Debriyajsız vites değiştirmek

Herkese iyi forumlar.Sıfır motosiklet aldım(Sym nhx125)
Kendim müsait değildim arkadaşım bayiden getirdi motoru ve öğrendim ki debriyaja basmadan vites atarak getirmiş.Ben kullanmaya başladım yaklaşık 50 km oldu.Motorun viteslerinden memnun değilim bazen durduğu yerde 1e geçerken zorlanıyor.Bazen yolda vites düşüreceğim zaman düşmüyor.2den boşa veya 1e atacağım zaman zorlandığım oluyor bunlar normal mi? Cevap verirseniz sevinirim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
görmeden binmeden vites atmadan anlamak zor siz bi zinciri yağlayıp deneyin en ufak değişiyorsa bile arızalanmamıştır

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Rodaj bakımında debriyaj telinin ayarına baktırırsınız. Muhtemelen yağ değişimi sonrası sıkıntınız kalmayacak. Bendeki eski Sym Wolf de iyi motordu, hoş motordu ama bir tuhaftı, yağ seçerdi.

Motosikleti
Ns200 15"
Rodaj bakımından sonra vites bir miktar daha yumuşar, vitesler geçiyorsa bir problem yok demektir. Zincir aşırı gergin veya bolsa yine vites geçişleri istenmeyen bir biçimde atar, zincir her ne kadar dışarda duran bir parça olsada oda bir şanzımanın parçasıdır.

Ktm’nin 390 a kadar olan serileri bayiden ilk çıkarker şanzımanları çok sert olur belli bir kullanımdan sonra yumuşar.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Motosiklet kullanmayı bilen, QS olmayan bir motorda neden debriyaj kullanmadan vites değiştirir, hem de rodajdaki bir motorda. Nasıl bir fantezi bu?

Motosikleti
D400
Cehalet ve saçmalık.
Kısa vadede motoru zorlayarak yapmadıysa birşey olmaz.

dün uzun yolda titreşimden ellerim uyuşmuş debriajı sıktıgımı sanarken sıkmadan vites değiştirdiğimi fark ettim bkac kez :D

bir şey merak ediyorum. bugüne kadar debriyajsız vites değiştime ve/ya denemeleri yüzünden şanzımanı zarar görmüş kaç motosiklet gördünüz?

Motosikleti
D400
bir şey merak ediyorum. bugüne kadar debriyajsız vites değiştime ve/ya denemeleri yüzünden şanzımanı zarar görmüş kaç motosiklet gördünüz?

Debriaj iç sistemi rahatlatıp aşınmayı ve yıpranmayı azaltır diye biliyorum.

Uygun noktada debriajsız atarsan problem olmuyor mu zorladıgın için?

Cehalet ve saçmalık.
Kısa vadede motoru zorlayarak yapmadıysa birşey olmaz.

dün uzun yolda titreşimden ellerim uyuşmuş debriajı sıktıgımı sanarken sıkmadan vites değiştirdiğimi fark ettim bkac kez :D
Arada bende yapıyorum fark etmeden :ROFLMAO: . Aktarma organlarına yanlış yapılırsa zararı var ama devrini tam ayarlayıp atarsanız zararı yok diye düşünüyorum , 14 yıllık bir motosiklette yaptığımı varsayarsak bir şey olacağını sanmıyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Olsaydı qs sistemler zararlı diye bin kere tartışma çıkardı. Ama usulünce yapmak lazım.

Motosikleti
D400
Arada bende yapıyorum fark etmeden :ROFLMAO: . Aktarma organlarına yanlış yapılırsa zararı var ama devrini tam ayarlayıp atarsanız zararı yok diye düşünüyorum , 14 yıllık bir motosiklette yaptığımı varsayarsak bir şey olacağını sanmıyorum.

tabi düzgün şekilde yapmak önemli.

ancak ülke olarak motosiklet kullanımı çok bilinçsiz insan dolu; en temizi doğrusunu yapmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar