Kaza sonrası karşı taraf evrak istiyor.

Merhaba arkadaşlar geçenlerde bir trafik kazası yaptım benim araçta hasar yok fakat karşı tarafın aracı pert oldu denilebilir.
Aracını sigortadan yaptırmak için benden ruhsat ve ehliyet bilgilerimi istiyor.
Fakat şahıs bana dava açtığı için ve saygı çerçevesinde konuşmadığı kendi kişisel bilgilerimi bu şahsa vermek istemiyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

öyle bi kaza oldu ve tutanak tutulmadımı ? senin suçun varmı olayda daha detay lazım dava açtı ise bi avukatla konuşmanı tavsiye ederim aramızda avukatda olabilir geçmiş olsun

Tutanak tutuldu aracı yaptıracağı servis istiyormuş bilgileri

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Tutanakta bilgiler yer almıyorsa, siz nasıl tuttunuz tutanağı diye sorasım geldi?

Motosikleti
tutanağı biz tutmadık trafik polisleri tuttu
Tamam işte ruhsat ehliyet hepsi yazılmıştır tutanağa. Tutanak sende veya e-devlette yok mu? Sende varsa karşı tarafta da vardır. Bu işte bir bit yeniği var gibi.

Motosikleti
Tutanak vermiyor zaten polis. E-devlete düşüyor.

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022/ Honda Kinetic Zoom 2006
Geçmiş olsun. Kaza sadece maddi hasarlı kaza ise tutanak e devlete düşüyor. Benim yaşadığım kazada maddi hasarlı idi e devletten tutanak almıştım. Polis yaralamalı olsa idi karakoldan alacaksın demişti.

F54

banada senin gibi suçlu olan taraf vermiyordu evrakları karakola gittim durumu karakol amirine anlattım telefon ile aradı evrak vermem diyen karşıdaki zerzevat koşa koşa 20 dakika içinde karakola geldi evraklarla beraber
arkadaşlar eğer kaza yaptıysanız evrak vermekte zorluk çıkartmayın haklı olun olmayın bir kaza olmuş eyvallah ama insanların işini zorlaştırmayın (yaralamalı kaza idi o yüzden tutanağı polis tuttu)

tutanağı biz tutmadık trafik polisleri tuttu
Tutanağı siz tutsanız eksik bir şey var diyeceğim. Polis tuttuğuna göre kimseye bir şey vermeyin.

Şahıs bana dava açtı diyorsun senin bilgilerin karşı tarafta var ki dava açabilmişler.

Sadece duruşma günü gidin savunmanızı yapın sonra mahkemenin hakkınız da vereceği kararı bekleyin.

Karşı taraf pert oldu diyorsun yüzde yüz suçlu çıkarsan bir de arabada hasar sigorta bedelinden yüksekse farkı sizden tahsil ederler.

Gerçi malınız yoksa o konuda öyle kapanır. Yanılmıyorsam icra takibi on sene sürüyor hiç bir avukat alacağı on sene takip etmez.

Not. Karşı tarafta hasar çok ve siz haksız gibiyseniz olayın sıcaklığından biraz ileri geri konuşabilirler fazla takılmayın. Olur öyle şeyler.

Tutanağı siz tutsanız eksik bir şey var diyeceğim. Polis tuttuğuna göre kimseye bir şey vermeyin.

Şahıs bana dava açtı diyorsun senin bilgilerin karşı tarafta var ki dava açabilmişler.

Sadece duruşma günü gidin savunmanızı yapın sonra mahkemenin hakkınız da vereceği kararı bekleyin.

Karşı taraf pert oldu diyorsun yüzde yüz suçlu çıkarsan bir de arabada hasar sigorta bedelinden yüksekse farkı sizden tahsil ederler.

Gerçi malınız yoksa o konuda öyle kapanır. Yanılmıyorsam icra takibi on sene sürüyor hiç bir avukat alacağı on sene takip etmez.

Not. Karşı tarafta hasar çok ve siz haksız gibiyseniz olayın sıcaklığından biraz ileri geri konuşabilirler fazla takılmayın. Olur öyle şeyler.
hocam %75 ben kusurlu çıkmışım arkadaşın demesine göre.
yaralanmalı kaza, kaza sonrası benden para talep etti ben vermeyince şikayetçi olacağını söyledi.

hocam %75 ben kusurlu çıkmışım arkadaşın demesine göre.
yaralanmalı kaza, kaza sonrası benden para talep etti ben vermeyince şikayetçi olacağını söyledi.
Senden para talep eden kişiye hiç sesini çıkarma boş ver . Şimdi olur olmaz bir şey çıkar ağzından daha kötü duruma düşersin.

Her yaralamalı kaza öyle eyvah vah vah dedirtecek kaza değil. Senden para isteyebilecek kadar iyiyse o işten bir şey çıkmaz aklı sıra çakallık yapmış.

Senden para talep eden kişiye hiç sesini çıkarma boş ver . Şimdi olur olmaz bir şey çıkar ağzından daha kötü duruma düşersin.

Her yaralamalı kaza öyle eyvah vah vah dedirtecek kaza değil. Senden para isteyebilecek kadar iyiyse o işten bir şey çıkmaz aklı sıra çakallık yapmış.
ayaklarım ezildi diyordu benden iyi yürüyor, daha yeni akciğer ameliyatı geçirdim falan bir şeyler geveledi. açtığı davadan bir şey çıkacağını düşünmüyorum fakat bu evrak muhabbeti kafamı kurcalıyor. Ben kendi kişisel bilgilerimi bana dava açan birisine vermek istemiyorum. bundan 6 ay önce motosiklet kazası yaptım 5 gün hastanede yattım haklı olmama rağmen aklımdan şikayetçi olmak geçmedi

açtığı davadan bir şey çıkacağını düşünmüyorum fakat bu evrak muhabbeti kafamı kurcalıyor. Ben kendi kişisel bilgilerimi bana dava açan birisine vermek istemiyorum.
Yeğenim burada boşuna yazıyoruz galiba bak ilk iki satırda ne yazmışım, kimseye bir şey ver me, sen hala aynı şeyleri söylüyorsun
Gerekeni yazmışım aynı şeyleri yazdır ma.

"zorunluluk" var mı bilmiyorum; ama iki tarafın da resmi belgelerini alıyor sigortalar.

vermeyip de neden işi yokuşa sürüyorsun ki?

para talebi de direkt senden olmaz. savcılıkta/adliyede arabulucu aracılığıyla olur, öyle elden para verme gibi bi kerizlik yapma.

"zorunluluk" var mı bilmiyorum; ama iki tarafın da resmi belgelerini alıyor sigortalar.

vermeyip de neden işi yokuşa sürüyorsun ki?

para talebi de direkt senden olmaz. savcılıkta/adliyede arabulucu aracılığıyla olur, öyle elden para verme gibi bi kerizlik yapma.
Kazadan sonra tutanağı trafik polisi tutu yazıyor her halde gözünüzden kaçtı. Polis gerekli bilgileri yazmıştır. Kendi aralarında olsa belki eksik kısımlar vardır da ondan istiyor diyeceğiz.

Bir de karşı taraf dava açmış demek ki yeterli bilgileri var dava açtıklarına göre, üstüne bir de para koparmaya çalışan kişilere ne gerekçe ile ehliyet ve ruhsat bilgilerini göndereceksin ki?

Son düzenleme:
Kazadan sonra tutanağı trafik polisi tutu yazıyor her halde gözünüzden kaçtı. Polis gerekli bilgileri yazmıştır. Kendi aralarında olsa belki eksik kısımlar vardır da ondan istiyor diyeceğiz.

Bir de karşı taraf dava açmış demek ki yeterli bilgileri var dava açtıklarına göre, üstüne bir de para koparmaya çalışan kişilere ne gerekçe ile ehliyet ve ruhsat bilgilerini göndereceksin ki?
sigorta işlemleri için dedim ya. benim kazada da aynısı oldu. iki tarafın da evrakları olmayınca, bu evraklara ehliyet ruhsat dahil, sigorta dosyayı açmıyor.

Tutanak varsa karşı tarafta dava açacaksa muhattap olmana gerek yok.
Dava için tebligat gelir çıkarsın mahkemene kayıt varsa incelenir bilir kişi atanır karşı tarafın avukatı değer kaybı bile isteyebilir ..
Bunlar mahkeme sürecinde olan şeyler şuan anlattığın durum dışın da kimseye bir evrak atmana gerek yok sigorta şirketleri bu yüzden var.
Sigortacı arkadaş varsa bilgilendirir bir avukatla görüşmen senin açından iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar