Merhaba

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Merhaba, ben Ali Can T.

Kendi halinde arızalının biriyim. Senelerce otomobil sporları yaptım. (ralli, tırmanma ve pist branşlarında) Bıraktıktan sonra çeşitli hobiler edinmeyi denedim. Çok sorulur neden bıraktın diye. Param bitti. Adrenalin bağımlılığım beni motosiklet kullanmaya yönlendirdi. Ancak kendimi iyi bildiğim, bir şeyi sevdiğimde onu sonuna kadar her detayıyla öğrenme konusundaki obsesifliğim dolayısıyla apaçi modeli sağda solda gazlayan ölümle burun buruna yaşayan biri olmayı istemedim ve istemiyorum, eğitimli bir sürücü olmak ve güvenli sınırlar içerisinde kendimi tutmaya çalışıyorum. Gazlanacaksa pistte gazlanmalı mottosuna sahibim, ama o tren benim için kaçtı. Yeteri kadar zaman para ve disiplin sağlayabileceğim imkanım yok. Dolayısıyla yolda gitmenin en keyifli halini yaşamaya çalışıyorum. Şu ana kadar 4 farklı ileri ve güvenli sürüş eğitimi aldım. Farklı bir seviyede yeni bir eğitim yakında.

Motosikletimle seyahat etmeyi seviyorum. 36 yaşındayım. 1 oğlum var. Şu ana kadar bir kaç ikonik noktada sürebildim sadece. Nordkapp'a gitme niyetim var önümüzdeki yaz. Belkide sonraki sene olur. Eğer bir gün yapabilirsem motosikletimle dünyayı turlamayı düşünüyorum. Bunun için bir youtube kanalı açtım sürüşlerimi paylaşıyorum. Fena da gitmiyor. Belki kanalım tutarsa dünya turumu finanse eder. Ama bir süre bunu paylaşmayı düşünmüyorum çünkü reklam yapmaya gelmedim. Kendi çapında ekmek almaya diye evden çıkıp kendini Yunanistan topraklarında bulabilen bir gezginim.

Bir kaç harley'im. Birkaç scooter'ım ve bir GS'im oldu. GS hali hazırda duruyor. Birde terlik niyetine sym scooter'a biniyorum. Yaklaşık 2 aydır hiç otomobil kullanmamaya çalışıyorum. (Evet bu kışta kıyamette bile) Çünkü evim ve işim arası 8km olmasına rağmen akşam dönüşüm bazen 1 saati geçiyor. Hayır İstanbul'da yaşamıyorum. İzmir'deyim.

Neyse çok uzattım. Forum kültürünün devam ettiğini umuyorum. Forum hakkında hiç bir fikrim yok çünkü adet budur ya, hiç bir forum başlığına bakmadan önce merhaba demeye geldim. Üye olduğum bir otomobil forumu hariç artık hiç bir forumda yazmıyorum. Hatta diğer otomobil forumunda bile artık pek yazmıyorum. Umarım keyifli vakit geçiririz.

İyi forumlar dilerim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sanırım akşamları Bornova'dan Karşıyaka'ya gidiyorsunuz.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Belkahve-Bornova merkez :) Fabrikaların çıkış saati aynı bizim ofisten çıkış saatimizle.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Aramıza hoşgeldiniz.
Motosikletlerinizi keyifle kullanmanızı dilerim.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de 8 ay önce taşındım iş amaçlı İstanbul'dan Bornova'ya. Gün içinde arabayla Sasalı, Seyrek, Ulukent ve Menemen güzergahlarında oluyorum ama çok şükür trafiğin tam tersi istikametteyim. O zaman size Allah kolaylık versin, motora devam en iyi çözüm.

• Beğen

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Aramıza hoşgeldiniz.
Motosikletlerinizi keyifle kullanmanızı dilerim.

Hoşbuldum Güven Bey, Teşekkür ederim.

Ben de 8 ay önce taşındım iş amaçlı İstanbul'dan Bornova'ya. Gün içinde arabayla Sasalı, Seyrek, Ulukent ve Menemen güzergahlarında oluyorum ama çok şükür trafiğin tam tersi istikametteyim. O zaman size Allah kolaylık versin, motora devam en iyi çözüm.

Bir kaç sene öncesine kadar daha kötüydü. Otoyol açıldı bir süre trafik biraz azaldı. Şimdi yine eski temposuna dönmek üzere.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir ve çevresinde de yapıştırılacak çok güzel rotalar var. Her ne kadar gurme anlamında bir Trakya tadı yakalayamasam da bence İzmir farklı ve güzel bir şehir, insanı her konuda itliğe kopukluğa sevk ediyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İzmir ve çevresinde de yapıştırılacak çok güzel rotalar var. Her ne kadar gurme anlamında bir Trakya tadı yakalayamasam da bence İzmir farklı ve güzel bir şehir, insanı her konuda itliğe kopukluğa sevk ediyor.
Ben pek bulamıyorum yakında ya, en yakın güzel rota dümdüz yolda 1 saat sürüş gerektiriyor.

Merhaba, hoşgeldiniz.

Hoşbuldum sağolun

hoş geldin üstad tecrübelerini paylaşmanı bekleriz:):):)

Çok birşey yok aslında. Avrupada motor sürmenin benim için büyütülecek bir tarafı yok. Gitmenin kolay olması çok büyük iş başardım motivasyonunu sağlamıyor bana. Stelvio hariç. Tekrar gitmek isterim. Kesinlikle yapmak istediğim Transfaragaşan yolu var. Hatta bi kaç arkadaş GS'le herkes gider scooter ile gidelim modundayız. İmkanım olursa kesinlikle gideceğim bu sene. GS'ten küçük bir motorla bir kaç planım daha var, Alaskadan başlayıp Ushuaia'da biten Pan America Highway'i geçmek. Nordkapp'a gitmek vs vs. Türkiyedeki kadar büyük motor kullanmıyor kimse herkes 500-900cc motosikletle yapıyor turu. Hatta çoğu zaman daha bile küçük. Ömrümüz yeterse hep beraber şahit oluruz.

Motosikleti
Hero Dash125
Vlogger, severiz😁 Girişte yazdıklarınız biraz racing esintisi getirdi, tam çıkıyordum, ilgilendiğim yerden olduğunuzu gördüm. Kanal ne, hemen bakayım.😊 Motorla gezmek gezmelerin en güzeli olsa gerek. Üç yıldır içerik takipçisi birkaç gündür motor sürücü adayıyım. İnşallah bir gün bana da gezmek nasip olur. Hoşgeldiniz.

• Beğen
Motosikleti
Hero X Pulse 200
Hoşgeldiniz, çok kalabalık olmasakta halen buralardayız...

• Beğen
Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Hoşgeldiniz.
Sahiden "kendi çapında arızalı" bir karakter olduğunuzu çok güzel özetlemişsiniz. Epikürcü bir anlayış gibi geldi, keyifle okudum.
Kanal konusunda da umarım başarılı olursunuz.
Selamlar

• Beğen
Motosikleti
CB750A
Merhaba
Ben de İzmirdeyim ama yeni başladım daha ilk motorum.
İzmirde gidilecek rotalar veya motosiklet ile gezerken mola verilebilecek mekan paylaşımlarınız olursa severek okuyacağım.

• Beğen
Hoşgeldiniz.
İşim gereği hergün yollardayım , Antalya - Çanakkale arası ne kadar sahil kesim varsa herhangi bir yerde olabiliyorum. Son yıllarda İzmir Trafiğinin hergün dahada kötüye gitmesi acaip can sıkıyor. Akşamüzeri saat 18 i geçirdiyseniz Bornova tarafından Altınyol'dan Gaziemir tarafını hayal etmeyin . Yolda yarım paket dumanlı tüttürgeç bitirebilirsiniz.. Otobandan kaçayım derseniz , Garaj tarafı Ambarlar bölgesine gelmeden bir takılırsınız Buca ayrımına hatta Buca Batı tarafına kadar çile.. onu yırtsanız bile Gaziemir kavşak banko..
Sizin gibi uzun yazmak istedim , Misal Forumdonanım da benden çok yazan olmazdı , her derdi olanın derdine derman olmaya çalışırdım , yeri gelir soru soranın derdini çözmek için 1 saatimi harcardım.. Karşılığında teşekkürü boşver , cevap verme nezaketinde bile bulunulmazdı , tabii geneli aynı degil ama bir süre sonra boş duvarlara yazmışsın izlenimi oluşmaya başlıyor.
Yaş oldu 54 .. Herkesin bir Hikayesi vardır , Ben Hayatı Öteledim .. Öteledim.. Öteledim
Sonra bir bakıyorsunuz sanki forumda duvarlara yazmışsınız gibi hisler başlıyor.. ve sorguluyorsunuz , Bunca fedekarlık ne için ? Değdimi..
70 yaşınızı hayal ediyorsunuz sonra , o yaşta iken acaba en büyük pişmanlığınız ne olacak ? diye düşünüyorsunuz..
Kendime sordum bu soruyu ve samimi olarak cevapladım.
Evet , Benim en büyük pişmanlığım , Motor ile Türkiye seyehatı yapamamak olurdu.. diye kendimi cevapladım.
ve 6 aydır acaba acaba acaba diyerek geçiştirdiğim avuntularımı bir kenara attım.
İzmirde o kadar çok motorcu varken , Ben Memlekete giderken Akhisardaki anayol üzerindeki Motor bayisini gördüm.. ve o an bu an dedim..
50 metre ileriden sağa çektim.. Arabayı Benzinliğe bıraktım Motorcuya girdim..
O an bütçemin yettiği bana hitap eden Motorlara baktım.. Mondial Nevada hoşuma gitti..
Satıcı anlatıyor bir şeyler nezaketen dinliyorum ama motorun etrafını dönüp üzerine oturuyorum..
Motora oturdum.. acaip tahrik etti.. satıcı anlatıyor.. dedim'ki
Kardeş bir şey sorayım..
İzmir'e göndeririyormusun ?
Haftanın 3 günü servisimiz var..dedi.
Aldım !
Çok büyük Hayallerim yok , çok büyük paralarım yok.. Kendime sözüm var ..
İstanbul Avrupa yakasından Rumeli Hisarından , Aşiyan , Bebek..Arnavutköy , Beşiktaş , Oradan da Galata köprüsüne kadar bir planım var..
Akhisar - demirci - Kütahya - Friğ vadisi - Afyon - Uşak - İzmir ..
Askerliğimi yaptığım .. Erzincan'a Kemaliye , Karasu kenarından gitmek var..
Olur olmaz bilemem ama Hayallerim var . Mayıs gibi Kısa turlamalar ve kısa gecemeler ile denemelere başlamayı planlıyorum..
Kross ile köy yollarını dağ manzaralarını özledim ama yaş ilerleyince bütçemize göre Choper'a geçelim dedim..
Selamlar..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Vlogger, severiz😁 Girişte yazdıklarınız biraz racing esintisi getirdi, tam çıkıyordum, ilgilendiğim yerden olduğunuzu gördüm. Kanal ne, hemen bakayım.😊 Motorla gezmek gezmelerin en güzeli olsa gerek. Üç yıldır içerik takipçisi birkaç gündür motor sürücü adayıyım. İnşallah bir gün bana da gezmek nasip olur. Hoşgeldiniz.
Hehe, Özelden atarım. Hayırlı olsun şimdiden gelecekteki motosikletinizi güvenle kullanmanızı dilerim.
Hoşbuldum
Hoşgeldiniz, çok kalabalık olmasakta halen buralardayız...
Hoşbuldum
Hoşgeldiniz.
Sahiden "kendi çapında arızalı" bir karakter olduğunuzu çok güzel özetlemişsiniz. Epikürcü bir anlayış gibi geldi, keyifle okudum.
Kanal konusunda da umarım başarılı olursunuz.
Selamlar
Epikürcü'yü google'lattım. Sayenizde bir şey daha öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim. Tespitiniz bir miktar doğru olsada maddi hazlar peşinde değilim. Anı biriktirmeye çalışıyorum diyelim.
Hoşbuldum
Merhaba
Ben de İzmirdeyim ama yeni başladım daha ilk motorum.
İzmirde gidilecek rotalar veya motosiklet ile gezerken mola verilebilecek mekan paylaşımlarınız olursa severek okuyacağım.
Bugün Bademler, Gödence Efemçukuru rotasını yaptık arkadaşlarla. Keyifli bir rotadır. Ancak sürüş eğitiminiz ehliyet kursundan ibaret ise yani ileri sürüş eğitiminiz yoksa hızlı gitmenizi tavsiye etmiyorum. Kör viraj çoktur, karşıdan gelen araçlara dikkat edin.
Hoşgeldiniz.
İşim gereği hergün yollardayım , Antalya - Çanakkale arası ne kadar sahil kesim varsa herhangi bir yerde olabiliyorum. Son yıllarda İzmir Trafiğinin hergün dahada kötüye gitmesi acaip can sıkıyor. Akşamüzeri saat 18 i geçirdiyseniz Bornova tarafından Altınyol'dan Gaziemir tarafını hayal etmeyin . Yolda yarım paket dumanlı tüttürgeç bitirebilirsiniz.. Otobandan kaçayım derseniz , Garaj tarafı Ambarlar bölgesine gelmeden bir takılırsınız Buca ayrımına hatta Buca Batı tarafına kadar çile.. onu yırtsanız bile Gaziemir kavşak banko..
Sizin gibi uzun yazmak istedim , Misal Forumdonanım da benden çok yazan olmazdı , her derdi olanın derdine derman olmaya çalışırdım , yeri gelir soru soranın derdini çözmek için 1 saatimi harcardım.. Karşılığında teşekkürü boşver , cevap verme nezaketinde bile bulunulmazdı , tabii geneli aynı degil ama bir süre sonra boş duvarlara yazmışsın izlenimi oluşmaya başlıyor.
Yaş oldu 54 .. Herkesin bir Hikayesi vardır , Ben Hayatı Öteledim .. Öteledim.. Öteledim
Sonra bir bakıyorsunuz sanki forumda duvarlara yazmışsınız gibi hisler başlıyor.. ve sorguluyorsunuz , Bunca fedekarlık ne için ? Değdimi..
70 yaşınızı hayal ediyorsunuz sonra , o yaşta iken acaba en büyük pişmanlığınız ne olacak ? diye düşünüyorsunuz..
Kendime sordum bu soruyu ve samimi olarak cevapladım.
Evet , Benim en büyük pişmanlığım , Motor ile Türkiye seyehatı yapamamak olurdu.. diye kendimi cevapladım.
ve 6 aydır acaba acaba acaba diyerek geçiştirdiğim avuntularımı bir kenara attım.
İzmirde o kadar çok motorcu varken , Ben Memlekete giderken Akhisardaki anayol üzerindeki Motor bayisini gördüm.. ve o an bu an dedim..
50 metre ileriden sağa çektim.. Arabayı Benzinliğe bıraktım Motorcuya girdim..
O an bütçemin yettiği bana hitap eden Motorlara baktım.. Mondial Nevada hoşuma gitti..
Satıcı anlatıyor bir şeyler nezaketen dinliyorum ama motorun etrafını dönüp üzerine oturuyorum..
Motora oturdum.. acaip tahrik etti.. satıcı anlatıyor.. dedim'ki
Kardeş bir şey sorayım..
İzmir'e göndeririyormusun ?
Haftanın 3 günü servisimiz var..dedi.
Aldım !
Çok büyük Hayallerim yok , çok büyük paralarım yok.. Kendime sözüm var ..
İstanbul Avrupa yakasından Rumeli Hisarından , Aşiyan , Bebek..Arnavutköy , Beşiktaş , Oradan da Galata köprüsüne kadar bir planım var..
Akhisar - demirci - Kütahya - Friğ vadisi - Afyon - Uşak - İzmir ..
Askerliğimi yaptığım .. Erzincan'a Kemaliye , Karasu kenarından gitmek var..
Olur olmaz bilemem ama Hayallerim var . Mayıs gibi Kısa turlamalar ve kısa gecemeler ile denemelere başlamayı planlıyorum..
Kross ile köy yollarını dağ manzaralarını özledim ama yaş ilerleyince bütçemize göre Choper'a geçelim dedim..
Selamlar..
Çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık, gecenin ilerleyen saatlerinde yorgun bir şekilde cevaplamaya çalıştığım için n'olur kusuruma bakmayın. Bu güzel yazı daha iyi bir cevabı hak ederdi. Hayaller bizi ayakta tutan şeyler. Onlar olmazsa yaşamanın motivasyonu olmaz. Cruiser/Chopper modeller nispeten daha ağır olduğu için çok ertelemeyin derim. 400kg+ motosikleti bir gün değil bir kaç sene boyunca kullandım. Bence yaşlılıkta kullanmak zorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar