Piston zirvesi yeterli mi? (RESİMLİ)

Arkadaşlar pistonun zirvesi bu şekilde. Contayı koymadım ve vidalar sıkılı değil. Tahminimce iyice sıktıkyan sonra böyle yada çok az daha aşağı iner. Böyle iyi midir, yoksa silindirden sildireyim mi? Ek olarak daha yüksek zirvenin ne gibi avantajı/dezavantajı olur?

Arkadaşlar pistonun zirvesi bu şekilde. Contayı koymadım ve vidalar sıkılı değil. Tahminimce iyice sıktıkyan sonra böyle yada çok az daha aşağı iner. Böyle iyi midir, yoksa silindirden sildireyim mi? Ek olarak daha yüksek zirvenin ne gibi avantajı/dezavantajı olur?
Fotoğraf yok konuda , hızlıresim ile koyarsanız ve bağlantı koy kısmından linkini koyarssanız daha rahat olur sizin için.

Motosikleti
1190 ADV
Olmuş olmuş, bakma sen foto yok diyenlere falan... onlar hayal etmesini bilmiyorlar. Sık vidalarını, koy benzinini devam.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Güzel olmuş... O boşluklara domates biber falan ekersin...
Enjektörle sulama ilginç icat olur...
Seviyorum burayı..

Olmuş olmuş, bakma sen foto yok diyenlere falan... onlar hayal etmesini bilmiyorlar. Sık vidalarını, koy benzinini devam.
Güzel olmuş... O boşluklara domates biber falan ekersin...
Enjektörle sulama ilginç icat olur...
Seviyorum burayı..
Fotoğraf yok konuda , hızlıresim ile koyarsanız ve bağlantı koy kısmından linkini koyarssanız daha rahat olur sizin için.
Varya resim olsa kimse yazmaz, neyse. Buyrun resim.

Silindir kapağını sıkınca piston biraz daha yukarıda durur aşağı inmez subaplı yani dört zamanlı motorsa dikkat et , birde öyle gözle bakarak tamam bu uygundur denemez , silindir hacmine göre yanma odası hacmi hesaplanır sıkıştırma oranı çıkar , bu orana göre ateşleme avansından eksantrik derecesine kadar birçok parametreninde uygun olması gerekir , aksi halde istediğin performansı alamazsın yada bu haliyle herşey birbirine uygundur şansına güzel bir motorun olur , bu işlerle uğraşan ustalar yıllar içinde deneme yanılma ile bir ölçü tutturmuşlardır ordan devam ederler..

Forum ortamında böyle sorular sorarsan işin içinden çıkamazsın. Burada Ben dahil birçok kişi Uzman. Yani şimdi Uzmanlık fikrimi söyleyipte bedavaya iş yapmış olmak olmaz yani..
Klavuzun İnternet Kargası olmasın.

''

daha yüksek zirve,
supap la çarpışmaya,
sıkıştırma oranı artacağı için erken patlamaya (vuruntu)
sebep olabilir

Forum ortamında böyle sorular sorarsan işin içinden çıkamazsın. Burada Ben dahil birçok kişi Uzman. Yani şimdi Uzmanlık fikrimi söyleyipte bedavaya iş yapmış olmak olmaz yani..
Klavuzun İnternet Kargası olmasın.
Bu ne demek? Emin ol bilgini parayla satacak kadar değerli görüyorsan sana kalsın. Asıl forum ortamları bu bilgileri paylaşmak içindir paylaşmayacaksan fikrin kendine kalsın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

daha yüksek zirve,
supap la çarpışmaya,
sıkıştırma oranı artacağı için erken patlamaya (vuruntu)
sebep olabilir
Evet bende ondan kaynaklı aşağıda tutmak istiyorum bir nebze. Herhalde sildirmeue felan gerek yok.

Vallaha yazarız, billaha yazarız.. Ahanda yazdım.. :)
Forumda şöyle komik biradere denk geleceğim aklımın ucundan geçmezdi, gülmekten kırıldım.

Bu ne demek? Emin ol bilgini parayla satacak kadar değerli görüyorsan sana kalsın. Asıl forum ortamları bu bilgileri paylaşmak içindir paylaşmayacaksan fikrin kendine kalsın.

Evet bende ondan kaynaklı aşağıda tutmak istiyorum bir nebze. Herhalde sildirmeue felan gerek yok.

Forumda şöyle komik biradere denk geleceğim aklımın ucundan geçmezdi, gülmekten kırıldım.

Zamanla Keskin köşelerin azalacak ama yolun uzun :))

Kanka şeyh havasından kurtul bence 😅

30 Kasım 1925 de Şeyhlik , Şıhlık vs vs kaldırıldı.. ;)

Kendimden biliyorum yani , Zaman insanda Keskin köşe bırakmıyor.

Yüksek zirve 4 zamanlıysa sübapları eğer krank kolunu kırar piston tepesi delinir kırılır sıkıştırma hesapsız yapılırsa.Hemen değil birkaç yüz km sonra bu yazdıklarım olur...Yani rastgele yukarı aşağı olmuyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar