Satışta plakamı vermek istemiyorum

Merhaba arkadaşlar ben motorumu değiştireceğim , 2 sene önce özel plaka almıştım şimdi aynısı sorduğum zaman çok fazla fiyat çıkartıyorlar . Bende satacağım arkadaşa plakasız vereyim diyorum ama işlemler nasıl oluyor , alacak kişi yeni plakayı neyle çıkartabiliyor nasıl oluyor . Bana bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz ne yapmam gerekiyor , nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Merhaba arkadaşlar ben motorumu değiştireceğim , 2 sene önce özel plaka almıştım şimdi aynısı sorduğum zaman çok fazla fiyat çıkartıyorlar . Bende satacağım arkadaşa plakasız vereyim diyorum ama işlemler nasıl oluyor , alacak kişi yeni plakayı neyle çıkartabiliyor nasıl oluyor . Bana bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz ne yapmam gerekiyor , nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
Noterde devir işlemi yaparken plaka değişecek mi diye soruyor. Yalnız bunun için motosikletin şehir dışına satılması lazım. Evet diyorsun değişiyor. Onun dışında yeni alan arkadaş şoförler odasına gidip plaka bastırıyor. Senin açından da senin plaka boşa düşmüş oluyor. O plakayı tekrar almak için yine para vermen gerekiyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Aynı şehir ise plaka değişmez. Farklı şehir ise yapabilirsiniz.

Noterde devir işlemi yaparken plaka değişecek mi diye soruyor. Yalnız bunun için motosikletin şehir dışına satılması lazım. Evet diyorsun değişiyor. Onun dışında yeni alan arkadaş şoförler odasına gidip plaka bastırıyor. Senin açından da senin plaka boşa düşmüş oluyor. O plakayı tekrar almak için yine para vermen gerekiyor.
Aynı şehir ise plaka değişmez. Farklı şehir ise yapabilirsiniz.
Şaka yapıyorsun hocam , benim düşüncem benim TC Kimlik numarama o plaka kalacak sonra gidip başka motor alınca onu çıkartacağım diye düşünüyordum , ben ne anladım o zaman ikinci kez para vereceksem neden başta para veriyorum . Şuan resmen şoklar içindeyim .

Ben bu işten ne anladım ohooooo hiç düşündüğüm gibi olmadı

Öyle plaka rezerve etmek mümkün olmuyor maalesef. Olsaydı herkes keyfi olarak bi plaka tutardı, işin içinden çıkılmazdı. Başka şehir ikametli birine satışı yapıp, boşa düşen plakanızı da -eğer ikametinize aitse- aldığınız bir araç için tekrar isteyebilirsiniz. Çoğunluk için özel bir plaka değilse (takım kısaltmaları, aynı rakamlar vs) cüzi bir miktar bağışla size verirler.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Şaka yapıyorsun hocam , benim düşüncem benim TC Kimlik numarama o plaka kalacak sonra gidip başka motor alınca onu çıkartacağım diye düşünüyordum , ben ne anladım o zaman ikinci kez para vereceksem neden başta para veriyorum . Şuan resmen şoklar içindeyim .

Plakayı Tc kimlik numarana değil, alacağın motorun şase numarasına tanımlatıyorsun. Motoru sattığın gibi senden önce davranan olursa senin plakayı da alabilir. Plaka boşa düşüyor çünkü.

Boşa düşen plakanın "sizde kalmasını" sağlayabilirsiniz.
Sonra yeni aldığınız motora onu takmak için de plakanın türüne göre 10-20-30bin isterler :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Plakayı Tc kimlik numarana değil, alacağın motorun şase numarasına tanımlatıyorsun. Motoru sattığın gibi senden önce davranan olursa senin plakayı da alabilir. Plaka boşa düşüyor çünkü.
Bununla beraber emniyete gidip ben aracımı satıyorum plaka boşa düşecek bana ayırın diyip, peşin peşin bağış ödeyip alabilirsinde.

Motosikleti
Honda Forza
Para vermeden olmaz hemşerim. 3 ay sonra yine araç değiştir yine para vermen gerekir.

Kardeşim satış esnasında notere plakamı muhafaza etmek istiyorum diyorsun plaka sende kalıyor.

Bir ay müddetin var, bir ay içinde yeni araca takmak zorundasın.

Yalnız alıcıya da söyle bu ne demesin, yeni plaka bastırmak zorunda.

plakayı vermeyince noterde ekstra ücret çıkıyordu en son. onu da bi zahmet verecen, hatta satın alan elemanın plaka ıvır-zıvır masraflarını da vermen gerek bence.

Motosikleti
DUKE 250
önce plakanın boşa düşmesi gerek, sonra alacağın aracın şase numarasına emniyetten tanımlatacaksın, plakanın güzelliğine bağlı bir bağış isterler, örneğin gs, bjk, fb gibi plakalar için bir motosiklet parası daha ayır. sonra aracını noterden tastik ederken noter plaka soracak, değişim iste ama plakayı emniyetten alacağını belirt, sonra evraklarla emniyete git plakayı al. yani her halükarda para vereceksin, tanıdık bulursan belki meblağ biraz daha düşer sadece.

Motosikleti
Yamaha XSR700
hatta satın alan elemanın plaka ıvır-zıvır masraflarını da vermen gerek bence.
Hatta 6 yıllık bakım ve yakıt masraflarını da versin olmuşken. Birisi bir araç satarken benden plaka parası istese motoru satmaktan vazgeçerim. Ne kadar saçma bir şey.

Motosikleti
Honda Forza
Kardeşim satış esnasında notere plakamı muhafaza etmek istiyorum diyorsun plaka sende kalıyor.

Bir ay müddetin var, bir ay içinde yeni araca takmak zorundasın.

Yalnız alıcıya da söyle bu ne demesin, yeni plaka bastırmak zorunda.
Bunu sıradan bir plakaysa yapabilirsiniz. Özel plaka ise önceden bağış yapmanız yetmez yeniden bağış yapmanız isteniyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Plakanı sök, plakamı kaybettim diyerek emniyete müracaat et. Eski plakanı iptal edip sana yeni plaka verirler. O plakayı da senden başka hiç kimse alamaz. Söktüğün plakayı da çerçeveletip duvarına as. Baktıkça verdiğin parayı hatırlarsın. YA BENİMSİN YA TOPRAGIN misali. 🥱

Hatta 6 yıllık bakım ve yakıt masraflarını da versin olmuşken. Birisi bir araç satarken benden plaka parası istese motoru satmaktan vazgeçerim. Ne kadar saçma bir şey.
niye saçma olsun? sırf satıcının keyfinden alıcı ne diye motor bedeline ek masraflara girsin? sıfır motor değil ki bu.
ben alıcı olsam isterim o parayı, vermezse herifi noterde bırakır çıkarım, alsın boynuna kolye yapsın plakasını, motordan bol ne var.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu anlaşmaya bağlı bir durum. Ben bütün ilanlarıma yazarım plaka verilmeyecektir diye. Adam okusun ona göre arasın. Niyetliyse otomatik kabul etmiş oluyor zaten.

Motosikleti
Yamaha XSR700

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar