Bir Kural, 1 Ömür, kampanyasına benzin istasyonları destek verdi

bir-kural-bir-omur.jpg

Akaryakıt istasyonları İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Eylem Planı” kapsamında kask kullanımını teşvik etmek amacıyla motosiklet sürücülerine akaryakıt alışverişlerinde indirim vererek kampanyaya destek oluyor.

Günümüzde motosiklet/motorlu bisikletlerin, ulaşımı kolaylaştırması ve maliyet avantajı sağlaması nedeniyle hem bireysel kullanımda hem de ticari işletmelerce tercih edildiği, bu tür araçların trafikte daha fazla yer aldığı ve bunun sonucu olarak da motosikletlerin karıştığı trafik kazalarında önemli oranda artış meydana geldiği görülmektedir.

Bu nedenle; kampanya ve eğitimlerle farkındalığın artırılması, gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesi ve yeni denetim stratejileriyle denetimlerin etkinliğinin artırılarak kazaların azaltılması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından “Bir Kural Bir Ömür” kampanyası başlatılmıştır.

Aytemiz motosiklet kullanıcılarına yönelik “Bir Kural, 1 Ömür” eylem planına destek veriyor.

aytemiz.jpg

Kampanya koşulları

Shell motosiklet kazalarının önlenmesine yönelik düzenlemeler kapsamında başlatılan “Bir Kural Bir Ömür“ kampanyasına 81 ildeki 1200’ü aşkın akaryakıt istasyonuyla destek oluyor.

shell.jpg

Kampanya koşulları

OPET, “Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Eylem Planı”na, özel indirim kampanyası ile destek verdi.

opet.jpg

Kampanya koşulları

Petrol Ofisi kask takmanın önemini biliyor, İçişleri Bakanlığı tarafından motosiklet kazalarının önlenmesine yönelik düzenlemeler kapsamında başlatılan “Bir Kural Bir Ömür“ uygulamasına özel kampanya ile motosiklet sürücülerini destekliyor!

petrol-ofisi.jpg

Kampanya koşulları

TotalEnergies İstasyonları, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Bir Kural, Bir Ömür” eylem planı kapsamını destekliyor.

total.jpg

Kampanya koşulları

COCUKMOTORCU_BB-1024x585.jpg

KASK_BEBEK_BB-1024x585.jpg

EKIPMAN_YUZUKBB-1024x585.jpg

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kaskla git, fotoğraf çek, ClubSmart kart numarasını bul, Shell Türkiye’nin Instagram hesabına direkt mesaj ile gönder...

Sonunda 30 TL yakıt puan. Bir sonrakinde kullanılacak...

Hiç uğraşamam...

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bunlar Türkiye'de işlemez hala anlamadılar. Adam 1 depoyla 200km yol yapabiliyorsa 195km kasksız, benzinliğe giderken kasklı gider yine indirimi alır. En çok indirimi de bu tarz insanlar kovalar zaten. Benim %5 indirim umurumda değil zaten keyfi geziyorum. 3'e 5'e baksak evden çıkmazdık.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Yahu ben mi yanlış anlıyorum yoksa ortada bir düşünce/mantık hatası mı var?
Benzinciye gidince alacağımız indirim motosiklet kazalarını nasıl önleyecekmiş?
Amaç kask takarak hayata daha fazla tutunmaksa eğer, evet amaç doğrudur fakat anlatım yanlış olmuş.
Kazaları önlemek için tüm sürücülere eğitim ve empati dersleri vermek gerekiyor.
Ayrıca motosikletlilere özel yol, şerit veya güvenli seyahat için her ne gerekiyorsa öncelik sırası bu olmalı.
Ölümlü kazaları azaltmanın bin türlü yolu var ve önce devlete sonra vatandaşa ciddi bir sorumluluk düşüyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
bir litre yakıt bile değil. Maksat PR çalışması olsun, neyse, reklamcılar para kazanıyor, piyasada para döner ekonomi yürür.

Her benzinciye trafik polisi koysalar kasksız girene ceza yazsalar daha etkili olurdu.

Yalnızca kask yetmez, tam ekipman diyoruz daha ülkede kask takmak bile tam yerleşmemiş, işimiz zor.

Motosikleti
1190 ADV
Yahu ben mi yanlış anlıyorum yoksa ortada bir düşünce/mantık hatası mı var?
Benzinciye gidince alacağımız indirim motosiklet kazalarını nasıl önleyecekmiş?
Amaç kask takarak hayata daha fazla tutunmaksa eğer, evet amaç doğrudur fakat anlatım yanlış olmuş.
Kazaları önlemek için tüm sürücülere eğitim ve empati dersleri vermek gerekiyor.
Ayrıca motosikletlilere özel yol, şerit veya güvenli seyahat için her ne gerekiyorsa öncelik sırası bu olmalı.
Ölümlü kazaları azaltmanın bin türlü yolu var ve önce devlete sonra vatandaşa ciddi bir sorumluluk düşüyor.

Motosiklet kazalarının çoğunluğuna trafikteki diğer araçlarda karışıyor. Yani motosiklet ve otomobil gibi. Eee bunların hepsinde motosiklet suçlu olmayacağına göre eğitim ve empati sadece motosiklet sürücüsüne değil herkese verilmeli :)

Motosikleti
Motosiklet kazalarının çoğunluğuna trafikteki diğer araçlarda karışıyor. Yani motosiklet ve otomobil gibi. Eee bunların hepsinde motosiklet suçlu olmayacağına göre eğitim ve empati sadece motosiklet sürücüsüne değil herkese verilmeli :)
Gerçekten ben anlatmaktan yorulmaya başladım artık.
"Tüm sürücülere eğitim ve empati...." diye devam ediyorum. Orada motosiklet sürücüsü veya otomobil sürücüsü mü yazılı sevgili Sodurlu?
Tüm sürücülere işte. Pilot veya gemi kaptanı karışmıyor değil mi yollardaki kazalara! Motosiklet ve otomobil sürücülerinden söz ediyoruz doğal olarak.
Hatta yetmez, yayalara da eğitim vermek gerekir.
Peki olur mu?
OL-MAZ. 2089 yılında belki.
Lütfen bir yorum yaparken en önce ne yazılmış iyice okuyup anlayıp öyle yazalım ki yanlış anlaşılmalar olmasın. Selamlar

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
30TL puan 1lt benzin bile etmiyor, madem bir fark yaratacaksın %25 indirim filan yap :/

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
30TL puan 1lt benzin bile etmiyor, madem bir fark yaratacaksın %25 indirim filan yap :/
akaryakıt bayilerinin kar oranı %25'den fazla değil ki o kadar indirim yapabilsinler. Ama 30TL de çok az, belki bu kadarı kurtarmıştır. Zaten amaç PR olsun, bu miktarı da reklam bütçelerinden karşılamışlardır herhalde.

Motosikleti
akaryakıt bayilerinin kar oranı %25'den fazla değil ki o kadar indirim yapabilsinler. Ama 30TL de çok az, belki bu kadarı kurtarmıştır. Zaten amaç PR olsun, bu miktarı da reklam bütçelerinden karşılamışlardır herhalde.
Günaydın.
Var mı o kadar marj? Ben akaryakıt bayilerinin ( yan ürünleri saymadan, sadece akaryakıt kar oranından bahsediyorum ) %4 civarında bir kar ile çalıştıklarını biliyorum. Altta da günde 10.000 LT akaryakıt satan bir bayiinin aylık zararı çıkarılmış. Sanıyorum bu tablo 2024 yılına dair.
Bu nedenle her gelen müşteriye "katkı ister misiniz, otomobilinizin yağını suyunu ücretsiz kontrol edelim mi, cam suyu, antifiriz ekleyelim mi vb" trikler ile karşılaşmamız boşa değil.
1742536864364.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar