Aksiyon Kamera mı Araç Kamerası mı?

Motosikleti
Hero Dash125
O zaman deneyelim bakalım, telefona bir şey olmaz inş :p
Yok abi, bir şey olmaz. Ben acayip garanticiyimdir. Bir şey olmaz cümlesini ömrüm boyunca toplasan beş kere bile kullanmamışımdır. Ama tabi yine garantici tarafımdan dolayı emekliye ayrılmış bir telefonla çekim yapacağım. Afyon otuzdört ordinaryus proyu bağlayıp da bir şey olursa bana gelme tanımam🤣🤣🤣

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Yok abi, bir şey olmaz. Ben acayip garanticiyimdir. Bir şey olmaz cümlesini ömrüm boyunca toplasan beş kere bile kullanmamışımdır. Ama tabi yine garantici tarafımdan dolayı emekliye ayrılmış bir telefonla çekim yapacağım. Afyon otuzdört ordinaryus proyu bağlayıp da bir şey olursa bana gelme tanımam🤣🤣🤣
valla ben sana güvenip denicem, bir şey olursa anlamam :ROFLMAO:

Motosikleti
Hero Dash125
valla ben sana güvenip denicem, bir şey olursa anlamam :ROFLMAO:
Bağla anasını satim. Nasıl olsa şu sıralar ülkede gassal sıkıntısı yok. 😜🤣🤣 Şatobiryana, kuryelere vlogçulara tavsiyemdir, telefon tutuculara ve benzeri aparatlara aktif kullandığınız telefonu bağlamayın. Çekim ve navigasyon konusunda, rafınızda duran âtıl telefon işinizi görecektir. Zaten vlogda da çoğu içerikçi djı osmo action4 kullanıyor. Eş değer bir kaliteyi raftaki telefonla da yakalayabilirsiniz. Aksiyona lüzum yok😃

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
dji osmo 4 kullaniyorum, gece ceekimleri de cok iyi. sj vardi ve gece goruntusu gercekten daha kotu idi :) dji ile 7-8 saat (uc pil) cekim yapabiliyorum. ayrica lut ayarlari var, renklendirmeye dokunmuyorum bile. gopro dan sonra miknatisli tak cikar ozelligi efsane kolay geldi. goproyu cikarmak olumdu benim icin. dji siddetle tavsiye ederim.

Göğüs kemeri çok sağlıklı oluyor mu ya? SJ marka camera var bende ama hiç güzel çekmiyor, 4K özelliği var güya ama çözünürlük 1080p'den kötü :/ titreşim engelleme özelliği olmadığından muhtemelen. DJI'lere bakıyordum bende bu ara ama tuzlu geldiydi.

Göğüs kemerinde düşme kppma gibi riskler yok mu?
Göğüs kemerinde asla düşme kopma riski olmaz. Göğüs sürüş esnasında çok stabil olduğu için görüntü sabitlemeye de gerek yok. En geniş açıyı çok rahat kullanırsın.
Cep telefonunu su altı çekimi yapmayacak ve düşme olmayacaksa tek geçerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslına bakarsan göğüs kemeri aldım bile🙂 O vlog işini çözer de güvenlik olayında şarjı yetmez.
Cep telefonunun pil kapasitesi aksiyon kamerasından yüksek, cebine powerbak korsun böylece pil tak çıkar derdinde olmaz. Üstelik göğsüne bağlı olduğu için her türlü güvenlik olayında cepheden çekim yaparsın.

Motosikleti
Hero Dash125
dji osmo 4 kullaniyorum, gece ceekimleri de cok iyi. sj vardi ve gece goruntusu gercekten daha kotu idi :) dji ile 7-8 saat (uc pil) cekim yapabiliyorum. ayrica lut ayarlari var, renklendirmeye dokunmuyorum bile. gopro dan sonra miknatisli tak cikar ozelligi efsane kolay geldi. goproyu cikarmak olumdu benim icin. dji siddetle tavsiye ederim.
İleriki safhada bundan alacağız belli oldu. Teşekkürler. Ben çok kavgaya karışacağımı sanmıyorum da kanıt gerektiren sürpriz durumlar olabilir. Güvenlik çekimi şart.

Motosikleti
Aynen hocam SJ gece çekimlerinde çok kötü, pilide çok gitmiyor zaten. İlerde DJI'ye geçiş olacak heralde ama şimdilik günü kurtarmak için göğüs kemerini denicem sanırım. Kask'ta SJ var ama kötü çekiyor yani...

Motosikleti
Hero Dash125
Göğüs kemerinde asla düşme kopma riski olmaz. Göğüs sürüş esnasında çok stabil olduğu için görüntü sabitlemeye de gerek yok. En geniş açıyı çok rahat kullanırsın.
Cep telefonunu su altı çekimi yapmayacak ve düşme olmayacaksa tek geçerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cep telefonunun pil kapasitesi aksiyon kamerasından yüksek, cebine powerbak korsun böylece pil tak çıkar derdinde olmaz. Üstelik göğsüne bağlı olduğu için her türlü güvenlik olayında cepheden çekim yaparsın.
Doğru ya! 😊 Çok teşekkürler. Eski telefon ölene kadar böyle devam edelim, sonra djı ile yürürüz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Göğsünüze telefon bağlayacaksanız korkmanız gereken şey telefonun düşmesi değil, siz düştüğünüzde göğüs kafesinizin önünde bir telefon olması.
Kaza yaptığımda bütün ceplerim boştu, bir tek montun sağ iç cebinde ruhsat vardı, oraya denk gelen yer 2 ay ağrıdı. O günden beridir ruhsatı da cebe koymuyorum. Göğüse telefon bağlamak benim yapacağım iş değil, kaza yaptığımda yüz üstü sürüklenmiştim, telefon falan takılı olsa belki kaymayacak asfaltta bir yerlere takılıp bana takla attıracak daha fazla hasar verecekti.

Bir şey yaparken kaza anında neler olur kısmını da atlamamak lazım. Kaza yaparız diye yola çıkmıyoruz ama bu ihtimal hep var.

Motosikleti
Hero Dash125
Espresso, Killingroad: İşin en can alıcı kısmından girdiniz, teşekkürler. Acemi olduğumuz için her ne kadar güvenli sürüşü önemsiyoruz desek de hoplaya zıplaya gidebiliyoruz. Bu kemerlerde göğüsle kamera arasında bir koruma var. Montun dışından giydiğimizde aparatın çıkıntı kısmından bizi korur gibi hocam sanki ne dersiniz? Yani tecrübe sıfır, olacakları da tahayyül edemiyoruz. O zaman çene kamerası da sıkıntı. Gelmişken şu işe bir çözüm de bulun😄 İnterkom kamera, araç kamerası... Ne yapsak? Sonuçta motor da riskli bir alet. Riski en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu kamera işünde en risksizi nedir?

Motosikleti
Espresso, Killingroad: İşin en can alıcı kısmından girdiniz, teşekkürler. Acemi olduğumuz için her ne kadar güvenli sürüşü önemsiyoruz desek de hoplaya zıplaya gidebiliyoruz. Bu kemerlerde göğüsle kamera arasında bir koruma var. Montun dışından giydiğimizde aparatın çıkıntı kısmından bizi korur gibi hocam sanki ne dersiniz? Yani tecrübe sıfır, olacakları da tahayyül edemiyoruz. O zaman çene kamerası da sıkıntı. Gelmişken şu işe bir çözüm de bulun😄 İnterkom kamera, araç kamerası... Ne yapsak? Sonuçta motor da riskli bir alet. Riski en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu kamera işünde en risksizi nedir?
En güzeli motorun dikiz aynasına veya arka kuyruğa 360 alıp takcan, ama o da tuzlu be!

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Artık seyir halinde bir şekilde kamerayla gezmek şart oldu gibi... Hem motovlog da yaparım diyorum☺ Olaya araç kamerası kısmından mı girsem, aksiyon kameradan mı yürüsem diye düşünüyorum. Hangi daha kullanışlı olur?
Kesinlikle ama kesinlikle aksiyon kamerası diyorum. Ben de tamamen güvenlik ve kayıt amaçlı kullanıyorum motovlog çekme gibi bir derdim yok ama dji osmo action 4 almıştım yanında da dji mic 2 transmitter aldim bir tane ama agv k6s kaskim da kullanamiyorum kaskın iç yapısı keskin ve dar hatlara sahip olduğu için kaskı takınca agzima giriyor mikrofon 😂 daha sonra osmo aciton 5 pro çıkınca 4'ü satıp üstüne 3-5 daha koyup 5 pro ya geçtim. Aşırı memnunum. Gidip de GoPro'ya para vermeyin dji alın. Şu anda dji kendi ekosistemini oluşturuyor mesela action 5 bataryaları action 4'e şuan uyumlu durumda hem ağırlık yükseltmeden mAh degerini 1500den 2000'e çıkardılar.

Koruma için arada duran parçanın malzemesi testi vs'si nedir?

Bunlar varsa dahi, o parça sadece telefonun arkasını kapatacaktır muhtemelen, bu da göğüs kafesinin belirli bir bölgesine temas edecek bir malzeme var demek oluyor. Darbe emici yapıda bir şey olsa dahi tüm alanı kaplamak yerine kafesin bir yerine basacağı için yine içime sinmedi. Mont cebinde telefon taşıyorum çok akıllıca olduğunu söyleyemem, ama olsun olsun böbreğime karaciğerime zarar versin - ki kendileri daha içerideler.
Göğüs kafesinden korkarım.

Motosikleti
Koruma için arada duran parçanın malzemesi testi vs'si nedir?

Bunlar varsa dahi, o parça sadece telefonun arkasını kapatacaktır muhtemelen, bu da göğüs kafesinin belirli bir bölgesine temas edecek bir malzeme var demek oluyor. Darbe emici yapıda bir şey olsa dahi tüm alanı kaplamak yerine kafesin bir yerine basacağı için yine içime sinmedi. Mont cebinde telefon taşıyorum çok akıllıca olduğunu söyleyemem, ama olsun olsun böbreğime karaciğerime zarar versin - ki kendileri daha içerideler.
Göğüs kafesinden korkarım.
Haklısınız hocam yapmamak lazım, ama telefonu da bir yere koymak gerekiyor :rolleyes: hem kamera, telefon, vs güvenliğini hem kedi güvenliğimizi düşününce para hepsinin devası :ROFLMAO:

Artık seyir halinde bir şekilde kamerayla gezmek şart oldu gibi... Hem motovlog da yaparım diyorum☺ Olaya araç kamerası kısmından mı girsem, aksiyon kameradan mı yürüsem diye düşünüyorum. Hangi daha kullanışlı olur?

ben 1500 tl civarına ekransız wifi ile telefona bağlanabilen bir araç kamerasını ön cam arkasına yerleştirdim, gücü de gps bağlantı aparatından alıyor, motor çalışınca kayda başlıyor, park halinde sarsıntıda çalışıyor vs.. durdur başlat derdi yok sürekli kayıtta bi ihtiyaç olduğunda bağlanıp görüntü telefona indirilebiliyor. Motosikletiniz uygun ise en ekonomik çözüm bu,
motosiklet için satılan cihazlar 5-6 kat daha pahalı

Motosikleti
Hero Dash125
Haklısınız hocam yapmamak lazım, ama telefonu da bir yere koymak gerekiyor :rolleyes: hem kamera, telefon, vs güvenliğini hem kedi güvenliğimizi düşününce para hepsinin devası :ROFLMAO:

Kesinlikle. İşi felsefeye vurursak her güvenlik önlemi de aynı zamanda ölüm sebebi olabilir. 😜 Cepte telefon olacak, ekstra bir sürü değişken olacak. Örneğin kuryelerde el koruma diye bir sistem var ki düşerken elini o tünelden çıkarmak ayrı bir yetenek gerektiriyor. Gidon, kuş gibi tutulması gereken bir unsurken elini oracığa bağlıyorsun resmen. Buralara girersek çıkamayız işin içinden...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar