Sym jet 14 yağ eksiltme

Arkadaşlar en son yağ değişiminden sonra 2 bin km yaptım. Yağını değiştirmek için ustaya götürdüm 800 ml yağ koymuştuk. Çıkan yağ 600 ancadır tahminen. Belki bir tık daha az olabilir. 10.000 km de şu an. Usta 15 50 yağ koydu bu sefer ama 750 ml koydu. Motorun kitapçığında yağı kontrol ederken çubuğu döndermeden bakın diyor Usta döndererek baktı yağ fazla göateriyor. Ama dönermeden bakınca son çarpının ortasında kalıyor yani bi 50-100 ml kadar eksik gibi.
Şimdi iki sorum var bu motordan olupta yağ eksilten var mı?
2. Soru bu kadar eksiklik sıkıntı yaratır mı ustayı çubuğu döndürmeden bakma konuaunda ikna edemedim

@Motoseverrr bi el at dostum.

Basit ihtimalden karmasik ihtimale dogru secenekleri siralamak lazim.

1-olcum hatali olabilir

Bir onceki degisimde usta yagi az koymus olabilir. Filtre degisince konulmasi gereken yag miktari da degisiyor malum.

2-motorunuz yag yakiyor

Yanma odasina yag siziyor. Silindirde cizik var yada segmanlar gorevini tam yapamiyor ve motorunuz yag yakiyor.

sym nin seramik silindiri kolay kolay bu kilometrede deforme olmaz gibi geliyor bana acikcasi.

Egzoz dumaninda bi fark varmi hic farkettiginiz?

Motosikleti
Ns200 15"

Şu an motosiklete koyduğunuz yağ motora kalın gelecektir, ilk olarak viskoziteyi değiştirmeniz sağlıklı olacaktır. Yağ değişimi hızlı bir iş gibi görülsede minimum 1 saat sürmesi gereken bir iştir çünkü yağ halen damlamaya devam edecektir ve o damlayan yağlar kimi zaman 50 ml civarı gelmektedir. Birde boşalttığınız kaptan ölçüm için başka bir kaba doldurduğunuz zaman yine yağ eksik çıkacaktır çünkü yağ yüzeyine her zaman yapışır ve süzülmesi uzun süre alır, belki sizin bahsettiğiniz kayıp tam olarak böyledir. 10.000 Kilometredeki bir Sym'nin yağ yakması bana hiç mantıklı gelmiyor, yüksek ihtimalle boşaltımda veya ölçümde hata var.

Şu an motosiklete koyduğunuz yağ motora kalın gelecektir, ilk olarak viskoziteyi değiştirmeniz sağlıklı olacaktır. Yağ değişimi hızlı bir iş gibi görülsede minimum 1 saat sürmesi gereken bir iştir çünkü yağ halen damlamaya devam edecektir ve o damlayan yağlar kimi zaman 50 ml civarı gelmektedir. Birde boşalttığınız kaptan ölçüm için başka bir kaba doldurduğunuz zaman yine yağ eksik çıkacaktır çünkü yağ yüzeyine her zaman yapışır ve süzülmesi uzun süre alır, belki sizin bahsettiğiniz kayıp tam olarak böyledir. 10.000 Kilometredeki bir Sym'nin yağ yakması bana hiç mantıklı gelmiyor, yüksek ihtimalle boşaltımda veya ölçümde hata var.
Şimdi önceki yağı doldururken 800 ml koyduk hatta kalanı elimde 200 ml var kutuda. Ama çıkan yağ 600 ancadır. Ayrıca teneke bi kutuya akıtmıştık uzunca süre süzdürdüm kutuyu yani yapışan yağ varsada dikkate değer miktar kalmadı. Belki 20 25 ml etkiler yani. Kayıp miktarı 50 ml dolaylarında olsa düşünmem hiç ama 200 ml gibi bi fark var. Şu an 15 50 koydu eksiltiyor diye ama bunda da sabahları zor marş alıyor. Tekrar 10 40 koyup düzenli kontrol edeceğim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Motoseverrr bi el at dostum.

Basit ihtimalden karmasik ihtimale dogru secenekleri siralamak lazim.

1-olcum hatali olabilir

Bir onceki degisimde usta yagi az koymus olabilir. Filtre degisince konulmasi gereken yag miktari da degisiyor malum.

2-motorunuz yag yakiyor

Yanma odasina yag siziyor. Silindirde cizik var yada segmanlar gorevini tam yapamiyor ve motorunuz yag yakiyor.

sym nin seramik silindiri kolay kolay bu kilometrede deforme olmaz gibi geliyor bana acikcasi.

Egzoz dumaninda bi fark varmi hic farkettiginiz?
Duman v.s yok yani sabahları beyaz duman geliyor ama normal tabi bu. Mavi veya siyah duman yok. Önceki yağı doldururken tam 800 koyduk kalanı zaten bende kontrol ettim tekrar 200 ml kalmış şişede.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Motoru aşırı devirli mi kullanıyorsunuz? Hava filtresinin içinde yağ var mı?

Motoru aşırı devirli mi kullanıyorsunuz? Hava filtresinin içinde yağ var mı?
Yok hocam ben sakin kullanıyorum genelde 6 bin devir bandında. Zaten 4 binde kalkıyor 5 6 bin devir araaı 50 55 gibi kullanıyorum.
Yağını kalın koymuştum şimdi güzelce boşalttım 10w 30 motul scooter expert koydum tam sentetik. Bakalım şimdi ne olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar