Sizce Türkiye sosyolojik olarak iyileşir mi?

Konunun siyaset veya ekonomiyle alakası yoktur, sadece insanlarımızın birbiriyle ilişkileri hakkında. Ülkemiz sağ-sol, zengin-fakir, kadın-erkek, müslüman-gayrimüslim, Türk-diğerleri diyerek neredeyse 10'a bölünüyor ve kuduz köpekmişçesine birbirlerinden ölesiye nefret edip kutuplaşıyorlar.

Kolay kolay düzelmeyiz bence, 50-100 yıl daha böyle gideriz diye düşünmekteyim.

Motosikleti
Hero Dash125
Konu siyaset değil o yüzden giriyorum. Diğer diyarlara baktığımızda Türkiye'nin gayet iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Vicdani, insani, manevi olarak güzeliz. Dinlemeye, sabra odaklanırsak daha iyi durumda olabiliriz. Bir de bizde kapımı kapatırım bütün her şey dışarıda kalır var sanki ama olmuyor öyle. Sonra sakin olmamız lazım. Mutlu olmayı sebeplere bağlamamak gerek. Kar yağdı halaylar çekildi mesela, ne güzeldi... Bir ara da halay ağır dalga konusuydu. Seni gülümseten hiçbir şey bol değildir. Kedi videosu boş değildir. Gaza gelmemek lazım, her şey yaşanacak. Esenlikler hepimize...

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Hepsinin altında ekonomik zorluklar yatıyor. Yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısı ahlaki çöküşe sebep oluyor.

Diğer diyarlara baktığımızda Türkiye'nin gayet iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Vicdani, insani, manevi olarak güzeliz.
Gayet rezalet bir durumdayız, bunu kabul edelim ve çözüme kavuşturalım. Elâlemin kızının giydiklerine ve içtikleri içkiye laf ettikten sonra her türlü haltı yiyen hacı hocalar var. Vergisini ödeyen, sicili temiz Kürtlere terörist muamelesi yapıp, kendilerine ait olmayan toprakları ele geçirip bölgenin kadınlarını ganimet olarak aldıkları, baştan aşağı terör olan tarihleriyle gurur duyanlar var. Bazı refah ülkelerde bile bir şeyi ucuza almak marifetkên bizde hâlâ gösterişçi ve sınıf ayrımcıları var.

Motosikleti
CB650R
Düzelmez, bu tarz değişimler sıkı bir yönetim caydırma politikaları ile minimum 3 kuşak

Türk halkının yegane problemi para görmesidir. Para için ne dini ne imanı ne de ülküsü kalır. Para için ahlaksızlaşır ,yalan söyler , hırsızlık yapar, kardeşleriyle kavga eder. Bu yüzden Türk halkından bir bok olmaz. Para muhabbeti olmadığı sürece iyidir

Motosikleti
RKS TNT 202
Hocam anlamamız gereken meseleler var. Tabi ki düzelir allahın izniyle ancak çok emek gerektirir. Mesela ailem 'muahafazakar' idi. Özellikle söylüyorum dindar değil muhafazakar. Çevrem ise hakikaten sekülerliğin dibine vuran insanlar idi. Öyle bir ortamda büyüdüm. Ben ise harama ve helale dikkat etmeye çalışan, faiz vs meselelerden kaçınan, giyimimden yaşamıma kadar sünnetlere elimden geldiğince uymaya çalışan biriyim. Bunları belirtmemin sebebi her kesimin içinde bulunmam hasebiyle empati kurabildiğimi belirtmek için.

Sorunuza gelince ise şunu söyleyeyim bana inanın maalesef ülkemizin en büyük sorunu cehalet. Herkes birtakım fikirlerin gerektirdiği yaşam şekillerine uyuyor ve mensubu olduğu tarafa mutaassıp şekilde savunuyor ancak bana inanın savunduğu fikirleri kendilerine sorsanız yüzde doksan sekizi bilmez. Ömürler sloganlarla geçiyor. Halbuki (bunu sekülerinden dindarına bütün kesimler için söylüyorum) kendisine ailesi ve çevresi tarafından dayatılan fikirleri sorgulayıp neden dese ve acaba bana öğretilen ne yanlış ne doğru diye bir muhasebe yapsa işte o zaman temellere dayandırılmış fikirlerle bir yaşam şekli seçer ve ona göre yaşar.

Böylelikle ön yargılardan da kurtulur ve kendisi gibi olmayan insanların da 'öcü' olmadığını anlar ve empati kurarak daha sağlıklı ilişkilerle mutlu bir hayat sürebilir. Sosyal medya ve televizyonun bizlere na kadar zarar verdiğini de anlar. Neyse çok uzattım.

Özetle: Düzeleceğiz ancak propagandalara inanmayı bırakıp gerçekçi düşünmeye başladığımızda.

Motosikleti
Hero Dash125
Gayet rezalet bir durumdayız, bunu kabul edelim ve çözüme kavuşturalım. Elâlemin kızının giydiklerine ve içtikleri içkiye laf ettikten sonra her türlü haltı yiyen hacı hocalar var. Vergisini ödeyen, sicili temiz Kürtlere terörist muamelesi yapıp, kendilerine ait olmayan toprakları ele geçirip bölgenin kadınlarını ganimet olarak aldıkları, baştan aşağı terör olan tarihleriyle gurur duyanlar var. Bazı refah ülkelerde bile bir şeyi ucuza almak marifetkên bizde hâlâ gösterişçi ve sınıf ayrımcıları var.
Siyaset ve tartışmadan uzak bir şekilde girdim. Beni ailem, mahallem ve öğretmenlerim yetiştirdi. Aşkı sevdim, çok kez aşık olduğumu düşündüm ama kimseyi rahatsız etmemeye didindim hep. Her topluluğun iyisi kötüsü olduğuna kanaat getirdim. Kinle hareket etmedim, menfaatimin çakıştığı insanlarla bile sevileyi olmaya çalıştım. Şimdi biri bana kalksa senin mahallen komple kötü dese inanmam kimse kusura bakmasın. Bugün olmuş insanlar kovidde, depremde, kanserde, smada omuz omuza... Ben gördümle devam ediyorum. Kötülüğü kim yapıyorsa Allah hidayet versin.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Hepsinin altında ekonomik zorluklar yatıyor. Yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısı ahlaki çöküşe sebep oluyor.
Adalet sisteminin bir moka yaramayıp, insanların kendi adaletlerini kendileri arayıp memleketi teksasa çevirmelerini de unutmayın.

Osmanlıda ki yaşam tarzı kurallar yasalar yönetim biçimi nasıl cumhuriyet ile iyi bir noktaya kısa sürede geldi ise..Nasıl iran molla rejimi yüzünden kısa sürede geriye gitti ise.. Türkiye'de düzelir..Balık baştan kokar...

Pkk meselesinin geçmişi 40-50 yıllık ve bunun 10-15 yılı çözüm için uğraşmayla geçti. Artık fikir ayrılıkları çok derin. 1 veya 2 neslin güzel eğitilip o nesiller büyüyene kadar da vakit geçmesi lazım ki doğru hamlelerle takriben 90lılar neslinin yaşlılığına denk gelir. Doğru hamleler yapılmadığı için göremeyebiliriz biz.

Buraya yazılacak bir kaç cümle ile bu olayı anlatmak mümkün değil. Bu konu ile ilgili yüzlerce kitap yazılabilir.
Bence 2 temel unsur var. Eğitim ve adalet. . Bu öylesine kısır bir döngü ki eğitimsizlik her türlü kötü davranışı arttıran ve hızlandıran katalizör gibi. Eğitimsizlik, gelir dengesini bozuyor sonraki nesillerin de eğitim almasını engelliyor. Devlet dairelerinin işleyişini bozuyor. Adam kayırmacılık başlıyor. Adalet sistemi bozuluyor. Siyasiler hesap vermemeye başlıyor. O zaman iş daha da hızlanıyor. Düşünme yetisi azalıyor. Bundan sonra düzelmez. Özel okul ücreti yıllık 400 binlerde. Asgari ücretle karı koca çalışsa bile çocuklarını okutamayacaklar. Devlet okulları daha kötü durumda. Ben 31 sene önce Anadolu lisesinden mezun oldum. Şu anda fen liseleri de dahil olmak üzere o ayarda okul göremiyorum.
Gelir seviyesi düşen halk eğitimsiz kalıyor. Eğitimsiz kalan halk para kazanamıyor. para kazanamayan halk eğitim alamıyor. Kısır döngü.
Sonuç, zengin ile fakir arasındaki fark gittikçe açılacak ve zenginler her şeyin sahibi olmaya başlayacak. Hindistan gibi olacağız. Kurtarabiliyorsanız kendinizi kurtarın. Vaziyet kötü.

“umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” - Mustafa Kemal Atatürk

“umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” - Mustafa Kemal Atatürk
Ülke için umut olabilir ama yaşayanlar için yok. Bu arada Hintlilerde öldükten sonra süper bir yaşam süreceklerini sanıyorlar. Bu umutları olmasa yaşayamazlar zaten. Umut halkı kontrol etmek için kullanılan bir olgu ve dikkat ederseniz için bütün siyasiler bu umut kisvesini kullanır ancak her geçen gün daha kötüye gidiyoruz.

ekonomik olarak bizden kotu olup, toplum olarak bizden iyi bir ulke gosterebilirmisiniz?

Maslow un ihtiyaclar hiyerarsisinin en alt basamaginda yasiyoruz. Ust basamaklarda basarili olmamiz mumkun degil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar