motorum neden çalışmıyor (videosunu ekledim)

selamlar motorumu kasım sonunda sıfır olarak bayiden aldım ve aldığım gün direk eve koydum ev içerisinde haftada bir iki defa motoru 5 dakika rolanitede çalıştırdım (tavsiye üzerine) en son cumartesi günü motorumu çalıştırdım istop edip yarım kontak şeklinde 5 dakika boyunca motorun videosunu ve fotoğrafını çektim pazartesi günü ise sonuç bu motor çalışmıyor yetkili servisi aradım durumu anlattım aküsü bitmiş dedi birde forum içerisinde sormak istedim bu sesi neden yapar ve motor çalışmaz kesin olarak akü mü?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
5 dakika rolanitede çalıştırdım (tavsiye üzerine) en son cumartesi günü motorumu çalıştırdım istop edip
Rolanitede çalıştırıp istop edince egzoz bilyası yeterince yağlanamadığından olur öyle şeyler. Normaldir.

Motosikleti
Ns200 15"
Akü gibi gözüküyor, yanlış bilmiyorsam Cf Moto modellerinde göstergede voltajı görebiliyorsunuz, marşa basınca 10 voltaj altına düşüyorsa akünüz bitik demektir. İmkanınız varsa takviye ile deneyin yüksek ihtimalle çalışacaktır.

Haftada 1-2 defa rölantide çalıştır diyeni dinlemeyin çünkü faydasından çok zararı vardır, motosikletler rölantide yeterli elektrik akımı üretemezler ve aküyü şarj edemezler. Diğer zararlarından biride motor yağının erken bozulmasına sebep vermektedir.

Gelen seste marş otomatiğinden geliyor, yeterli akımı çekemeyince bu sesle karşılaşıyorsunuz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
enjeksiyonun sesi bende bu kadar uzun sürmüyor ve bu kadar sesli değil

Akü gibi gözüküyor, yanlış bilmiyorsam Cf Moto modellerinde göstergede voltajı görebiliyorsunuz, marşa basınca 10 voltaj altına düşüyorsa akünüz bitik demektir. İmkanınız varsa takviye ile deneyin yüksek ihtimalle çalışacaktır.

Haftada 1-2 defa rölantide çalıştır diyeni dinlemeyin çünkü faydasından çok zararı vardır, motosikletler rölantide yeterli elektrik akımı üretemezler ve aküyü şarj edemezler. Diğer zararlarından biride motor yağının erken bozulmasına sebep vermektedir.

Gelen seste marş otomatiğinden geliyor, yeterli akımı çekemeyince bu sesle karşılaşıyorsunuz
haklısınız hocam gösterde gözüküyor voltajı fakat motor çalışınca gözükmeye başlıyor,diğer tavsiyelerinizi dikkate alacağım en kısa zamanda bi takviye yapayım cevabınız için teşekkür ederim 🙏
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

enjeksiyonun sesi bende bu kadar uzun sürmüyor ve bu kadar sesli değil
o sesi demiyorum nocam yanlış anlamışsınız sonrasını izlerseniz marş basıyorum patapatapata ses geliyor motor çalışmıyor o sesi soruyorum

Motosikleti
Ns200 15"
haklısınız hocam gösterde gözüküyor voltajı fakat motor çalışınca gözükmeye başlıyor,diğer tavsiyelerinizi dikkate alacağım en kısa zamanda bi takviye yapayım cevabınız için teşekkür ederim 🙏
Servisten akü garantisini talep etmeyi ihmal etmeyin, hiç yoktan yere 1000 TL civarı akü parası cebinizden çıkmamış olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o sesi demiyorum nocam yanlış anlamışsınız sonrasını izlerseniz marş basıyorum patapatapata ses geliyor motor çalışmıyor o sesi soruyorum
hadi ya anlamamıştım vallahi iyi ki söylediniz

sebebi enjeksiyonda veya bujide olabilir diyorum

Motosikleti
Ns200 15"
hadi ya anlamamıştım vallahi iyi ki söylediniz

sebebi enjeksiyonda veya bujide olabilir diyorum
Marş motoru hiç dönmüyorki enjeksiyon ve bujiden sebep olsun, marş motoru dönse evet bahsettiğiniz şeylerden şüphe duyulurdu ama bu durum böyle değil. Düşük voltajda akü olduğu zaman benzin pompası biraz daha uzun çalışıyor genelde onunda sebebi yüksek ihtimalle az gelen akımdan dolayı pompa tam kuvveti ile çalışamayıp az basınçla hatta benzin iletiyor olması olabilir. Pulsarımın aküsü bitikkende böyle yapardı.

Servisten akü garantisini talep etmeyi ihmal etmeyin, hiç yoktan yere 1000 TL civarı akü parası cebinizden çıkmamış olur.
haklısın hocam fakat servisle bugün görüştüm oturduğum ilçede yetkili servis yok motoru size getirmek istiyorum fakat çalışmıyor nasıl getireceğim diye çekiceye at getir dedi çekici 1.500 TL para çekti akü garantiside olsa o para benden çıkacak her türlü şuan ki durumda

Motosikleti
Ns200 15"
haklısın hocam fakat servisle bugün görüştüm oturduğum ilçede yetkili servis yok motoru size getirmek istiyorum fakat çalışmıyor nasıl getireceğim diye çekiceye at getir dedi çekici 1.500 TL para çekti akü garantiside olsa o para benden çıkacak her türlü şuan ki durumda
Takviye yapıp çalıştırıp servise kadar gidebilirseniz problem olmaz, eğer serviste bunu garantiden karşılamayacaksa BS veya Yuasa gibi kaliteli markaların akülerini alın ve kullanın. Akü alacağınız zaman mutlaka garanti kağıdını doldurtun aksi halde garantiyi kullanamazsınız.

Takviye yapıp çalıştırıp servise kadar gidebilirseniz problem olmaz, eğer serviste bunu garantiden karşılamayacaksa BS veya Yuasa gibi kaliteli markaların akülerini alın ve kullanın. Akü alacağınız zaman mutlaka garanti kağıdını doldurtun aksi halde garantiyi kullanamazsınız.
tekrardan teşekkür ederim hocam gerçekten yardımcı olmaya çalıştığın için diğer olayı çarpıtan,kendince eğlenen arkadaşlarda cem yılmaz olma yolunda devam etsinler

Motosikleti
Ns200 15"
tekrardan teşekkür ederim hocam gerçekten yardımcı olmaya çalıştığın için diğer olayı çarpıtan,kendince eğlenen arkadaşlarda cem yılmaz olma yolunda devam etsinler
Osm@n emmi forumun makara üyesidir, biraz cevaplarına bakarsanız yavaştan sırıtmaya başlarsınız :). Tabi tanımayınca biraz farklı karşılıyor olabilirsiniz ama genel olarak cevaplarına gülerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar