Motobike 2025 Motosiklet Fuarı

Motosikleti
D400
Türkiyenin en çok rağbet gören iki markasının (Honda, Yamaha) bu fuara katılmaması Türkiye motosiklet camiası için gerçekten ayıp. İnsanlar o kadar yolu Arora'nın Yuki'nin motosikletlerine bakmak için mi gelecek.

Honda ve yamaha yoksa napmaya gidiyorlar çöp konteynrlarına mı bakacaklar :D

cok merak ettim en büyük stand hangi markada bu sene.

Motosikleti
Ns200 15"
clio 1.5 DCI dizel otomatik araba
motor yağı, yağ filtresi, mazot filtresi, motor hava filtresi, kabin hava filtresi, v kayışı, triger seti, devirdaim pompası, soğutma sıvısı, ön fren balataları (arka frenler kampana zaten) değişenler bunlar. yaklaşık 3 saat falan sürdü. haramidere sanayide son 3 yıldır gittiğim reno grubu araçlara bakan bir özel serviste yaptırdım. 27bin lira tuttu, kredi kartına 3 taksit 25bin lira ödedim.
Valla abi tahminlerim doğru çıkmış, ama taksit imkanı iyi olmuş. Şimdi en azından 5 sene sıkıntısız binersin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Valla abi tahminlerim doğru çıkmış, ama taksit imkanı iyi olmuş. Şimdi en azından 5 sene sıkıntısız binersin.
Bir sonraki bakımda fren diskleri değişecek bir de otomatik şanzuman yağı değişecek. 10bin km'de bir bakıma götürüyorum, bu da 6 ay demek. 6 ay sonra yaz sonu olacak, yaz sonuna 4 tane lastik de lazım. sonrasında uzun süre masraf açmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakalım en güzel ablalar hangi markada?
Fuara gidenlerden foto atmalarını bekliyoruz. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Bir sonraki bakımda fren diskleri değişecek bir de otomatik şanzuman yağı değişecek. 10bin km'de bir bakıma götürüyorum, bu da 6 ay demek. 6 ay sonra yaz sonu olacak, yaz sonuna 4 tane lastik de lazım. sonrasında uzun süre masraf açmaz.

Fuara gidenlerden foto atmalarını bekliyoruz. :)
Abi aslında ön balatalar bir sonraki bakıma idare edebilecek kadar kalmış olsaydı bir daha balata masrafın olmazdı. Senede yaklaşık 20.000 kilometre yapan biri için yakıtı çok güzel olan bir araba tercih etmeniz çok doğru olmuş.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
50 cc motorla yeni başlayan serüvenim için heves edim Fuara bilet aldım fakat ayın 15 ınde depo sayımım olduğu için gidemiyorum 2 adet biletim var 15 tarihli giriş için

Motosikleti
Abi aslında ön balatalar bir sonraki bakıma idare edebilecek kadar kalmış olsaydı bir daha balata masrafın olmazdı. Senede yaklaşık 20.000 kilometre yapan biri için yakıtı çok güzel olan bir araba tercih etmeniz çok doğru olmuş.
Arabayı bagajı büyük diye aldık, ailecek kampa gidiyoruz, önceki araba Yaris küçücük kalıyordu 2 çocukla sığmıyorduk. Clio'nun SW versiyonu bizim araba, altı da yerden normal clio'ya göre birazcık yüksek. Bunu aldık, bagajı büyük, iyi güzel ama reno işte içine oturunca iş mekanın hissi fakir hissettirdi. Bir de yok kaloriferi bozuldu yok ışığı bozuldu falan bir ton küçük ama gıcık sorunlar çıkardı sanayi yolunu bu arabayla öğrendim toyota varken rutin bakımlar dışında derdim olmuyordu onda da yalnızca toyota markasına bakan bir ustanın olduğu iyi bir özel servis bulmuştum orada her şeyi hallediliyordu sanayide dükkan dükkan gezmeyi reno alınca öğrenmiş oldum. Neyse işyerinden bir arkadaş biliyormuş bu reno grubuna bakan ustayı buldum fazla derdim kalmadı, habire tıkanan kalorifer peteği sorunu da bütün geçen yaz sonu soğutma sıvısı boşaltılıp komple sistem temizlenip yeni petek takılınca düzeldi. Motoru hiç sorun çıkarmadı ama, otobanda 140'a hız sabitleyip gidebiliyorum bize yetiyor.

Fren balataları ses yapıyordu, aslında idare ederdi de arabayı eşim kullanıyor habire frenlerden ses geliyor dediği için bu bakımda değiştirttim. Bahar geliyor, yine hafta sonları nereye kampa gitsek demeye başladık.

Motosikleti
Ns200 15"
Arabayı bagajı büyük diye aldık, ailecek kampa gidiyoruz, önceki araba Yaris küçüsük kalıyordu 2 çocukla sığmıyorduk. Clio'nun SW versiyonu bizim araba, altı da yerden normal clio'ya göre birazcık yüksek. Bunu aldık, bagajı büyük, iyi güzel ama reno işte içine oturunca iş mekanın hissi fakir hissettirdi. Bir de yok kaloriferi bozuldu yo ışığı bozuldu falan bir ton küçük ama gıcık sorunlar çıkardı sanayi yolunu bu arabayla öğrendim toyota varken rutin bakımlar dışında derdim olmuyordu onda da yalnızca toyota markasına bakan bir ustanın olduğu iyi bir özel servis bulmuştum orada her şeyi hallediliyordu sanayide dükkan dükkan gezmeyi reno alınca öğrenmiş oldum. Neyse işyerinden bir arkadaş biliyormuş bu reno grubuna bakan ustayı buldum fazla derdim kalmadı, habire tıkanan kalorifer peteği sorunu da bütün geçen yaz sonu soğutma sıvısı boşaltılıp komple sistem temizlenip yeni petek takılınca düzeldi. Motoru hiç sorun çıkarmadı ama, otobanda 140'a hız sabitleyip gidebiliyorum bize yetiyor.
Abi Japon arabaları genelde böyledir, herşeyi mekanik ve düzdür. Güncel sayılabilecek arabalarında bile halen ayarlı subap kullanır, gözle görünen kısımları nispeten kaliteli olur ama arka kısmı genelde mekaniktir. Renault ise genel olarak kimi şeyler kaliteyi kısar ama donanım sağlar. Renault’un kimi parça tasarımları hoşuma gidiyor, mesela Megane 4 modellerinde arka disk değişeceği zaman diskin kendisinde porya bilyası ve abs okuyucusu entegre geliyor.

Motosikleti
Abi Japon arabaları genelde böyledir, herşeyi mekanik ve düzdür. Güncel sayılabilecek arabalarında bile halen ayarlı subap kullanır, gözle görünen kısımları nispeten kaliteli olur ama arka kısmı genelde mekaniktir. Renault ise genel olarak kimi şeyler kaliteyi kısar ama donanım sağlar. Renault’un kimi parça tasarımları hoşuma gidiyor, mesela Megane 4 modellerinde arka disk değişeceği zaman diskin kendisinde porya bilyası ve abs okuyucusu entegre geliyor.
4 yıldır kullanıyorum bu arabayı, bu ekonomik şartlarda gittiği yere kadar da kullanacağım gibi görünüyor ama param olsa yeni araba alabilecek olsam Toyota alırdım, japon markalarının sorunsuzluğunu seviyorum.
Bir de yeni araba alsam piyasa turbo ile aşırı güçlendirilmiş minicik benzin motorlu arabalarla doldu, onlardan alıp sorun yaşama ihtimali de var, hazır bu araba sorunsuz hale geldi 3-4 yıl daha kullanırım.
Şu an tek eksiğim farları tamir edecek iyi bir farcı bulmak. Gerekirse istanbula bile gidebilirim, zaten usta her türlü kazıklayacak bari düzgün iş yapan usta bulup kazıklanayım, ön farların orjinal hali gece otobanda hiç yolu göstermiyordu, led ampul taktım ama beyaz ışık çok yükseğe ayarlı olmasa da rahatsız ediyor, onları değiştireceğim, olmadı yetkili servisten orjinal ön farları temin edip taktırıcam artık.

Motosikleti
Ns200 15"
4 yıldır kullanıyorum bu arabayı, bu ekonomik şartlarda gittiği yere kadar da kullanacağım gibi görünüyor ama param olsa yeni araba alabilecek olsam Toyota alırdım, japon markalarının sorunsuzluğunu seviyorum.
Bir de yeni araba alsam piyasa turbo ile aşırı güçlendirilmiş minicik benzin motorlu arabalarla doldu, onlardan alıp sorun yaşama ihtimali de var, hazır bu araba sorunsuz hale geldi 3-4 yıl daha kullanırım.
Şu an tek eksiğim farları tamir edecek iyi bir farcı bulmak. Gerekirse istanbula bile gidebilirim, zaten usta her türlü kazıklayacak bari düzgün iş yapan usta bulup kazıklanayım, ön farların orjinal hali gece otobanda hiç yolu göstermiyordu, led ampul taktım ama beyaz ışık çok yükseğe ayarlı olmasa da rahatsız ediyor, onları değiştireceğim, olmadı yetkili servisten orjinal ön farları temin edip taktırıcam artık.
Abi eğer iç aynalarda kararma varsa tamir pek ömürlü olmayabilir, belki iyi uyumlu olan yan sanayi far tamir parasına denk gelebilir. Araba işleride acayip bir olay birde bir çok usta gezmem gerekiyor nazlı oldukları için.

Motosikleti
Abi eğer iç aynalarda kararma varsa tamir pek ömürlü olmayabilir, belki iyi uyumlu olan yan sanayi far tamir parasına denk gelebilir. Araba işleride acayip bir olay birde bir çok usta gezmem gerekiyor nazlı oldukları için.
işte öncesinde toyota varken arabanın her şeyine bakan beni sanayide başka dükkanları gezdirmeyen usta bulmuştum, toyota markası dışında bakmadığı için reno alınca sanayide dükkan dükkan gezmeyi öğrendim.

Şaka diye düşünüyorum , TR de hepi topu bir tane motosiklet fuarı düzenleniyor hadi az satanlar neysede ülkede en çok motor satan Honda , Yamaha neden yoklar , fuara gideceğinize Hasanpaşa'ya gelin beyler hem tüm motorları görür hemde onlarca mağazadan sakince alışverişinizi yaparsınız , fuar haftası ciddi indirimde yapıyor o bölgedeki esnaf..
2016 Aralık başında xmax'ı aldığımda ehliyetim yoktu, kışın fıar zamanı ekipmanları da fuar indirimlerindne alırım deyip fuara gitmiştim 2017 başında, o kalabalıkta baktım bir şey seçemeyeceğim, mont deneyeyim diyorum biri elimden kapıyor falan öyle kalabalık vardı, uğraşamam bunlarla deyip ertesi haftasonu Hasanpaşa'ya mağazalara gitmiştim, mağazaları dolaşıp rahat rahat üzerime deneyip ekipmanlarımı almıştım.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Ben geçen sene gittiğimde guven nick.li Sıtkı abimizle tanışmıştım, o da beni kankası Uğur Ertekin ile tanıştırmıştı. Ben ilk başta aralarındaki yakınlığı çözememiştim ama Uğur Hoca'nın eşi Sıtkı Abi'yi gördüğünde ağlamaya başlamasıyla durumu kavradım. Aynı zamanda arkadaşımız, içimizden biri stand sahibi Mallaca ile tanışıp Ada'ya (Kuşadası) bin defa gelip görüşemeyip fuarda standı olan Mamba09 ile iki lafın belini kırdık. Bu sene İzmir'den motorla katılacağım inşallah.

Bu arada Sıtkı Abi enteresan adam, çok ama çok şey biliyor. Hayatımda tanıdığım en mütevazi adamlardan biri, adam "iron butt" yapmış, anlatmıyor. Camiadaki bir çok görünen yüzle samimi ama anlatmıyor. Geçen sene iyi ki o parayı vermişim de gitmişim fuara, varsın olsun ucuza ekipman almayayım.
Kardeşim ben de seninle tanıştığıma çok memnun olmuştum. Fuarın anlamı konusunu da çok net özetlemişsin.

700TL nin çokluğuna gelince, bugün orta halli lokantada yemek yeseniz 500TL . Afedersiniz mıçıp gidiyor o da. Ama fuarda müzik , tiyatro sevdalısı birisinin aldığı zevk kadar motosiklet sevdalısı o zevki alıyor.

Genel olarak ekonomi berbat olduğu için 700TL zorluyor mu evet tabiki zorluyor. Şahsen ben , yediğim bir öğün yemeğe fuarı ikame edebilirim. Ya da konserden alacağım zevki fuardan alabilirim.

Hele Kaan ve İsmet abi gibi değerli forumdaşlarımla tanışma fırsatı buluyorsam daha yüksek paralara da değer.

Şu an fuar parkındayım içeri girmeyi bekliyoruz. Bu kadar kısır bir fuar olmasına rağmen bayağı motorcu gelmiş ve gelmeye de devam ediyor

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Dün gece İstanbula geldim. Sabah 10:00-14:00 arası basın lansmanı sırasında fuarı gayet boş bir halde gezdim.

Bilindik markalardan sadece Kawasaki-Ducati-Triumph-Harley Davidson vardı.

Kove ve Java da nispeten kaliteli denebilecek diğer markalardı.

Uğur Motorlu Araçlar-UMA'dan da CF Moto-Mondial-TVS vardı ayrıca.

GP Kompozitten alışveriş yaptım %10 indirimle.

Tech90-Vecton mağazasından da birkaç alışverişim oldu.

Yarın sabah tekrardan uğrayacağım.

Sonuç: Benim gibi nokta atışı aksesuar alışverişi yapmayı planlayanlar fuara gelebilirler.

Ya da eş dost arkadaş buluşması yapacaklar.

Onun dışında çok da büyük bir kaybınız olmayacaktır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dün gece İstanbula geldim. Sabah 10:00-14:00 arası basın lansmanı sırasında fuarı gayet boş bir halde gezdim.

Bilindik markalardan sadece Kawasaki-Ducati-Triumph-Harley Davidson vardı.

Kove ve Java da nispeten kaliteli denebilecek diğer markalardı.

Uğur Motorlu Araçlar-UMA'dan da CF Moto-Mondial-TVS vardı ayrıca.

GP Kompozitten alışveriş yaptım %10 indirimle.

Tech90-Vecton mağazasından da birkaç alışverişim oldu.

Yarın sabah tekrardan uğrayacağım.

Sonuç: Benim gibi nokta atışı aksesuar alışverişi yapmayı planlayanlar fuara gelebilirler.

Ya da eş dost arkadaş buluşması yapacaklar.

Onun dışında çok da büyük bir kaybınız olmayacaktır.
haluk23 Hocam yüz yüze gelemedik ama telefonda da olsa seninle tanıştık, umarım yüz yüzeyi de Ankara'da, İzmir'de ya da Ayvalık'ta yaparız.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
haluk23 Hocam yüz yüze gelemedik ama telefonda da olsa seninle tanıştık, umarım yüz yüzeyi de Ankara'da, İzmir'de ya da Ayvalık'ta yaparız.
Vallahi hem Sıtkı Abi hem de seninle denk gelmeyi umuyordum ama ikiniz de fuar planını Cuma-Cumartesi için yapmşsınız.

Benim de Cuma Ankara'da olmam lazım diye yarın öğleden sonra dönüş yoluna koyulacağım.

Ankara lezzet turu için plan yapalım mutlaka.

Yazın da Ayvalıkta Hırbonene baskın yaparız.

İzmir'e motosikletle değil ama belki arabayla yolum düşer yazın.

Bu vesileyle @espresso'ya da cub virüsünü aşılamak için kendisini de Ankaraya davet etmiş olayım.

Hatta Yolu 2 tekerle gezmek ve lezzetleri gömmek olan tüm forumdaşlarla denk geliriz inşallah.

Keyifli fuarlarınız olsun.

Selamlar.

Motosikleti
Vallahi hem Sıtkı Abi hem de seninle denk gelmeyi umuyordum ama ikiniz de fuar planını Cuma-Cumartesi için yapmşsınız.

Benim de Cuma Ankara'da olmam lazım diye yarın öğleden sonra dönüş yoluna koyulacağım.

Ankara lezzet turu için plan yapalım mutlaka.

Yazın da Ayvalıkta Hırbonene baskın yaparız.

İzmir'e motosikletle değil ama belki arabayla yolum düşer yazın.

Bu vesileyle @espresso'ya da cub virüsünü aşılamak için kendisini de Ankaraya davet etmiş olayım.

Hatta Yolu 2 tekerle gezmek ve lezzetleri gömmek olan tüm forumdaşlarla denk geliriz inşallah.

Keyifli fuarlarınız olsun.

Selamlar.
CUB motosiklet buralarda bol bol görüyorum zaten. xmax'ı satabilirsem niyetim var şehir içi kullanmalık.

Asıl sen Trakya'ya gel de Mayız-haziran buralarda çevirme mevsimidir. Tomygun çevirme sevmiyor o köfte yer ama biz gömeriz çevirmeleri. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar