Rks Spontini 110 subap ayarı

Öncelikle selamün aleyküm 12.000 km de spontini sahibiyim motorla sürekli uzun yol yapmaktayım bursa - Kütahya arası son gidişimde motosiklet sürekli lambalarda durduğumda stop etmeye başladı ve artık rölantide durmakta zorlaniyo Subap ayarından şüpheleniyorum ama hiçbir şekilde subap açıklıklarinin kaç mm olması gerektiği hiçbir yerde yazmıyor yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı şimdiden teşekkür ederim

Bizde bir Kuba var sentille subap ayarı yapınca rölantide veya dik bir yokuş çıkıp durduğun an stop ediyor , amaaa el yordamıyla subapları ayarlayınca saat gibi çalışıyor anlamadım gitti , defalarca denedim sonuç aynı , büyük ihtimalle bu tip Çin menşeili motorların subap , piyano vs mekanizma kalitesinde bir standart yok yani kalite kontrol yok..

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ama hiçbir yerde kesin bir bilgi yok galiba bide bu tarz motorların servis kitapçığıda yok nasıl ayarlicam bilmiyorum

Motosikleti
Ns200 15"
Bizde bir Kuba var sentille subap ayarı yapınca rölantide veya dik bir yokuş çıkıp durduğun an stop ediyor , amaaa el yordamıyla subapları ayarlayınca saat gibi çalışıyor anlamadım gitti , defalarca denedim sonuç aynı , büyük ihtimalle bu tip Çin menşeili motorların subap , piyano vs mekanizma kalitesinde bir standart yok yani kalite kontrol yok..
Abi dediğin gibi bu tarz motosikletlerin gram ortası yok, yanlış hatırlamıyorsam 18.000 kilometre civarında şanzıman rulmanı dağıttım. 50.000 kilometreye gelmiş bir kurye tanıdığımda var ve şanzıman yağını bile hiç değişmemiş
ve problem yok. :)

Abi dediğin gibi bu tarz motosikletlerin gram ortası yok, yanlış hatırlamıyorsam 18.000 kilometre civarında şanzıman rulmanı dağıttım. 50.000 kilometreye gelmiş bir kurye tanıdığımda var ve şanzıman yağını bile hiç değişmemiş
ve problem yok. :)
Hatunun Kuba Bluberry de yaşadıklarımı yazsam sahura kadar okursun 😅 alma dedim dinlemedi olan bana oldu ha motoru gözüm kapalı söker toplarım usta oldum Blueberry de 😬

Motosikleti
Ns200 15"
Teşekkür ederim ama hiçbir yerde kesin bir bilgi yok galiba bide bu tarz motorların servis kitapçığıda yok nasıl ayarlicam bilmiyorum
Volan kapağını sökün ve volandan T işaretini bulun ve çizgiye getirin, aynı zamanda üst egzantrik dişlisinde T işareti ve 2 adet çizgi üst kapağa parelel vaziyette olması gerekir. Rahat subap ayarı yapabilmeniz için seleyi ve selenin önündeki grenajı sökmeniz gerekmektir, yapmışken emme manifoldunu söküp komple tüm sensörleri ve rölanti motorunuda temizlemenizi tavsiye ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hatunun Kuba Bluberry de yaşadıklarımı yazsam sahura kadar okursun 😅 alma dedim dinlemedi olan bana oldu ha motoru gözüm kapalı söker toplarım usta oldum Blueberry de 😬
Abi araya çerez niyetine gelir sana bu :D az çok tahmin edebiliyorum gudubet Çin malı Cg ile neler yaşadım. :ROFLMAO:

Sensörler ve rölanti motorunu balata spreyi ile tamziledim ve motoru senteye getirdim ancak şuan tek eksiğim subap açıklıklarının kaç mm olacağı hakkında bilgim yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar