Aynam ters döndü nasıl düzeltebilirim

arkadaşlar selamlar dün malum hava şartlarından motordan kaydım düştüm 4 kere hemde ve aynam görseldeki gibi bi motorcu arkadaş ingiliz anahtarı ile yapabilirsin dedi ama motor tamir işlerinden hiç anlamıyorum nasıl yapıcam aynanın durumu nedir hiçbir bilgim yok ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım yardımcı olursanız çok çok sevinirim şimdidem teşekkürler

Tek derdin bu olsun hocam anahtarla ölçüsüne bak gevşet aynayı ayarla amahtarla sık işlem tamam.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
arkadaşlar selamlar dün malum hava şartlarından motordan kaydım düştüm 4 kere hemde ve aynam görseldeki gibi bi motorcu arkadaş ingiliz anahtarı ile yapabilirsin dedi ama motor tamir işlerinden hiç anlamıyorum nasıl yapıcam aynanın durumu nedir hiçbir bilgim yok ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım yardımcı olursanız çok çok sevinirim şimdidem teşekkürler

Ayna somunlari ters dis olabilir . Cift somun kontra seklinde sıkılarak ayar yapilir.

Bilen birisinden yardim iste kendin yapmaya calismamalisin .

aynalarda üst üste iki somun olur, biri ters dişlidir.

ben de motorun brandasını örterken çarpıp yamultmuştum, ne kadar basit gibi gözükse de 15-20 dakika uğraştım ayarını tutturana kadar.

sonuç itibari ile diş yemediyse halledilir.

Kontralı civata oluyor ayna civataları. dişinde sıkıntı yoksa herhangi bir usta 50-100TLye halleder veya internetten bakarak yapabilirsin.

Motosikleti
Ns200 15"
Gördüğüm kadarıyla aynanın takıldığı yerde yamulmuş, orasıda gidona kaynaklı olması lazım ve düzeltirken kırılma ihtimali yüksek.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Anahtar kullanmadan önce o somunların üzerini bez gibi bir şeyle kapamanı tavsiye ederim, aksi durumda somunların boyası gidiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar