Yıllar sonra yeniden, ZX4RR mı RS660 Extrema seçim ?

Çok uzun zamandır motosiklet kullanmıyorum en son aldığım R25 i rodajını yapıp satmıştım güç anlamında beni tatmin etmemişti, Motosikletsiz geçen belki 5.yıl olması lazım şimdi tekrardan motosiklet alacağım, ekipmanlar hariç motosiklet için ayırdığım bütçe max 700.000 TL, Yıllardır 4 silindir bir motosiklete sahip olmak istediğim için ZX4RR çok cazip geliyor fakat düşük tork değeri bir tık soru işareti bırakıyor, RS660 İçerdiği teknoloji ve standart olarak üzerinde gelen ekstralarla zaten 600 bin tl fiyatıyla çok iyi duruyor benim için dezavantajı 4 silindir olmaması, r25 den çabuk sıkılmamın sebebi 4 silindir sesin altımdaki hissiyatını hep merak ediyor oluşumdu :) Sizce seçimimi ne taraftan yana kullanmalıyım bunlara ek başka max 700.000 tl ye R7 dışında önerebileceğiniz modeller var mı ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Alternatif olarak Daytona 660 da bence listeye alınabilir. 4 silindir değil ama 3 silindir için de "leziz" ifadeleri kullanılıyor.

Alternatif olarak Daytona 660 da bence listeye alınabilir. 4 silindir değil ama 3 silindir için de "leziz" ifadeleri kullanılıyor.
Görsel anlamda hoşuma gitmedi ve servis ağı diğer 2 markaya göre daha zayıf diye biliyorum. Ayrıca motorun gösterge ekranı ve tasarımı konudaki motosikletlere göre çok zayıf kalıyor gibi.

Çok haklısınız Kawasaki ve Doğan Trend'in servis ağı memlekette çok yaygındır.
Dediğim yanlış anlaşılmasın diğerlerinin de servis ağı çok yaygın değil tabi ki fakat daytona diğer modellere göre piyasası ve servis ağı çok daha zayıf diye biliyorum, yanlış biliyor olabilirim :) Zx4rr ve rs660 extrema arasında seçim yapmam lazım sanırım, yarın kawasaki bayine ödeme yapmaya gideceğim yol üzerinde eğer ellerinde varsa rs660 modelini yakından incelemek için aprillia bayisine de uğramayı düşünüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben yıllardır Kawa kullanıyorum ama sizin durumunuzda olsam Rs 660 Extrema'yı tercih ederdim. 4 Silindir güzel, ses de iyi çıkar ama 400 cc'de beklediğiniz lezzeti bulamayabilirsiniz.

Ben ikisinin arasından RS660 tercih ederim.
Şasi, amortisör, fren,vs vs.. diye yazmaya başlayacağın "özellik"lerin tamamında RS660 ZX4RR'ın üstünde bir paket sunuyor. Ama bu benim tercihim için belrileyici olan şey. Senin tercihinde neyin ne kadar önemi olduğu belirleyici.

Şimdiye dek silindir sayısına bakarak motor almadım, almam da, alanı da anlamıyorum ama benim anlamama da gerek yok. Dört silindirin sesi diğer şeylerden önemli ise ZX4RR almalısın.

bakım haricinde sürekli servise girmeyi düşünmüyorsanız sürmekten keyif alacağınız motoru alın derim.
4 silindir sesinin verdiği hazzı başka hiçbir silindir vermiyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
daytona 660 bence kesinlikli rs660ın veya zx4rrın klasmanında değil 650r gibi yüksek gidonlu daha sport touringe kayan bi alet ikisini sürüp hangisi sizin sürüşünüze daha uygun ona bakmak lazım benim gözümde biri silindir sayısından biri ccden kaybediyor kağıt üstünde ha bi de rs660ın sesi tabiki bi 4 silindir olmaz ama küçük sc egzozlardan takan birine denk gelmiştim yolda motoru tanımasam kesinlikle 4 silindir sanardım sokağı inletiyordu gençken(geçen sene) yeni orta sınıf ss bakıyordum 660cc çift silindire 100 beygir sığdırabilmek büyük marifet üzerine sınırsız teknoloji benim seçeneğim rs660dı

sıfır mı 2. el mi? keza bu bütçelere cillop gibi, bu sayılanlardan bikaç gömlek üstün motor dolu.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Çok uzun zamandır motosiklet kullanmıyorum en son aldığım R25 i rodajını yapıp satmıştım güç anlamında beni tatmin etmemişti, Motosikletsiz geçen belki 5.yıl olması lazım şimdi tekrardan motosiklet alacağım, ekipmanlar hariç motosiklet için ayırdığım bütçe max 700.000 TL, Yıllardır 4 silindir bir motosiklete sahip olmak istediğim için ZX4RR çok cazip geliyor fakat düşük tork değeri bir tık soru işareti bırakıyor, RS660 İçerdiği teknoloji ve standart olarak üzerinde gelen ekstralarla zaten 600 bin tl fiyatıyla çok iyi duruyor benim için dezavantajı 4 silindir olmaması, r25 den çabuk sıkılmamın sebebi 4 silindir sesin altımdaki hissiyatını hep merak ediyor oluşumdu :) Sizce seçimimi ne taraftan yana kullanmalıyım bunlara ek başka max 700.000 tl ye R7 dışında önerebileceğiniz modeller var mı ?

Karşılaştırma hiç doğru olmamış ki.
Yani 400 cc bir motor kesinlikle lezzet vermeyecektir. R25 sonrası ZX4RR a geçtiğinizde beklediğiniz performansı bulamayacağınız net. Evet egzoz sesi tatmin edebilir belki ( ki hiç bilmiyorum sesini ) ama sürüş, hızlanma, son hız kesinlikle tatmin etmeyecektir.
Şimdi teknik özelliklerine baktım.
Birisi 77 ps 39 tork, öteki 100 ps 68 tork.
Üstelik Aprilla son derece yakışıklı bir motor.
Evet, ikinci eli, servis ağı dolayısı ile bu markayı tercih edenlerin sayısı çok az ama Kawanın da ikinci eli bence zayıf.
Aprilla alırdım net.

Karşılaştırma hiç doğru olmamış ki.
Yani 400 cc bir motor kesinlikle lezzet vermeyecektir. R25 sonrası ZX4RR a geçtiğinizde beklediğiniz performansı bulamayacağınız net. Evet egzoz sesi tatmin edebilir belki ( ki hiç bilmiyorum sesini ) ama sürüş, hızlanma, son hız kesinlikle tatmin etmeyecektir.
Şimdi teknik özelliklerine baktım.
Birisi 77 ps 39 tork, öteki 100 ps 68 tork.
Üstelik Aprilla son derece yakışıklı bir motor.
Evet, ikinci eli, servis ağı dolayısı ile bu markayı tercih edenlerin sayısı çok az ama Kawanın da ikinci eli bence zayıf.
Aprilla alırdım net.
hocam aprilianın ikinci eli çok mu hızlı :) adamlar sıfır motorları bile zor satıyor. 880 bin liraya RSV4 Factory gibi canavar bir motorları var, brembolu, öhlinsli falan ancak pek piyasada alan yok.

Motosikleti
hocam aprilianın ikinci eli çok mu hızlı :) adamlar sıfır motorları bile zor satıyor. 880 bin liraya RSV4 Factory gibi canavar bir motorları var, brembolu, öhlinsli falan ancak pek piyasada alan yok.
Aprillanın ikinci elinin çok hızlı, hızlı, az hızlı olup olmadığını hangi cümlemden çıkardınız?
Paragrafı iyi okursanız eğer orada "ikinci el, servis ağı dolayısı ile bu markayı tercih edenlerin sayısı çok az ama Kawanın da ikinci eli bence zayıf" yazmışım.
Kawa = Zayıf İkinci el
Aprilla = Daha zayıf ikinci el ve daha zayıf servis ağı.
Şimdi anlaşıldı mı değeril forumdaşım? :)

Motosikleti
cbf 150
Aprilla alıcaksanız 2 tane alın bir tanesini komple sökün yedek parça yaparsınız. çünkü bir parçasında sıkıntı olursa yüzlerce yı lbeklersiniz

Aprillia aldım ve kararımda o kadar emin olarak aldım ki çok mutluyum :) Egzoz sesi normal bir çift silindir gibi değil çok değişik bir sesi var direk parasını verip alıyorum dedim :)

Motosikleti
Aprillia aldım ve kararımda o kadar emin olarak aldım ki çok mutluyum :) Egzoz sesi normal bir çift silindir gibi değil çok değişik bir sesi var direk parasını verip alıyorum dedim :)
Güzel günlerde binin.
Bence de doğru karar, güzel günlerde kullanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar