Hız ihlali yapan sürücüler yapay zekaya takıldı

Savunma Sanayii Başkanlığının projesi kapsamında Radarsan tarafından üretilen ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi envanterine giren yerli ve milli Yeni Nesil Mobil Hız Tespit Sistemi (MHTS), kentte geçen yıl ağustos ayında kullanılmaya başlandı.

Ekipler, Samsun-Ordu ve Ordu-Samsun kara yolları ile şehir içinde trafik kazalarının yoğun yaşandığı bölgelerde hızdan kaynaklı kazaların önlenmesi için radar denetimlerini yerli ve milli hız tespit cihazı ile aralıksız sürdürüyor.

Sistem, operatöre ihtiyaç duyulmadan tüm hava şartlarında gece gündüz tüm araçların plaka, araç cinsi ve hız verilerini okuyabiliyor.

Yapay zeka tarafından tespit edilen araçların hız, fotoğraf ve geçiş zamanını emniyetin PolNet (Polis Bilişim Ağı) ağına gönderen sistem, ihlal yapan araçlara ait verileri de anlık olarak trafik ekiplerine bildiriyor.

Ekipler, özellikle hız ihlallerinin yoğun olduğu noktalara araç veya tripot üzerine kurdukları kameralı sistem ile kara yollarında seyreden araçları kayıt altına alıyor.

Sisteme özel geliştirilen yerli yazılımla, kameranın yaklaşık 100 metreden gördüğü araçların plakaları ile anlık hızları otomatik olarak belirleniyor.

Ekiplerin işini kolaylaştıran sistem, araç sahibi hakkında yakalama kararı bulunması durumunda ekrana verdiği alarm sayesinde ekiplerin şüphelileri yakalamasını da sağlıyor.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Haberin devami icin tikladik ama haberin bir devami yok . Sayin admin yanlis yönlendirme yapmayalim lütfen.:cool:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sigara, alkolden alınan vergiler ve trafik cezalarından başka şanlı ülkemizin gelir kaynağı yok.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sigara, alkolden alınan vergiler ve trafik cezalarından başka şanlı ülkemizin gelir kaynağı yok.
Zaten ülkeye para girsin diye bir uğraş da yok. Varsa yoksa vergi. Maaşa vergi, arabaya 3-5 tane vergi birden, motora vergi, ev varsa ona da vergi, elektrik, su, doğalgaza vergi. Otoyol, köprü ve tünellerin ücretlerini saymıyorum bile. Ülkeden para götürüyor. Hadi sigarayı alkolü geçtim onlar zorunlu ihtiyaç değiller ama olmazsa olmaz şeylerden de fahiş vergiler alınıyor. Cebimizdeki parayla ülke döndürmeye çalışıyoruz.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
radarsan bunu yumurtlamış, ROKETSAN'da buna bağlı güdümlü roket icat etsin.
Radara yakalanıp cezasını peşin ödemeyenleri imha etsin. Reyiz duy sesimi.

Ya senelerdir belediyeler trafik cezalarından komisyon almak için hız kuleleri yapmıştı. Yeni bir icatmış gibi yapay zeka ile allayıp pullayıp piyasa haber diye sunmayın.

Admin bu video sekiz sene önce yayınlanmış.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hadi sigarayı alkolü geçtim onlar zorunlu ihtiyaç değiller
Neye göre?

Kime göre?

Not: Yukarıdaki maddeleri kullanmıyorum ama zorunlu ihtiyaç dediğinde bir tencere makarnadan ibaret değil..

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Dur emmi akıllarına karpuzu sokma yav.
Benim işim bu.
karpuz.jpg

Motosikleti
D400
iyi olmuş, araç kullananların kendını hız sınırlarından muaf saymasına sinir oluyorum.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Keşke normal zekaya sahip sürücülerimiz olsa da, yapay zekaya gerek kalmasa...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar