Garantili Motoru Servis Para Alır mı ? Problem : Motor Kalkışta Titreme

Motosikleti
Arora Cappucino 125 CC
Merhabalar

Arora Cappucino 125CC motorum var. Henüz 2000 km de. Motor kalkışta 3 bin devire geldiğinde titreme yapıyor ve 3 bin deviri geçtikten sonra titremesi geçiyor. Motor patır kütür alttan tekmeliyor seleyi.

3 bin deviri geçtikten sonra geçiyor bu sorun.

Cumartesi servise götürüp baktırtacağım, eğer bir parça değişimi olursa garantisi parçaları ve işçiliği karşılar mı ? Yoksa hem parçayı hem de işçiliği ödemem mi gerekiyor ? Nasıl oluyor garantisi olan motorlarda bu durum ?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Normal şartlarda rodaj bakımı zamanında yapılıp sisteme işlendiyse, hiç bir para ödemeden motorunun tamir edilmesi gerekiyor. 2000kmdeki scootera kullanıcı hatası diyeceklerini sanmam.

Muhtemelen garantiden hiçbişey değişmez. En iyi ihtimalle biraz iyi niyetli bi servisse debriyaj balatalarına bulaşan yağı temizleyerek sorunu giderir, belki ufak bi işçilik ister. Kötü niyetli servis ise sağlam parçaların yenisini takıp parasını almaya çalışır, çok dikkatli olun. Sorunun çözümü basit çünkü.

Motosikleti
D400
En başta olan bir sorun olsaydı belki ancak sonradan cıktıysa sanmıyorum. Zaten garantide ise rodaj bakımlarını yetkili servise yaptırmıssın demektir; adamlar böyle birşey yoktu der.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Garanti olayını bilemiyorum. Fakat Dr. Pulleyin bagaları kalkıştaki titreme olayını kesinlikle çözüyor. Zamanında Forza 300 vardı. Dr. pulley bagaları taktıktan sonra kalkış titremesi geçtiği gibi ara hızlanması da mükemmel oldu. Eğer garantiden veya parayla da olsa servisten bir sonuç alamazsanız, bagaları Dr. Pulley ile değiştirmenizi öneririm. Kesinlikle faydasını göreceksiniz.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Garantisi devam eden ürünlerde değil parça değişimi, doğrudan ürün değişimi talep edebilirsiniz...

Bizim millet yasal haklarından bi haber olduğu için, garanti kapsamındaki araçlarında/cihazlarında hemen tamir seçeneğini kabul ediyor...

Yapmayın, etmeyin, distribütörlerin/satıcıların/servislerin insafında değilsiniz. Öğrenin şu haklarınızı...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Garantisi devam eden ürünlerde değil parça değişimi, doğrudan ürün değişimi talep edebilirsiniz...

Bizim millet yasal haklarından bi haber olduğu için, garanti kapsamındaki araçlarında/cihazlarında hemen tamir seçeneğini kabul ediyor...

Yapmayın, etmeyin, distribütörlerin/satıcıların/servislerin insafında değilsiniz. Öğrenin şu haklarınızı...
evet 6 aya kadar ürün bozulmuşsa doğru çalışmıyorsa yenisiyle değiştirme hakkınız var ellerinde aynı motosiklet yoksa bi üst modelini vermek zorundalar ama araçlarda da böyle çalışıyor mu bilmiyorum çalışsa da galeriler bayiler size yedirmezler hocam uzun uzun davalar sizi bekliyor

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
evet 6 aya kadar ürün bozulmuşsa doğru çalışmıyorsa yenisiyle değiştirme hakkınız var ellerinde aynı motosiklet yoksa bi üst modelini vermek zorundalar ama araçlarda da böyle çalışıyor mu bilmiyorum çalışsa da galeriler bayiler size yedirmezler hocam uzun uzun davalar sizi bekliyor
Bunu biraz düzeltelim;

"ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir."
madde 12

Yani ürününüz 6 ay değil, 2 yıl içinde arızalanırsa Kanunen değiştirme hakkınız var.

Sizin bahsettiğiniz 6 aylık süre ispat yükü ile ilgili;
"Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir."
madde 10

Bu Yasa motosikletler dahil tüm araçları da kapsar. Şanzumanı arızalı sıfır otomobil dahil, birçok kez ürün değişimi talebinde bulundum ve sonuç aldım. Evet bazen süreç sıkıntılı olabiliyor ama bu yasal haklarımızı öğrenip kullanmamıza engel değil. Bizde biraz aman sendecilik olduğu için maalesef satıcı ve servisler de bunu kullanıyor. Yasal süreç başlattığınızda işin rengi değişiyor.

Şöyle iki video var işine yarar mı bilmiyorum.

Telefonu örnek göstermiş fakat her şey için geçerli.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Şöyle iki video var işine yarar mı bilmiyorum.

Telefonu örnek göstermiş fakat her şey için geçerli.

bunlarin abuselanması bize geri teper bi gecede yasa değişir model yükseltmek için bunu kullanmamak lazım yoksa bundan da mağdur oluruz aynısı amazonda başımıza geldi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar