İnsan İlişkileri Ve Modern Çağa Ayak Uyduramamak

Çoğu zaman foruma motosiklet ile alakalı konularda yazı yazdım ama çevremde hayata benim gibi bakan , benim gibi düşünen ve benim gibi yaşayan çok az insan var. Kafama bir süredir insan ilişkileriyle ilgili bazı şeyler takılıyor. Sosyal birisiyim ama son zamanlarda 25 yaş altı insanları gözlemlerken , konuşurken hatta spor dahi yaparken dahi sanki hepsi tek bir kişi ama farklı yüzlere sahip gibi bir his oluşuyor. Bugün motor sürerken ışıklarda fark ettim. Rks R250 süren aynı elbiseli, aynı tıpli (saç ve sakalları bile aynı) 3 arkadaşla denk düştüm, birbirlerine ana bacı sövüp şakalaşıp gülüyorlardı. Yanlarında birbirinin kopyası gibi 2 tanede kız vardı. Biran kendimi çok yaşlı ve geri kafalı hissettim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben de bu durumdan müzdarip olduğum için lise yıllarımda bir şeyleri araştırıp kendi yolumu çizmeyi denedim düşüncelerim fikirlerim değişti,kendimden olanlarla bile yollarım bir şekilde ayrıldı telefon rehberimde 20 kişi anca var,sonuç yine bir boşluğun kendisiyim

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben de yeni nesilin armut piş ağzıma düşünden şikayetçiyim. Hiç araştırma isteği yok. Hemen herkes bütün bilgilerini önlerine yığsın istiyorlar. Ben x ürününü kullanıyorum diyorum, "link var mı?" Mağazadan aldım diyorum "link atabilir misin?" Yahu senin alacağın ürünü ben neden google arıyorum? Eskiden ansiklopedilerden araştırır sayfalarca ödev yapardık, şimdi googleda aramaya bile üşeniyorlar.

Motosikleti
GSX8S
Bence biraz algıda seçicilik de var. Her zaman kötü olan çıkıntılık yapan göze batar. Kendi işinde gücünde efendi adamı kimse durduk yere fark etmez. Kaliteli insan her zaman daha az olacak. Önemli olan bu kaliteli gençlerin diğerlerinden daha yetkin konumlara getirilmesi. Yoksa hiçbir nesil bir sonrakini yeterli görmedi. Çünkü kendi neslim deyince insanın aklına kendisi geliyor. Ama yeni nesil deyince o çıkıntılar gözünde canlanıyor.

En başta ekonomi.
önceden arkadaş grubuyla sosyalleşmek insana koymazdı.
Hesap kavgası yapardık.
Bir araya geldiğimiz de kimse telefona bakmazdı.
Akraba ziyaretleri vardı.
İftar menüsü mübarek ramazan menü fiyatı 1250 tl.
Aileni bile çıkartamıyorsun biz akrabalarla 60 kişi çıkardık koymazdı kimseye.
Esnafımız çok yardım sever. BAŞTAKİLERE ZATEN SÖZÜM YOK KALMADI.
Sosyal medya da paylaşım yapmak için sözde sosyalleşmeler var.
Sporda güreş idmanı yaparken boxa geçiyoruz 2 dakika arada gençler hemen telefonda açıp instagrma girmezse ölecek sanki.
Kızlar desen arabaya bin story çek eşya al paylaş 9 aylık hamile her gün göbeğini paylaş.İnsanların özeli yok her boku paylaşmaktan hoşlanıyorlar.
Edepte kalmadı o yüzden insanlar sahte kim kime nasıl menfaat sağlarsa.
Biz valla sokakta yara iziyle salçalı ekmekle aynı şişeden su içerek büyüdük 20 yıllık arkadaşlığımız kardeş gibi hala aynı.
Sizin nesili eleştirmek istemiyorum ama ne erkek erkek gibi ne kadınlar kadın gibi..

Motosikleti
RKS TNT 202
Hocam üşenmez de okursanız üstad taaa 1947 yılında anlatmış bizleri:

Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak!
Haykırsam, kollarımı makas gibi açarak:
Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden,
Çatırdılar geliyor karanlık kubbemizden,
Çekiyor tebeşirle yekûn hattını âfet;
Alevler içinde ev, üst katında ziyafet!
Durum diye bir lâf var, buyrunuz size durum;
Bu toprak çirkef oldu, bu gökyüzü bodurum!
Bir şey koptu içimden, şey, her şeyi tutan bir şey,
Benim adım Bay Necip, babamınki Fazıl Bey;
Utanırdı burnunu göstermekten sütninem,
Kızımın gösterdiği, kefen bezine mahrem.
Ey tepetaklak ehram, başı üstünde bina;
Evde cinayet, tramvay arabasında zina!
Bir kitap sarayının bin dolusu iskambil;
Barajlar yıkan şarap, sebil üstüne sebil!
Ve ferman, kumardaki dört kıralın buyruğu;
Başkentler haritası, yerde sarhoş kusmuğu!
Geçenler geçti seni, uçtu pabucun dama,
Çatla Sodom-Gomore, patla Bizans ve Roma!
Öttür yem borusunu öttür, öttür, borazan!
Bitpazarında sattık, kalkamaz artık kazan!
Allahın on pulunu bekleye dursun on kul;
Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.
Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;
Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa!
Kubur faresi hayat, meselesiz, gerçeksiz;
Heykel destek üstünde, benim ruhum desteksiz.
Siyaset kavas, ilim köle, sanat ihtilâç;
Serbest, verem ve sıtma; mahpus, gümrükte ilâç.
Bülbüllere emir var: Lisan öğren vakvaktan;
Bahset tarih, balığın tırmandığı kavaktan!
Bak, arslan hakikate, ispinoz kafesinde;
Tartılan vatana bak, dalkavuk kefesinde!
Mezarda kan terliyor babamın iskeleti;
Ne yaptık, ne yaptılar mukaddes emaneti?
Ah, küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap;
Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılap.

Çok sevdiğim hocamın da bir sözü:

Bütün dünya kötüye gidiyor olabilir; sen iyiye gideceksin.

Motosikleti
Honda Forza
Herkes kendinden sonra gelen nesli bu şekilde görür. Yanlış hatırlamıyorsam Platon bile kitabında yeni nesli eleştiriyordu. Binlerce yıl boyunca her nesil geriye gittiyse maymun formuna dönmemiz gerekirdi. Muhtemelen yaş ilerledikçe gençleri sorumsuz olarak görüyor ve o yaşlarda kendi yaptıklarımızı hatırlamıyoruz.

Abiler bende gencim yaşım 26 ama ciddi manada hepsi tek tip sanki farklı yüzlere sahip aynı insanlar, telefon olmadan birşey yapamıyorlar, ana bacı sövüp şakalaşıyorlar, aidiyet kavramları sıfır, çalışma yok . Şahsen benim çok tuhafıma gidiyor ülkemizde sosyal bir değişim farz artık. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı güzel bir revizyon gerekli yoksa ilerde çok sorunlar çok problemler yaşarız.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Merhaba, benim yaşım 45 oldu, 26 yaşında bu foruma üye olmuşum, neler gördüm kimler geldi geçti, anlattıklarınızı ben de sizin ile aynı yaşlarda yaşadım ve halen yaşıyorum. okurken de yaşamış kadar oldum. etrafınızı çok dikkate almayın.

Merhaba, benim yaşım 45 oldu, 26 yaşında bu foruma üye olmuşum, neler gördüm kimler geldi geçti, anlattıklarınızı ben de sizin ile aynı yaşlarda yaşadım ve halen yaşıyorum. okurken de yaşamış kadar oldum. etrafınızı çok dikkate almayın.
Çevreyi umursamak değil sadece tuhafıma gidiyor abi, İnşallah bende forumda en az 45 yaşı görürüm 😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İş gereği çok sık yeni insanlarla tanışıyorsanız bir zaman sonra "eehh yeter ulen" diyesiniz geliyor. Hele ki aynı şeyleri sürekli farklı insanlara anlatıyorsanız o zaman iyice bunalıyorsunuz. Bazen hiç kimseyle iletişim kurmayıp sığır gibi yaşamayı hayal ediyorsunuz.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
İş gereği çok sık yeni insanlarla tanışıyorsanız bir zaman sonra "eehh yeter ulen" diyesiniz geliyor. Hele ki aynı şeyleri sürekli farklı insanlara anlatıyorsanız o zaman iyice bunalıyorsunuz. Bazen hiç kimseyle iletişim kurmayıp sığır gibi yaşamayı hayal ediyorsunuz.
Düsün birde 56 yasinda hala coluk cocuga forumda laf anlatmaya ugrasan beni.

Alzheimer bir an önce baslasa da su forumu unutsam diyesi geliyor insanin

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Düsün birde 56 yasinda hala coluk cocuga forumda laf anlatmaya ugrasan beni.

Alzheimer bir an önce baslasa da su forumu unutsam diyesi geliyor insanin

Forumu unutmak bir derece ama esas kötü olan bin senedir sürdüğün motoru unutuyor olmak. Düşünsene garaja iniyorsun, motorun var ama senin olduğunu, geçmiş yaptığın km'leri hatırlamıyorsun, sürmeyi hatırlamıyorsun. Allah kimsenin başına vermesin.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Forumu unutmak bir derece ama esas kötü olan bin senedir sürdüğün motoru unutuyor olmak. Düşünsene garaja iniyorsun, motorun var ama senin olduğunu, geçmiş yaptığın km'leri hatırlamıyorsun, sürmeyi hatırlamıyorsun. Allah kimsenin başına vermesin.

Herseyin zamani gelecek onuda unutacagiz elbet.

Abiler bende gencim yaşım 26 ama ciddi manada hepsi tek tip sanki farklı yüzlere sahip aynı insanlar, telefon olmadan birşey yapamıyorlar, ana bacı sövüp şakalaşıyorlar, aidiyet kavramları sıfır, çalışma yok . Şahsen benim çok tuhafıma gidiyor ülkemizde sosyal bir değişim farz artık. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı güzel bir revizyon gerekli yoksa ilerde çok sorunlar çok problemler yaşarız.
Bana da aynı şekilde gelmeye başlıyor normal sokakta veya kafede gördüğüm insanlar , hem giyiniş hem konuşma olarak birebir aynı hepsi. Buluştuğum karşı cins arkadaşlarda aynı şekilde sadece konuşmaları vs. değişiyor istekler aynı fiziki görünüş çabaları aynı. Ben bu konuda biraz şanslıyım sanırım 5-10 tane düşünce olarak bana benzeyen arkadaşlarım var ne kendi ailelerimize küfür ediyoruz ne de herhangi bir küfür kullanılıyor sadece motorlara "bu nasıl boyle oldu a*k" diyoruz küfür olarak .

Bana da aynı şekilde gelmeye başlıyor normal sokakta veya kafede gördüğüm insanlar , hem giyiniş hem konuşma olarak birebir aynı hepsi. Buluştuğum karşı cins arkadaşlarda aynı şekilde sadece konuşmaları vs. değişiyor istekler aynı fiziki görünüş çabaları aynı. Ben bu konuda biraz şanslıyım sanırım 5-10 tane düşünce olarak bana benzeyen arkadaşlarım var ne kendi ailelerimize küfür ediyoruz ne de herhangi bir küfür kullanılıyor sadece motorlara "bu nasıl boyle oldu a*k" diyoruz küfür olarak .
Sende bendensin desene hocam benimde 3 kişilik mütevazı bir arkadaş grubum var öyle takılıyoruz😂

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bana kalırsa ülkeden ayrılamayan gençler dünya şeyime minare g...me olarak yaşıyor, kimseyide umursamıyorlar.
Sosyal medyada sürekli lüks hayatlar, partyler, kızlar pompalanıyor. Bunlara ulaşmak için de sosyal medya kuklası oluyorlar maalesef :/
Dur şöyle durayım paylaşayım, dur güzel cafedeyim paylaşayım derdine düşmüş herkes. (buna bir kesim 40-60 yaş arası orta-ileri yaşlarda dahil)

Bir yerde görmüştüm, bizden önceki her nesil (36 yaşındayım) üstüne koyarak ilerlemiş, herkes evini arabasını alabilmiş ve çocuklarına bir şeyler bırakabilmiş. Ama şimdiki nesil çalışarak hiç birine sahip olamıyor. Fikrin olsa ticaret yapmak istesen destek lazım, e zaten şu an yapayım desen bir yerlere yakın olmadan yaptırmıyorlar. Yani anlayacağınız durum bombok bir halde.

Yeni nesilin umudu yok, ve bu üzücü bir durum...

Çoğu zaman foruma motosiklet ile alakalı konularda yazı yazdım ama çevremde hayata benim gibi bakan , benim gibi düşünen ve benim gibi yaşayan çok az insan var. Kafama bir süredir insan ilişkileriyle ilgili bazı şeyler takılıyor. Sosyal birisiyim ama son zamanlarda 25 yaş altı insanları gözlemlerken , konuşurken hatta spor dahi yaparken dahi sanki hepsi tek bir kişi ama farklı yüzlere sahip gibi bir his oluşuyor. Bugün motor sürerken ışıklarda fark ettim. Rks R250 süren aynı elbiseli, aynı tıpli (saç ve sakalları bile aynı) 3 arkadaşla denk düştüm, birbirlerine ana bacı sövüp şakalaşıp gülüyorlardı. Yanlarında birbirinin kopyası gibi 2 tanede kız vardı. Biran kendimi çok yaşlı ve geri kafalı hissettim.
Zamanında bir esprili bilmece vardı. Kadınlar neden çok konuşur ve erkekler neden çok düşünür diye?
Cevap kadınların 2 ağzı var, erkeklerin ise 2 başı.
Biz artık bedenimizin üzerindeki baş ile değil de diğer başımız ile düşünmeye başladık. Bu sebeple hareketlerimiz sadece karşı cinsi etkileyecek şekilde değişti. Egomuz büyüdü. Kendimizi olduğumuzdan farklı görüyoruz. Kendimizi olduğumuzdan farklı gösteriyoruz. Bunu sadece egomuzu tatmin etmek için yapıyoruz. Eskiden sadece sokaklarda yürüyüp sohbet ederdik. Saatlerce muhabbet ederdik. Gülerdik.
İnanın o günleri çok özlüyorum. Keşke 14 yaşıma geri dönebilsem. Şu hayatı inanın çok daha farklı yaşardım.
Ama tabi her şey bitmiş değil. Futbolcuların dediği gibi önümüzdeki maçlara bakacağız. Daha yaşayacak güzel günler var.
Şu an etrafımızda olan gençlere vereceğim tavsiye , bol bol okuyun. Gezin ve gözlemleyin ve bunlar üzerine düşünün. Hayat dediğiniz sadece hatunlar ile sınırlı değil. Kendinizi geliştirin ve mutlu bir hayat yaşayın. Cep telefonundan da kurtulun. Şeytan icadı o.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar