Polislerin Ceza Yazma Mantığı

Ben zaten uzun yolda bu riski almadığım için full ekipman giyinip çıkıyorum cıkıyorum da,şehiriçinde bu riski alıyorsam bundan kime ne aslında ev iş yerim arası 1.5km arada emniyet binası var denk geldikçe geçiriyorlar
Kime ne mantığı olmamış kurallar var uyan uyar uymayan uymaz ama cezası var.
Kask önemli 10 saniyelik yol da olsa maalesef kafa tasımız km hıza bakmıyor aldığın darbe önemli.
Bu formda en sevdiğim şey ekipman önemini herkesin aşılaması.
Çok kişiye motordan önce tavsiyelerle ekipman aldırdılar herkeste faydasını gördü.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani büyükşehirde yaşarken üst sokaktaki bakkala bile takıyordum da burda maalesef tatil yerinin rehavetiyle brezilyalılar gibi her yere terlik tişört
Sıcağı anlıyorum da işte gördüğünde yazdığında sıcak takmadım dediğinde olmuyor.
İtiraz yolun yok yani.
İstanbul da şehir içinde kemerede affetmeden yazıyor .
Adam trafik var zaten dese de yazdıktan sonra geçmiş olsun.

Motosikleti
Forza 250
Kime ne mantığı olmamış kurallar var uyan uyar uymayan uymaz ama cezası var.
Kask önemli 10 saniyelik yol da olsa maalesef kafa tasımız km hıza bakmıyor aldığın darbe önemli.
Bu formda en sevdiğim şey ekipman önemini herkesin aşılaması.
Çok kişiye motordan önce tavsiyelerle ekipman aldırdılar herkeste faydasını gördü.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sıcağı anlıyorum da işte gördüğünde yazdığında sıcak takmadım dediğinde olmuyor.
İtiraz yolun yok yani.
İstanbul da şehir içinde kemerede affetmeden yazıyor .
Adam trafik var zaten dese de yazdıktan sonra geçmiş olsun.
Motordan önce ekipman alanlardan biriyde bendim hocam,ilk motorum nmaxı almadan önce alpinestars bot ve mont almıştım o zaman motora 26k ekipmanlara 8-9k para vermiştim.Ama bilmiyorum uzun zamandır tatil köyünde yaşamanın rehavetiyle dediğim gibi artık gereksiz geliyor maalesef yakın mesafelerde

Motordan önce ekipman alanlardan biriyde bendim hocam,ilk motorum nmaxı almadan önce alpinestars bot ve mont almıştım o zaman motora 26k ekipmanlara 8-9k para vermiştim.Ama bilmiyorum uzun zamandır tatil köyünde yaşamanın rehavetiyle dediğim gibi artık gereksiz geliyor maalesef yakın mesafelerde
Amacım yargılamak değil zaten çoğumuz muhtemelen sıcakta belki es geçebiliriz yakın mesafede illa binmişizdir.
Cezası kötü boşa cebe zarar.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Cezalar biraz da keyfi oluyor gibi geliyor bana. Hiç bir standardı yok. Fabrikasyon akrapovic egzozlu motoruyla yıllardır ceza yemeyen arkadaşım, motorunu 1 günlük başka bir arkadaşına veriyor, o ceza yiyor. Güzergah aynı, sürücü farklı, sürüş stili farklı.

Cezalar biraz da keyfi oluyor gibi geliyor bana. Hiç bir standardı yok. Fabrikasyon akrapovic egzozlu motoruyla yıllardır ceza yemeyen arkadaşım, motorunu 1 günlük başka bir arkadaşına veriyor, o ceza yiyor. Güzergah aynı, sürücü farklı, sürüş stili farklı.
4-6 ay polislik eğitimi alan insanlardan bahsediyoruz.
Çoğu araba kullanmayı ekip araçların da öğreniyor .
Motosikletli polislerin eğitimleri iyidir ama onlar da motosikletleri yeni görüp üzerine çıkıyor.
Meslek olarak karma bir yapı.
Öğretmen mühendis bir çok atanamayan meslek grubu polis oluyor(Kesinlikle laf atma yok ekonomik şartlar kim ne isterse olur)
Al birini 6 ay eğitim ver diş hekimi olmasını bekle. İmkansız !!
Bu işte öyle işin içinde olanlar da memnun değil ama bir sistem yok.

Bence çok fazla sinirlendiriyorlar polisleri, ihlal yapan motorcu sayısı fazla olduğu için bir zamandan sonra genelleme yapmaya başlıyorlar

Motosikleti
Honda Forza
Şimdi şöyle bir durum var. İlk olarak bazı denetimler belli dönemler özellikle yapılır. Ör tüm şehirde kask denetimi yapılacak denir ve yapılır. Bu demek değil ki başka zamanlarda komple es geçilir ama emir üzerine yoğun yapıldığı dönemler olur.

Aynı motosiklet ile aynı güzergahta ceza yemeyip arkadaşı o motorla ceza yemiş örneğine gelirsek tabi ki tam olarak bilemeyiz ama tamamen şans da olabilir, sahibinin efendi gibi gitmesi sebebiyle durdurulmaması ama emanet sürenin apaçi hareketler ile dikkat çekmesi ya da onun da şansa durdurulması ama uygulama esnasında cins cins konuşması sonrası es geçilecek bir durum olabilecekken geçilmemesi olabilir. Milyon tane sebep, sonuç olabilir.

4-6 ay polislik eğitimi alan insanlardan bahsediyoruz.
Çoğu araba kullanmayı ekip araçların da öğreniyor .
Motosikletli polislerin eğitimleri iyidir ama onlar da motosikletleri yeni görüp üzerine çıkıyor.
Meslek olarak karma bir yapı.
Öğretmen mühendis bir çok atanamayan meslek grubu polis oluyor(Kesinlikle laf atma yok ekonomik şartlar kim ne isterse olur)
Al birini 6 ay eğitim ver diş hekimi olmasını bekle. İmkansız !!
Bu işte öyle işin içinde olanlar da memnun değil ama bir sistem yok.
Yaralamalı trafik kazasından dolayı karakola gittik. İfadeyi alan memur bilgisayar mühendisiyim dedi neyse devlet hastanesine gönderdi.

Ekip arabasına bindik, markete gittik, sebze meyve falan aldı, ( yanlış anlaşılmasın parasını memur verdi alışverişin ) ara sokaklara girdik bir yerde durduk abi ben bunları eve bırakayım sende şuradan minibüse bin rapor al karakola gel dedi.

Yaralamalı trafik kazasından dolayı karakola gittik. İfadeyi alan memur bilgisayar mühendisiyim dedi neyse devlet hastanesine gönderdi.

Ekip arabasına bindik, markete gittik, sebze meyve falan aldı, ( yanlış anlaşılmasın parasını memur verdi alışverişin ) ara sokaklara girdik bir yerde durduk abi ben bunları eve bırakayım sende şuradan minibüse bin rapor al karakola gel dedi.
Direkt sizi hastaneye yönlendirse sıkıntı yok.
Raporu alıp gelirsiniz.
Eşlik etmek zorunda değil.
Araca alıp indirmesi tabi mantıksız.
İnsiyatif alınıp tabi hastaneye de götürülür vatandaş evine de iş yoğunluğuna bağlı.
Mevzuata uyan memur sayısı az vatandaşa nasıl davranacağını bilen de..

Motosikleti
D400
İkinci kısım için bir yorum alamadım; onun hakkında fikri olan var mı? Haklı olarak herkes motosiklet kısmına takılmış ama esas problem 2. kısım.

cünkü araba park sistemi yüzünden dün yine eve yarım saat geç vardım.

Kafam attı motorla bi tur atayım dedim, çok ilginçtir bu sefer beni durdurmadılar :D halbuki ben otomatik olarak yanaşmaya başlamıştım geç geç dedi :D :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İkinci kısım için bir yorum alamadım; onun hakkında fikri olan var mı? Haklı olarak herkes motosiklet kısmına takılmış ama esas problem 2. kısım.

cünkü araba park sistemi yüzünden dün yine eve yarım saat geç vardım.
...
Taksim'de büfelerin karşı çaprazında hep araba / taksi park eder. Bunların tam karşısında da mutlaka bir trafik ekibi durur. Bu arabaların park ettiği yerin arkasında 300m araba kuyruğu olur 300m yolu 10dk'da gidersin. Bu 80'lerden beri böyledir. Keza az ilerisinde Gümüşsuyu Caddesinde de sağlı sollu araba park eder ama orada park yasaktır. Başıma geldi ondan biliyorum; bir sefer full araba park etmiş bu caddede boş bir yer bulup 15dk bir banka işimi halletmek için park etmiştim. Döndüğümde arabam yoktu, çekilmişti. Ben park ettiğimde önümde ve arkamda duran araçlar halen orada sorunsuz duruyordu. O park edenlerin bildiği ama benim bilmediğim bir şey varmış demek ki - anlarsın. ;)

Yani bence konuyu "neden böyle?" vs. dert etmeyip bu duruma adapte olmaktan başka bir çare yok gibi. Öbür türlüsü için İsrafil'in Sur'u, meteor, nükleer bomba vs. lazım - ucu bizlere de dokunuyor... :)

İlk maddeye yaziyorum.polisler npc amirlerinden emir aliyorlar.mesela amir diyoki saat 6-8 arasi cevirme kontrol var.sadece o iki saat araliginda gorev yapiyorlar,sonrasinda dinlenme modu.
İkinci maddeye yaziyorum,sadece senin mahelle deil turkiyenin cogu yeri oyle.artik kaniksandigindan polis ugrasmiyo.o sokagi bosaltsa baska sokakta park yeri dolacak.
Her polis icinden,banane emenike banami dusti diyor olabilir.
Ayrica sokaktaki park dolulugun nedeni bilindigi uzere apartman altlarina park yapilmayisi.
Apartman altina dukkan yapiyon,bim shok falan onlardan kira alip zengin oluyon.
90lardan onceki yapilan binalarin altlarinda hep park yeri vardir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar