsa yapmıştım. Ona kartondan bişey yapar yaparım bundan. :)

Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.

Tamam, 12 inç jant arazide motosiklete eziyet etmek gibi olacak, kabul.

Peki şu motosikletin mantığı nedir? Meraktan soruyorum. Küçük jant ve kalın lastik uygulaması var.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Mersin sıcağında motor sürerken buff takıyorum, kaskımın pedleri sökülüyor gerektiğinde yıkıyorum. Ama en önemlisi eğer ıslandıysa arka çantaya bırakmıyorum kuruyana kadar evde bekletiyorum. Yoksa leş gibi kokuyor.

Motosikleti
Merhaba,
https://makerworld.com/en/search/models?keyword=helmet dryer linkten farklı tasarımlara ulaşabilirsiniz. önümüzdeki haftalarda bir deneme yapacağım.
Deneme yapıp hangi çizim iş gördüm haber verirseniz sevinirim. Benim kendi 3d yazıcım olmadığından olan birilerinden rica ile yaptırıcam, yani 2-3 deneme yapma şansım olmayabilir diye dedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mersin sıcağında motor sürerken buff takıyorum, kaskımın pedleri sökülüyor gerektiğinde yıkıyorum. Ama en önemlisi eğer ıslandıysa arka çantaya bırakmıyorum kuruyana kadar evde bekletiyorum. Yoksa leş gibi kokuyor.
Ben motoru parkedip eve çıkarken kaskı hep yanıma alıyorum, hatta eldivenleri falan da arka çantada bırakmıyorum, evde havalanacak ortamda bırakınca içi kokmuyor hiç. Hiç kaskımın pedlerini çıkarıp yıkamadım diye yazmıştım, buffları eve çıkarıp kirli çamaşır sepetine atıyorum. 5-6 tane buff olunca her seferinde temiz buff yanıma alma şansım oluyor.

Motosikleti
Honda Forza
5 biraz çok olmuş sanki. :) Forumca gelip sterilize etmeliyiz o kaskı.

Motosikleti
5 biraz çok olmuş sanki. :) Forumca gelip sterilize etmeliyiz o kaskı.
yaa, gayet de temiz sapasağlam duruyor.
5 yılda 10bin km yok yapabilince öyle ok kullanmıyorum. güzel havalarda ayda bir kullanınca böyle. her heftasonu kullanıyor olsaydım başka olurdu belki.

Motosikleti
Honda Forza
yaa, gayet de temiz sapasağlam duruyor.
5 yılda 10bin km yok yapabilince öyle ok kullanmıyorum. güzel havalarda ayda bir kullanınca böyle. her heftasonu kullanıyor olsaydım başka olurdu belki.
O zaman olur. Ben yılda 10k km üzerinden düşünmüştüm durumu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar