40'ından sonra skuter paklar deyim xmax 250 alarak başlamıştım ben de.
Kadıköy'de Gelişim Sürücü Kursu var, ben 2017'de ehliyetimi oradan aldım, 45 yaşındayım almışken A sınıfı alayım dedim ve daha önce hiç motosiklet kullanmamışken 125cc ile başlatıp gayet güzel ehliyet sınavı parkurunu rahat rahat fıldır fıldır dönebilecek kadar öğrettiler, eğitim konusunda iyiler yani. Bana çok uzaktı, Büyükçekmece'den metrobüsle karşışa geçip de eğitimlere gidiyordum ama değdi.
Tabi ehliyet eğitimi sadece sınavı geçene kadar, sonrasında kapalı alanda hakimiyet eğitimi alana kadar motoru sürmedim. Bu konuda yamaha academiyi tavsiye etmişler, ben de tavsiye ederim.
Ekipman da scooter da olsa full ekipmanı ihmal etmeyin. Hep kask konuşulur ama mesela ayak bilekleri hasar görürse tamiri zordur, nasıl olsa scooter demeyin, istanbul trafiğinde ne olacağı belli olmaz, ben nasıl olsa scooter aldım, reklam fotolarındaki gibi bir tane yarım kask alıp binerim diye düşünüyordum, kardeşimin ısrarı ile tam ekipmanlarımı dizdim, bana adventure tipi uzun bot aldırmıştı ne gerek var bu rahatsız şeyi giyiyorum demiştim ama ilk kazamda korudu, iyi ki almışım dedim, artık motoru 100 metre ileri sürecek bile olsam tam ekipman giymeden üzerine binmiyorum.