Motorsiklete yeni başlayanlar için tavsiyeler 2025

Motosikleti
Hero Dash125
50cc güzeldir ama kaliteli ise , benim günlük motorum Yamaha Neo's 4

Özelikleri :
4 Subap
Radyatörlü Sıvı Soğutma
Ön Brembo Fren
Arka Monoblock Shock
Üzerindeki Lastikler Pirelli Diablo Rosso Scooter

Çok keyifli oluyor çünkü sıvı soğutma olduğu için paso dip gaz gidiliyor , iyi lastik ve arka monoblok olduğu için manyak gibi yatıp çoğu virajı gaz kesmeden dönebiliyorum tam bir minik valentino rossi edasıyla zevkten dört köşe ediyor ama ki bu büyük bir ama piyasadaki 50cc'lerin yüzde 95'i kelimenin tartışımsız anlamıyla dandik o yüzden bu 50cc iyidir agrumanını kesinlikle yapamam 😭
O... Tabi ya! Orada olay neos4, peugeot markasının bir modeli vardı, sym orbit2 Haydi zorlayarak bir de çinli sıkıştırırsak azure 50 pro... Gerisini yürütmek için motordan çok çok iyi anlayan biri olmak lazım.

O... Tabi ya! Orada olay neos4, peugeot markasının bir modeli vardı, sym orbit2 Haydi zorlayarak bir de çinli sıkıştırırsak azure 50 pro... Gerisini yürütmek için motordan çok çok iyi anlayan biri olmak lazım.
çok haklısınız , dandik 50cc'liğin peşinden 3 yaşındaki hiperaktif çocuk gibi koşkmak lazım , ay egzos düşmesin vidayı sıkayım , yok magneto kapağı titriyor onu torklayayım , bu yağ nerden akıyo ? , koltuğun süngeri eridi o yüzden döşemeciye gitmeliyim falan ? heeh motor mu alıyorsun çocuk mu evlat ediniyorsun ... bitmez bitmez bitmez bitmez 😖

Motosikleti
Hero Dash125
çok haklısınız , dandik 50cc'liğin peşinden 3 yaşındaki hiperaktif çocuk gibi koşkmak lazım , ay egzos düşmesin vidayı sıkayım , yok magneto kapağı titriyor onu torklayayım , bu yağ nerden akıyo ? , koltuğun süngeri eridi o yüzden döşemeciye gitmeliyim falan ? heeh motor mu alıyorsun çocuk mu evlat ediniyorsun ... bitmez bitmez bitmez bitmez 😖
O da ayrı bir hobi aslında... Motorun ciğerini ezberlemek için de güzel bir başlangıç 😅ama sigorta işi büyük sıkıntı. Ben sağlamcıyım biraz.

ki bu da var haydi tüm gezegenler bir birine kitlendiğinde ve dünya barışı elde edildiğinde düzgün çalışsa bile elinde olan mal 3 tip akciğer kanserine sahip olan ayağa normalden biraz sert kalkarsa bayılan , 3dk dip gaz gidince şişen lanet olası bir metal ve pilastik istrafı oluyor ... acı ve kaba ama gerçek bu :(

edit dipnot : kanser hastalığı ile herhangi bir şaka yapmak anlamında söylemiyorum anneannemi bağırsak kanserine kaybetim ve babannem kemik kanseri ile boğuşuyor bu metaforu kulanmamdaki asıl sebep bu tip araçlardaki varoluşal sıkıntıyı ibare etmek için , bu tip araçlar ne kadar mükemmel bir durum sunulsada hatta teorik matematik sorularındaki gibi vakumsal alanda olsa bile konseptüal ve üretimsel kıtlıklardan dolayı disfonksyoneldir falan filan

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
normalde ben 400cc öneren biri olarak scooter alacaksanız 125ccde ben de hemfikirim honda olması şartı ile

normalde ben 400cc öneren biri olarak scooter alacaksanız 125ccde ben de hemfikirim honda olması şartı ile
çok haklısınız , bazen honda'ya sahip olduğum güveni en yakınlarımdan bile alamıyorum ... honda dostundur , sen ona kötü davransanda dostundur ... yaşayan kanıtı honda super cub c90'dır 🤗

Motosikleti
Hero Dash125
Bütün oklar onda! Motor konusunda hala tam kararımı vermedim. Otomatikman bana dio yolu görünüyor ama aklıma ray zr, aprilla sr 125, hondanın da uzun bir süre üreticisi olan hero'nun dash modeli girip girip çıkıyor. Son activa'ya çok ısınamadım. Hem kullanıcıların yorumları da yarı yarıya memnuniyet şeklinde sanki... Tabi bu düşüncelerin hepsi uzaktan bakmalarla hasıl olan şeyler. Sadece dio'ya dokundum🤣

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bütün oklar onda! Motor konusunda hala tam kararımı vermedim. Otomatikman bana dio yolu görünüyor ama aklıma ray zr, aprilla sr 125, hondanın da uzun bir süre üreticisi olan hero'nun dash modeli girip girip çıkıyor. Son activa'ya çok ısınamadım. Hem kullanıcıların yorumları da yarı yarıya memnuniyet şeklinde sanki... Tabi bu düşüncelerin hepsi uzaktan bakmalarla hadıl olan şeyler. Sadece dio'ya dokundum🤣
bir dio sahibi olarak önermem amortisörleri sizi çok rahatsız edecektir yakıt için de zırt pırt seleyi açmak benim için ayrı dert o yüzden pcx öneririm biraz uzun bi cam da takarsız o motorla yapamayacağınız şey de yok gerçekten konforlu bi alet dio kesinlikle konforlu değil ve çok rüzgar yiyor 80nin üstünde beni sarsıyor çevre yollarında

activa ve dash aynı nerdeyse zaten hero honda tarafından yönetilirken dersine çok iyi çalıştı o yüzden ikisi de kaisen ve diğer honda felsefeleri ile yapma , dio zaten sh'in biraz daha ticari hali , aprilia sr125'in sürüşü aralarından en keyiflisi çünkü italyan ama bu da onun diğer negativi çünkü italyan plastiği traş birazcık , ray zr'ın asıl olayı 96 kilo olması ve motorunun dio'dan bi kanat daha canlı olması o yüzden o da sürüşü keyiflidir (ama yine sr125 kadar değil çünkü o aprilia ) bu arada bende marka bağlığı yoktur böyle ankara toprak agası gibi güzel bir makine görünce anında satarım o yüzden ben aprilia'yı seçebilirim ... ki özelikle sevdiğim lastiğin ebatı sr125'a uygunsa çünkü pirelli diablo rosso'nun scooter varyantının lastik profili direk üçgen olduğu için fizik kuralarını çöpe atıp milletin aklını almaya deliriyorum

kısaca seçimim : Aprilia sr125
Bütün oklar onda! Motor konusunda hala tam kararımı vermedim. Otomatikman bana dio yolu görünüyor ama aklıma ray zr, aprilla sr 125, hondanın da uzun bir süre üreticisi olan hero'nun dash modeli girip girip çıkıyor. Son activa'ya çok ısınamadım. Hem kullanıcıların yorumları da yarı yarıya memnuniyet şeklinde sanki... Tabi bu düşüncelerin hepsi uzaktan bakmalarla hadıl olan şeyler. Sadece dio'ya dokundum🤣

Motosikleti
Hero Dash125
bir dio sahibi olarak önermem amortisörleri sizi çok rahatsız edecektir yakıt için de zırt pırt seleyi açmak benim için ayrı dert o yüzden pcx öneririm biraz uzun bi cam da takarsız o motorla yapamayacağınız şey de yok gerçekten konforlu bi alet dio kesinlikle konforlu değil ve çok rüzgar yiyor 80nin üstünde beni sarsıyor çevre yoyollarında
O... Pcx... Sevdiğim modellerden biri ama seveni çooook.🙂 Her yerde görüyoruz biraz da renk olsun. Bir yerde aklım çelinebilir alabilirim de ama şimdi değil. Düşürünce daha az cız edeceğim bir şey olsun. Bir de pcx ile kazaları çok duyuyoruz çünkü insanlar bu motora acayip güveniyor. Hiç düşmeyip pcx ile düşen çok fazla insan var. Sonra, pcx sonra🙂

Motosikleti
Honda Forza
50 cc'yi çok düşündüm, çok araştırdım. Bunları yürütenlerin nasıl yürüttüğünü, ivilini civilini her şeyi yaladım yuttum. Vardığım sonuç şu, 50 cc eskisi kadar tehlikeli olmasa da sigorta yapılamayışı ve yükseltmeden trafiğe uyum sağlayamayışı beni 125 cc'ye itekledi. İstanbulda olmasam, nispeten tecrübeli bir sürücü olsam, sigorta yapılabilse tercih ederdim ama benim şartlarımda 125 cc bir motor gerekiyor.
Dediğiniz gibi hızı akan trafiğin altında kalıyor. 125 cc alıp rodaj süresinde bir kez çevre yoluna çıkmıştım en sağdan gitmeme rağmen doğal olarak kamyon bile yanından 80-90la geçiyor tehlikeye giriyorsun.

Ki 125cc bile bir süre sonra yavaş kalıyor. Aslında saatte 100km hıza razıyım ama tek gidiş geliş yolda 80le giden aracı sollama için 500m lazım karşıdan birisi çıkınca ya geçmek için tehlikeye gireceksin ya da frene basıp tekrar aracın arkasına gireceksin.

Sonuç olarak 125cc ile başlamanı ve sonrasında 250cc ye geçmeni tavsiye ederim.

Motorunda da ABS olmasına dikkat edersen daha iyi olur.

Motosikleti
Hero Dash125
Acemiliği zaten çoğunlukla boş alanlarda, kenardan kenardan ve yol seçerek geçirmeyi planlıyorum. Sonraki adımda bir nmax 155 gelir gibi duruyor. Sonrasına da boy kilo yeteneğe göre bakacağız bir şekilde ama nmax birkaç yıl sürsün istiyorum.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Acemiliği zaten çoğunlukla boş alanlarda, kenardan kenardan ve yol seçerek geçirmeyi planlıyorum. Sonraki adımda bir nmax 155 gelir gibi duruyor. Sonrasına da boy kilo yeteneğe göre bakacağız bir şekilde ama nmax birkaç yıl sürsün istiyorum.
Eğitim ile başlayacağınızı ifade etmişsiniz. Bu çok önemli, bir husus. Boş alanlarda acemiliği atamazsınız, eğitim alın direkt trafikte o acemiliği kolaylıkla atabilirsiniz.
5 yıl içerisinde scooter dan başka motosiklete binme düşünceniz/durumunuz yoksa bile yine de A ehliyete başvurun. Ben İleri ve güvenli sürüş teknikleri eğitimi vermeden önce sürücü kurslarında motosiklet eğitmeni olarak da görev yaptım. Otomatik ehliyeti alıp, 6 ay sonra sıfırdan ücret verenleri çok gördüm. Şimdi ne kadar olmuştur ehliyet ücretleri bilmiyorum ama 5 sene sonra ehliyet sınıfınızı değiştireceğiniz zaman çok canınızı yakacak bir ücret olacağı kesin. Bir defa da almak varken neden ikinci bir ücret vereceksiniz?

Olur ya bir arkadaşınızın motorunu sürmek durumunda kalabilirsiniz. (kazası olur, başka şehirden transferi olur vs) Ehliyetiniz tüm sınıflar için yeterli olacaktır.

50 cc veya 125 cc bile İstanbul yol koşularında çok güçsüz kalıyorlar. Hız anlamında söylemiyorum, güç motosiklet için olmazsa olmaz bir kavram. Tehlikelerden kaçınmanız adına elinizin altında mutlaka gücünüz olması adına 125cc nin altına kesinlikle düşmeyin.

Eğer varsa marka takıntınız olmasın, Honda'nın kaya gibi motorları var ancak servislerinin bir çoğu köylü kurnazı, çakal (kişisel deneyim ve tecrübem), madem acemisiniz, motoru düşürme etme durumunuz olası. Yanlış anlamayın, olduğu yerde de düşürebilirsiniz. çoğumuz düşürmüşüzdür. O yüzden düşürdüğünüzde canınızı sıkmayacak bir marka model seçin derim.Ama hangi motoru alırsanız alın ABS si olsun. ABS olmayan motor kesinlikle almayın.

Motora para ayıracağım diye ekipmandan da kısmayın. Mesela kaskların yapılarını öğrenmeye çalışın. Ne demek istiyorum? Kafanız yanlardan biraz genişse Nolan kasklardan ziyade MT Helmets ya da Suomy kaskları inceleyin. Kask alırken deneyip alın (hatta bazı durumlarda bir kaç saat sonra kask kendini belli ediyor). Bilek korumalı eldivenler önemli evet ama düşerek ettiğim tecrübelere göre kalça korumalı bir pantolon alın. Kalça da önemli. Geri kalanları söylemişler zaten.

Bunlardan ayrı olarak bol bol, sapık gibi motosiklet eğitim videoları izleyin. Yerli yabancı farketmez. Motosiklet kaza videolarını sarıp sarıp inceleyin. Bu da eğitimin bir parçası. Kitabını falan da okumak isterim derseniz "Bileği bükmek - Keith Code" kitabın ismi ve yazarı. Güzel sürüşler dilerim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba! Kırkımdan sonra beni sukuter paklar dedim ve bu rüzgar beni buralara getirdi. İstanbulda sürücü kursu, güvenli sürüş başlangıç kursu, ekipmandır, kuraldır vb...Nasıl ilerlemem gerekir? İşi bilenler olarak vereceğiniz tavsiyeleri vakumlamak üzere buradayım. Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim🙂
40'ından sonra skuter paklar deyim xmax 250 alarak başlamıştım ben de.
Kadıköy'de Gelişim Sürücü Kursu var, ben 2017'de ehliyetimi oradan aldım, 45 yaşındayım almışken A sınıfı alayım dedim ve daha önce hiç motosiklet kullanmamışken 125cc ile başlatıp gayet güzel ehliyet sınavı parkurunu rahat rahat fıldır fıldır dönebilecek kadar öğrettiler, eğitim konusunda iyiler yani. Bana çok uzaktı, Büyükçekmece'den metrobüsle karşışa geçip de eğitimlere gidiyordum ama değdi.
Tabi ehliyet eğitimi sadece sınavı geçene kadar, sonrasında kapalı alanda hakimiyet eğitimi alana kadar motoru sürmedim. Bu konuda yamaha academiyi tavsiye etmişler, ben de tavsiye ederim.

Ekipman da scooter da olsa full ekipmanı ihmal etmeyin. Hep kask konuşulur ama mesela ayak bilekleri hasar görürse tamiri zordur, nasıl olsa scooter demeyin, istanbul trafiğinde ne olacağı belli olmaz, ben nasıl olsa scooter aldım, reklam fotolarındaki gibi bir tane yarım kask alıp binerim diye düşünüyordum, kardeşimin ısrarı ile tam ekipmanlarımı dizdim, bana adventure tipi uzun bot aldırmıştı ne gerek var bu rahatsız şeyi giyiyorum demiştim ama ilk kazamda korudu, iyi ki almışım dedim, artık motoru 100 metre ileri sürecek bile olsam tam ekipman giymeden üzerine binmiyorum.

Motosikleti
Hero Dash125
Teşekkürler hocam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ilk tavsiyem, üzerine binilip sürülen bu zıkkımın isminin doğru şekilde yazılıp telaffuz edilmesi: MOTOSİKLET
"Zıkkım" şeklinde ifade edilmesinden iyidir. Daha kolay düzelir. Fazladan bir "r" var sonuçta. Yardımcı olacaksanız buyrun. Biz bu işe daha fazla gülümsemek, yardım etmek, yardım görmek, muhabbet etmek için hevesleniyoruz. İnsanların hevesini söndürmek yerine neye sinirlendiyseniz, kendinizi ve başkalarını etkilemeyecek şekilde sakinleşmenizi öneririm.

Eğer varsa marka takıntınız olmasın, Honda'nın kaya gibi motorları var ancak servislerinin bir çoğu köylü kurnazı, çakal (kişisel deneyim ve tecrübem), madem acemisiniz, motoru düşürme etme durumunuz olası. Yanlış anlamayın, olduğu yerde de düşürebilirsiniz. çoğumuz düşürmüşüzdür. O yüzden düşürdüğünüzde canınızı sıkmayacak bir marka model seçin derim.Ama hangi motoru alırsanız alın ABS si olsun. ABS olmayan motor kesinlikle almayın.

Motora para ayıracağım diye ekipmandan da kısmayın. Mesela kaskların yapılarını öğrenmeye çalışın. Ne demek istiyorum? Kafanız yanlardan biraz genişse Nolan kasklardan ziyade MT Helmets ya da Suomy kaskları inceleyin. Kask alırken deneyip alın (hatta bazı durumlarda bir kaç saat sonra kask kendini belli ediyor). Bilek korumalı eldivenler önemli evet ama düşerek ettiğim tecrübelere göre kalça korumalı bir pantolon alın. Kalça da önemli. Geri kalanları söylemişler zaten.

Bunlardan ayrı olarak bol bol, sapık gibi motosiklet eğitim videoları izleyin. Yerli yabancı farketmez. Motosiklet kaza videolarını sarıp sarıp inceleyin. Bu da eğitimin bir parçası. Kitabını falan da okumak isterim derseniz "Bileği bükmek - Keith Code" kitabın ismi ve yazarı. Güzel sürüşler dilerim.
Çok teşekkür ederim. Aynen öyle sapık gibi motorsiklet içerikleri ve kaza takip ediyorum.☺Bu işin güvenli sürüş tarafı körü körüne hız yapmaktan katbe kat daha eğlenceli. Kask ve kitap tavsiyeniz süper oldu. Sağolun. Görüşmel üzere.

40'ından sonra skuter paklar deyim xmax 250 alarak başlamıştım ben de.
Kadıköy'de Gelişim Sürücü Kursu var, ben 2017'de ehliyetimi oradan aldım, 45 yaşındayım almışken A sınıfı alayım dedim ve daha önce hiç motosiklet kullanmamışken 125cc ile başlatıp gayet güzel ehliyet sınavı parkurunu rahat rahat fıldır fıldır dönebilecek kadar öğrettiler, eğitim konusunda iyiler yani. Bana çok uzaktı, Büyükçekmece'den metrobüsle karşışa geçip de eğitimlere gidiyordum ama değdi.
Tabi ehliyet eğitimi sadece sınavı geçene kadar, sonrasında kapalı alanda hakimiyet eğitimi alana kadar motoru sürmedim. Bu konuda yamaha academiyi tavsiye etmişler, ben de tavsiye ederim.

Ekipman da scooter da olsa full ekipmanı ihmal etmeyin. Hep kask konuşulur ama mesela ayak bilekleri hasar görürse tamiri zordur, nasıl olsa scooter demeyin, istanbul trafiğinde ne olacağı belli olmaz, ben nasıl olsa scooter aldım, reklam fotolarındaki gibi bir tane yarım kask alıp binerim diye düşünüyordum, kardeşimin ısrarı ile tam ekipmanlarımı dizdim, bana adventure tipi uzun bot aldırmıştı ne gerek var bu rahatsız şeyi giyiyorum demiştim ama ilk kazamda korudu, iyi ki almışım dedim, artık motoru 100 metre ileri sürecek bile olsam tam ekipman giymeden üzerine binmiyorum.
Çok teşekkür ederim. Bu süreçte yanında fiziksel olarak motorcu birinin olması paha biçilemez değerde. Bende o yok malesef. Uzaktan sizin gibi yardımsever insanlara ulaşarak, kısıtlı sürüş ve akademi eğitimlerine kapalı alanda alıştırmaları ve ekipman desteğini ekleyerek, temkinli temkinli ilerlemeye çalışıyorum.🙂

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash125
Size önerim
1- 50cc ile başlamayın
2- Otomatik vites ile başlamayın
Teşekkür ederim yardımınız için. Eğitim süreleri sınırlı, talep fazla olunca bir de bu işi bilen yakınınız yoksa vitesliyle başlamak zorlaşıyor. Bizzat tecrübe ettim. Genelde elde olan en küçük motorla başlıyorsunuz, o da otomobille örneklendirmek gerekirse otuz yaşında bir araca eş değer düzende bir vitesli motor oluyor, bu da biraz daha zorluyor. Ben de diyorum ki motor mantığını kavrayacaksak, buna birkaç saat ayırmak yerine gerekirse bir yıl ayıralım, otomatikle başlayalım. Bu benim kapasiteme göre tabi. Motorla çevre de artacağı için, yolumun kesiştiği bir hocadan da iyi bir vitesli motor eğitimi alırım devam ederim. Her halukârda ehliyet alınır da aonrası önemli. Çok sağolun vakit ayırdığınız için🙂

Motosikleti
CB125F
Merhaba! Kırkımdan sonra beni sukuter paklar dedim ve bu rüzgar beni buralara getirdi. İstanbulda sürücü kursu, güvenli sürüş başlangıç kursu, ekipmandır, kuraldır vb...Nasıl ilerlemem gerekir? İşi bilenler olarak vereceğiniz tavsiyeleri vakumlamak üzere buradayım. Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim🙂
Hocam bende kırkımdan sonra 😁Kasım'da CB125F aldım Ocak 2 de ehliyeti hâlâ acemiyim ama 1.500 km oldu
yazın çok keyifli olur da şuan soğuk, yağmur ve rüzgar bitmiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar