Motor marşa basınca bazen çalışmıyor

Selam arkadaşlar. Marşa her bastığımda tık tık ses geliyor fakat marş motoru dönmüyor. Motor hero xpulse.
Motor soğuk yada sıcak farketmeksizin arada yapıyor bunu.
Bu sorun yüzünden yeni akü aldım, aküyü şarjlı.
Konuya hakim arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Marş otomatiği veya marş motorundan yapıyor, böyle yapınca marş motoruna plastik bir sert cisimle hafif sert vurun çalışırsa marş motorunun içi aşırı kömür tozu birikmiş olabilir veya kömürleri bitmiş olabilir. Marş motoruna vurmak çözüm olmazsa marş otomatiğinin 2 pinine tornavida ile şase yaptırın eğer çalışırsa marş otomatiği gidik demektir.

Marş otomatiği veya marş motorundan yapıyor, böyle yapınca marş motoruna plastik bir sert cisimle hafif sert vurun çalışırsa marş motorunun içi aşırı kömür tozu birikmiş olabilir veya kömürleri bitmiş olabilir. Marş motoruna vurmak çözüm olmazsa marş otomatiğinin 2 pinine tornavida ile şase yaptırın eğer çalışırsa marş otomatiği gidik demektir.
Deneyeceğim. Teşekürler

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Aküde bir sorun yok, marş anında aküden amper çekemiyor motor bu yüzden marş almıyor.

Aküden güç çekememesinin birden fazla sebebi olabilir;
-Marş motoru + ve - kablolarında gevşek bağlantı veya kablolarda hasar.
-Akü - kutbunda gevşek bağlantı veya oksitlenme
-Marş otomatiğinde bozulma veya gevşek bağlantı. ( En yüksek ihtimal bu)

Motor boştayken marş otomatiğinin 2 kutbuna bir tonavida ile kısa devre yaptırın motor anında marş basması gerekli, bunu bir kaç defa deneyin eğer arada marş basmadığı oluyorsa problem marş otomatiğindedir.

Aşağıda görülen marş otomatiğinin bakır uclu iki kutbuna tornavida ile kısa devre yaptırmalısınız.

1_org_zoom.jpg

-Marş otomatiğinde bozulma veya gevşek bağlantı. ( En yüksek ihtimal bu)

Motor boştayken marş otomatiğinin 2 kutbuna bir tonavida ile kısa devre yaptırın motor anında marş basması gerekli, bunu bir kaç defa deneyin eğer arada marş basmadığı oluyorsa problem marş otomatiğindendir
Aynen dediğiniz gibi marş otomatiğine 7-8 defa tornavida degdirdim her seferinde çalıştı. Herkese teşekkür ederim. Sorun buradaymis

Motosikleti
Ns200 15"
Yok yok..Yanlış anladın..Benim söylediğim geçici çözüm...
Tamirciye gidene kadar idare etsin diye...
Değişmesi şart..
Bir kere arkadaşımla bizimkilerin Tipo ile dışarı çıkmıştım, arkadaş içmişti eve gitmeden biraz bir yerde duralım ve kendine gelsin diye bekledik ardından gudubetliğini yapıp marş basmadı eh biliyoruz ya arkadaşta sarhoş ve çantasından kavanoz çikolatası koltuğa düşmüştü bende ona kritik bir soru sorup "Aga senin kavanoz çikolata ile marşa vursam olur mu?" diye sordum tabi red edince maden suyu şişesini alıp pata küte marş motoruna daldım, tabi oradada işin makarası var "Bak şimdi sihir yapacam ve araba çalışacak." dedim çalıştı alkolik kafa absürt absürt tepkiler versede eğlenmiştim o gece. İlerleyen zamanlardada araba şarjı kesmişti şarj ile marş motorunuda söküp tanıdık bir oto elektrikçide revize ettirmiştik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar