Nerde bu kelleler

Problem:
2015 model Yamaha Xmax 250 scooterım 80.000 kilometrede motor arızası verdi. Motoru komple yenilemek istemiyorum veya daha uygun maliyetli bir çözüm arıyorum. "Kelle motor" (ikinci el veya sıfır motor takma) seçeneğini araştırdım, ancak ne Xmax için ne de başka bir motosiklet modeli için bu tarz motor bulamıyorum. Bu konuda önerileriniz nedir?

Motosikleti
Ns200 15"
Çıkma motora bir sürü para verip risk alacağıma eldeki motoru sıfırdan orijinal parçalar ile revize ederim daha iyi.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Problem:
2015 model Yamaha Xmax 250 scooterım 80.000 kilometrede motor arızası verdi. Motoru komple yenilemek istemiyorum veya daha uygun maliyetli bir çözüm arıyorum. "Kelle motor" (ikinci el veya sıfır motor takma) seçeneğini araştırdım, ancak ne Xmax için ne de başka bir motosiklet modeli için bu tarz motor bulamıyorum. Bu konuda önerileriniz nedir?
Her motor arıza ışığı yandığında motor komple yapılmaz ki...
Arızayı tespit eder giderirsin..

grank silindir piston onun yanında da birsürü parça değişçek 58 bini buluyor ne kadarki sıfır kelle alsam

Ben de keller anladım, konuya dahil olsam mı olmasam mı kararsız kaldım, çünkü 75 gün önce saç ektirdim.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Sarı sitede 45 civarında var, tabi çıkması. Sandık motor için yamaha'ya başvurmak gerekir.
Üyelik formu neredeydi ?

Motosikleti
D400
Kellik diyince hep aklıma bu geliyor :D

(konu sahibinden özür dilerim daha fazla kıllatmıcam söz :D )

60 bin tuttu 20 bin işçilik motorum silindir piston hariç alt grank tarafı komle değişti grank boşlamış ne demekse

daha tam listeyi almadım ancak parça fiyatları ateş gibi üstüne usta işçilikte 20 bin gibi paralardan bahsediyor

60.000 TL sadece krank değişimimi yapıldı? Bu paraya komple sıfırdan motor yapılabilirdi...
Abi sen büyük ihtimalle kendi işini kendin gördüğünden sıkıntı olmuyor ama daha 2 gün önce zincir ayarlanmasi ve yağlanmasına 150TL verdim . Yani servis değil bir şey değil 5DKlık bir iş ve Motul vs. de kullanmadı çıkma yağı sprey şişesi gibi bir şeye koyup sadece zincire sıktılar . Şu an en kolayından karbüratörlü CG toplanması bile 10Bin TLden başlıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Abi sen büyük ihtimalle kendi işini kendin gördüğünden sıkıntı olmuyor ama daha 2 gün önce zincir ayarlanmasi ve yağlanmasına 150TL verdim . Yani servis değil bir şey değil 5DKlık bir iş ve Motul vs. de kullanmadı çıkma yağı sprey şişesi gibi bir şeye koyup sadece zincire sıktılar . Şu an en kolayından karbüratörlü CG toplanması bile 10Bin TLden başlıyor.
Ben 150₺ yapmam o işi - gayet uygun fiyata yapmış şikâyet edecek bir şey yok. Bugün Taksim'de bir büfeye oturduğunuzda açık ayran içseniz 80-90₺ kilitliyorlar. 150₺ ile bir ıslak burger bir ayrandan mükellef bir öğün alamazsınız yani, abartmayalım...

Motosikleti
Ns200 15"
İşçilik için 20.000 TL istenmiş ve 40.000TL parça tutmuş oluyor ve bunun içinde silindir ve üst kapak revizyonu yok. Sadece krank ve conta değişimi için 60.0000 TL çok uçuk bir fiyat. Yukarıda listeyi konu sahibi paylaşmış ama 25.000 TL öyle tutuyor geri kalan 15.000 TL ne tutuyor bilmiyorum.

Bundan 1.5 sene önce Pulsar'ın egzantrik zinciri değişimi için bir ustadan fiyat almıştım uğraşmamak adına o zaman bana 5.000 TL fiyat çekince bir kaç güzel söz söyleyip kendim yapmıştım, kimileri işin hakkından fazla iş alıyor bence.

Motosikleti
D400

evine elektrikci - anahtarcı geldiği zaman hiçbişrşey yapmasa bile 750 tl geliş ücreti alıyor.

150 tl gayet uygun bu nedenle, hem de ayar yapmış.

Bu gidisle burasi gibi herkes kendi isini ,bilebildigi kadariyla, kendisi yapmaya baslayacak. Iscilik ücretleri Almanya da da cok yüksek. Ya da bilmiyorum belki bana yüksek geliyordur. VW aracimda motor kitlemisti. VW servisi sadece hasarin ne oldugunu bulmak icin benden 600 Euro para istemisti. Arabayi hemen oradan cekici ile aldirmistim. Kendim yapmadim ama tanidik bir yere yaptirmistim.

Evin günes enerji panelini takarlarken sicak su icin kullanilan panellerden bir tanesinin cami kirildi. 50x100 lük gibi tamperli bir camin degisimi icin 2700 € para ödemistim. Camin fiyati 380 € gerisi iscilik, ekstra kullanilan malzeme v.s Gerci sigorta ödedi ama yine de yüksek buldum fiyatini.

Evin bütün parke ve boyama islerini kendim yaptim. Sagolsun youtube.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar