Harley ler neden bu kadar ağır

135 cı sandık motora baktımda harleyin sitesinde 87 kg olduğu söyleniyor boru şahse kullanılıyor o kadar da ağır görünmüyor peki bu glide lar 350 kg falan bunlar neden bu kadar ağır zaten bu motorların yavaş kalma sebebi ağırlık değilmi bu motorlar neden bu kadar ağır ?
Veya ne kadar hafifletilir ? Bi fikri olan varmı hadi biraz kafa patlatalım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ağırlık değil beygir istiyorsan torktan feragat etmek zorundasın tork istiyorsan beygirden harley torku tercih etmiş

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Harleyi hafifletmek için kafa patlatmaya gerek yok, hiç bir harley sahibi daha hafif olsun diye kasmıyor. Sebebi özetle dümdüz amerika yollarında gülle gibi gidebilmesi. Avrupa yollarına uygun değil.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bence 135 ci motor 87 kg dan çok daha ağırdır, sitede yanlış yazıyor olmasın...

harleyin yeni nesil motorları çok kuvvetli 1 ton bile olsa zorlanmadan çeker ve ek olarak harleyin olayı budur, hafif olma atik olma iddiası yok. Uzun yolda rüzgardan etkilenmez, hızını aldımı akar gider, eski muscle carlar gibi bir mantığı var.

Motosikleti
Yamaha XSR700
ağırlık değil beygir istiyorsan torktan feragat etmek zorundasın tork istiyorsan beygirden harley torku tercih etmiş
Ağırlıkla gücün ve torkun pek bir alakası yok. Şöyle ki, mesela fat boy'u ele aldığında 1.9 litre bir motora sahip olduğunu görüyoruz. (117 kübik inç) 315kg ıslak ağırlığa, 168nm torka ve 103hp güce sahip olduğunu görüyoruz. Şimdi daha modern ve daha ağır bir motosiklete bakalım, Mesela honda goldwing. 1.8 litre hacimli bir motora sahip. 385kg ıslak ağırlığı var. 170nm tork, 126hp güce sahip. Yani burada ne gördük? Daha ağır, daha düşük hacimli, daha yüksek tork ve güç üreten bir motor.

Burada harley hem tamamen özüne sadık kalmaya çalıştığı için hem de amerika yolları için bu tarz motosikletler üretiyor. Yani özetle, daha verimli motorlar üretilebilirken, özüne bağlı kalmak seçilmiş.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ağırlıkla gücün ve torkun pek bir alakası yok. Şöyle ki, mesela fat boy'u ele aldığında 1.9 litre bir motora sahip olduğunu görüyoruz. (117 kübik inç) 315kg ıslak ağırlığa, 168nm torka ve 103hp güce sahip olduğunu görüyoruz. Şimdi daha modern ve daha ağır bir motosiklete bakalım, Mesela honda goldwing. 1.8 litre hacimli bir motora sahip. 385kg ıslak ağırlığı var. 170nm tork, 126hp güce sahip. Yani burada ne gördük? Daha ağır, daha düşük hacimli, daha yüksek tork ve güç üreten bir motor.

Burada harley hem tamamen özüne sadık kalmaya çalıştığı için hem de amerika yolları için bu tarz motosikletler üretiyor. Yani özetle, daha verimli motorlar üretilebilirken, özüne bağlı kalmak seçilmiş.
hayır ben hızlı olmamalarının sebebini yazdım tabiki ağırlıkla alakası yok

Motosikleti
Yamaha XSR700
hayır ben hızlı olmamalarının sebebini yazdım tabiki ağırlıkla alakası yok
Yani ağırlıktan bağımsız olarak hem daha düşük hacim, hem daha yüksek tork hem de daha yüksek beygir üreten bir motor üretmek de mümkün. Yukarıda yazdığımdan ağırlığı çıkar yine aynı şeyler geçerli. Goldwing yine daha verimli bir motor kullanıyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yani ağırlıktan bağımsız olarak hem daha düşük hacim, hem daha yüksek tork hem de daha yüksek beygir üreten bir motor üretmek de mümkün. Yukarıda yazdığımdan ağırlığı çıkar yine aynı şeyler geçerli. Goldwing yine daha verimli bir motor kullanıyor.
olayı verimlilik performans değil ki şu kadar kubik inç olsun şöyle şöyle havalı olsun derdi bi formül var müşterileri de bunu istiyor onu kullanmaya devam ediyorlar geliştirmek gibi bi dertleri yok

Yani ağırlıktan bağımsız olarak hem daha düşük hacim, hem daha yüksek tork hem de daha yüksek beygir üreten bir motor üretmek de mümkün. Yukarıda yazdığımdan ağırlığı çıkar yine aynı şeyler geçerli. Goldwing yine daha verimli bir motor kulkullanıyor
Goldwing daha verimli ama daha ağır goldwing otomatik şanzıman falan kullanıyor zaten gerekli ağırlığa sahip
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

olayı verimlilik performans değil ki şu kadar kubik inç olsun şöyle şöyle havalı olsun derdi bi formül var müşterileri de bunu istiyor onu kullanmaya devam ediyorlar geliştirmek gibi bi dertleri yok
İşte harley tipi aşırı hoşuma gidiyor ama maalesef en sağlam yürüyenleri 10 binlerce dolar masraf sonucunda 250 basmak için çok uçmaya gerek yok yazılımcı tracer900 diyorum ama işte şu kadar tarz sahibi bi marka bende meraklısı olarak keşke biraz performans li olsa gelişsede binsek diyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yine de 1,9 hacimli araba motoru gibi bir makineden 103 bg ve 168 nm tork elde edebilmek çok kötü değerlerdir. Muhtemelen kataloglarda bg yerine tork değerlerinin verilmesi de millet dalga geçmesin diyedir.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Goldwing daha verimli ama daha ağır goldwing otomatik şanzıman falan kullanıyor zaten gerekli ağırlığa sahip

İşte harley tipi aşırı hoşuma gidiyor ama maalesef en sağlam yürüyenleri 10 binlerce dolar masraf sonucunda 250 basmak için çok uçmaya gerek yok yazılımcı tracer900 diyorum ama işte şu kadar tarz sahibi bi marka bende meraklısı olarak keşke biraz performans li olsa gelişsede binsek diyorum
Sportster s var. Bildiğim kadarıyla en "GELİŞMİŞİ" bu şimdilik. 228kg gayet makul. 1250cc 125nm tork, 121bg gayet makul. Rakip olarak Avrupalı bir çift silindir cruiser Bmw R12 ele alınabilir. 1170cc 110nm tork 95 beygir güç üretiyor. Ağırlık olarak da 227kg. Yani Avrupalıları gelişmiş olarak sayarsak, harleyin bence en gelişmişi bu sayılabilir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
7dk video izlemeye gerek yok, basitçe anlatıyorum;

Tork bir cismin belli bir eksen etrafındaki dönme momentumudur diye açıklanır, ancak lisede fiziği iyi olmayanlar için daha anlaşılabilir daha kolay yolu var;

Bir kamyonun ne kadar yük taşıyabileceğini tork belirler o kadar yükü ne kadar hızlı götürebileceğini beygir.

Ham bir motor sistemine sahip. Her zaman söylüyorum. Harley motosiklet camiasının ağır taşıtıdır. Kamyonudur. 5500 devir çeviren bir makineden bahsediyoruz. Uzun ömürlüdür. Bakımı azdır. Harley yaşam tarzıdır. Harley'e sahip olmamış birine Harley anlatmak çok zor maalesef.

Motosikleti
Ns200 15"
Harley modelleri üstünde çalışmaktansa power cruiser sınıfından bir model tercih etmek daha doğru olacaktır. Diavel gibi modeller sizin tam isteğiniz doğrultusunda.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yine de 1,9 hacimli araba motoru gibi bir makineden 103 bg ve 168 nm tork elde edebilmek çok kötü değerlerdir. Muhtemelen kataloglarda bg yerine tork değerlerinin verilmesi de millet dalga geçmesin diyedir.
Ama kalkışta veya ara hızlanmalarda bir uzuyorlar ki sorma. Tam Amerikan stil. (Hiç sevmiyorum ben cruiser ergonomisini...)

Harley modelleri üstünde çalışmaktansa power cruiser sınıfından bir model tercih etmek daha doğru olacaktır. Diavel gibi modeller sizin tam isteğiniz doğrultusunda.
Çılgın makineler ama elde kalıyor...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ağır abi motoru olmasının sebebidir belki...
Ama yolda varolmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyordur kim bilir ?

Motosikleti
Ns200 15"
Kırılıyor bozuluyor anlamında. Ortamda ne zaman Diavel lafı geçse bir dehşet hikâyesi çıkıyor.
V4 Modelleri iyidir, Multi ile aynı blok var var. V4 için kötü bir yorum görmedim daha. 1260 modellerindede ilk seriler sıkıntılıydı bir kısım sonrası problem yok diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar